29 juni 2015

Majas klätterträd


Maja har nu hunnit till avsats tre i sitt klätterträd! Ända upp till översta toppen har hon inte vågat sig än.


Tvåan är tryggare, inte så långt ner...


... till sovstunden i soffan. Favoritsovplats nummer ett dagtid är fortfarande under badkaret där varmvattenledningen går. Men där är det snart för trångt att åla in och ut. Oj vad hon växer, lilla Maja! Sovplats nattetid är såklart fotändan under mattes täcke...

Lördagens släktträff blev så lyckad! 41 gamla och nya släktingar kom och vi hade en så lyckad dag tillsammans. Och visst hade vi tur med vädret, vi prickade in den första riktiga sommardagen! Nu hoppas vi den har kommit för att stanna.

Ha en fin början på veckan!

25 juni 2015

Gräskrona


Efter att ha sett så många fina gräskronor som bloggvänner bundit, så gjorde jag en, fast jag tänkte hoppa över i år... tänkte att det var snudd på försent. Det är bättre att plocka grässorterna före midsommar när de är som spänstigast. Men när barnbarnet Ella kom häromdagen och hon ville pröva så band vi varsin, och hon, som bara är 11 år, hade det i fingrarna!


Vi plockade in några klövertuppor bland gräsen också som ger lite mer liv i kronan. Och så kunde jag inte låta bli att knyta i ett leksandsband i min förstås, de är ju min svaghet! Nu gäller det att hitta en bättre plats åt den, inte lätt när man har betongtak och de krokar man har sitter såklart helt fel.

Nu ska jag strax till tandhygienisten och ta bort tandsten, inte det roligaste man kan företa sig. Men jag tröstar mig med att Ernst sommarprogram börjar ikväll... hurra! Och så längtar jag till lördagens släktträff...

Ha en fin torsdag och härlig helg!

22 juni 2015

Väntan på värmen


Inte bara jag väntar på värmen, nej, blommorna på balkongen väntar också. Igår blev det sol och varmare på eftermiddagen och hoppet tändes. Men idag hänger regnet i luften igen.


Rosmarinen har inte orkat växa mycket, den älskar ju sol och värme kanske mest av alla. Och det skulle vara fint om sommarvädret visade sig på lördag för då har vi släktträff hos dotter Å i Rosttäkt. 

Men, sommarväder eller inte... ha en fin vecka.

18 juni 2015

Midsommartid


En enkel bukett av smörblommor, hundkex, söta vippor av gräs och mormors glasögon har jag på köksbordet i sommartillbringaren. Det är midsommar för mig!


Att sen mormors glasögon vill trilla av bara man rör vid dem... det gör inget för de är lika söta där de ligger. Och majstången med mas och kulla i leksandsdräkt är på plats, som alltid. Nu är den här, den mest efterlängtade tiden av alla. Oavsett väder, nu njuter vi i midsommartid...

Glad midsommar önskar jag er!

15 juni 2015

Syskonstjärna... och arvedel


Måste visa en utav mina tre Syskonstjärna, en fantastisk växt som kommer från det lilla skott jag köpte på en loppis förra sommaren. Den blommar med små oansenliga blommor på vackra stjälkar, lite pärlhyacintlika sträcker de sig mot ljuset.


Man får titta riktigt nära om man ska se vilka små mästerverk varje blomma är. Ingen doft tyvärr men stänglarna är hållbara länge.


Som sagt, jag har tre... som snart spränger krukorna och behöver delas igen. Tänk, av ett litet ynkligt skott har det blivit så stora exemplar.

Nu går vi in i midsommarveckan och hej och hå, så fort det går! Jag njuter av tillvaron och livet, även om jag just sett en bild tagen på mig från sidan och trodde för en sekund att det var mormor jag såg! Tänk att jag ser ut precis som hon... ja, arvedelen är stark, hoppas jag i så fall liknar henne på insidan också!

Ha det gott och glöm inte att lukta på blommorna!

12 juni 2015

Vår fina grönskande innergård


Vill visa lite av vår fina innergård som jag är så glad över. Många bilder blev det... välkommen in!


Även om de här har den klassiskt blå aklejafärgen så ser jag också vita, cerise, ljusrosa och vaniljfärgade som är på gång.


Gården är uppbyggd i olika etage med många träd...


... och den här klätterrosen, en av två, ska det bli spännande att följa blomningen på.


En liten söt lekplats finns där några rabarberplantor breder ut sig. Min balkong skymtar... högst upp i hörnet till vänster.


Doftande syrener, blommar som bäst i examenstid!


Många olika häck- och buskplanteringar överallt. Här någon sorts spirea?


Mot väggen har ett hav av nävor börjat blomma.


Rönn, lönn och lind, träden blommar här och där. Det finns en tydlig tanke bakom all plantering och det märks att underhållet har fungerat bra. Mycket med hjälp av de tre tanterna som frivilligt åtagit sig rollerna som trädgårdsmästare! Kvarteret, som heter Pilen, byggdes 1992 så trädgården har några år på nacken. Ni förstår hur fint det blir när de olika perennerna börjar blomma! En riktig oas som ligger så gott som mitt i stan!

Sommaren har börjat visa sig, det är examenstider här med syrener och liljekonvaljer som blommar som bäst ... och vet ni? Jag hörde just att den här sommaren ska bli den finaste i mannaminne!

Njut av tillvaron, just... precis... nu!

10 juni 2015

Balkongen äntligen invigd


Äntligen en riktig balkongdag! Vi hade en härlig tisdag, så efterlängtad den varit! Nästan hela dagen njöt vi med bokläsning, lunch och en massa kel...


... och en och annan puss! Den här bilden tog dotter L på kvällen och jag, liksom de flesta av oss, vill inte vara med på bild om vi slipper... men det här undantaget visar så bra glädjen och den ömsesidiga kärleken mellan en matte och en Maja!


Trots sina stora öron så har det visat sig att Maja är döv. 80% av helvita blåögda katter och 20% av gul/grönögda har en gen som kan resultera i dövhet. Eftersom hon är grönögd så hoppades jag att hon klarat sig... men nej, tyvärr. Hon lider inte det minsta av det och kommer att få ett bra liv som innekatt och tur att det finns flera sätt att kommunicera! Oj, vad ni snart ska tröttna på alla Majabilder som jag inte kan låta bli att visa!

Tänkte gå ut på vår fina innergård och fota allt som formligen växer så det syns! En underbar oas som tre glada tanter sköter om... rensar, beskär, planterar och står i. Jag har kommit till ett sånt bra och välskött kvarter!

Njut!

5 juni 2015

Glädjespridare med råge



Väldigt tidigt, redan tredje mars faktiskt, köpte jag de tre vita pelargonerna som står i köksfönstret. Plockade direkt bort alla knoppar för att plantorna, som då var ganska små, skulle växa till sig först. När de sen började sätta knoppar igen har de oavbrutet blommat och glatt mig med vita vackra hållbara blommor.


En annan glädjespridare är såklart lilla Maja som nu är hemmavan med råge. Bland annat är mattes knappar lockande att fånga och bita i! Hon far runt både högt och lågt och igår badade vi tillsammans, ja halva Maja åkte i innan jag snabbt fick tag på henne! Hon är inte rädd för nånting och jag har börjat träna henne att inte klättra upp på borden... ett långsiktigt projekt inser jag!

5:2 dieten går lätt och passar mig. Lågkaloridagarna har jag låtit bli vegetariska och det funkar bra. Några kilon har redan efter tre veckor runnit av! Så jag fortsätter utan att känna mig ansträngd.

En underbar försommarmorgon har börjat och jag hoppas att alla i vårt vackra land äntligen ska få njuta av solen och värmen.

En fin nationaldagshelg önskar jag er alla!

1 juni 2015

Välkommen Maja!

Idag är det första juni och jag har hämtat Maja, äntligen! Hon är nu 12 veckor och har gröna ögon men någon långhårig päls efter sin mor blev det inte. Ett nytt kapitel i livet börjar och det känns så bra att få en kisse att gosa med.


I alldeles rätt tid kom hon in i mitt liv, jag behöver ha distraktion och glädje... just precis nu! 


Redan första dagen var det full fart efter att hon först noga nosat runt precis överallt... även i alla fönster, hmm. Och på lådan gick hon direkt! Hoppas vi får många goda år tillsammans, Maja och jag.

Tack för alla fina hälsningar jag får... de lyfter mig och ger mig kraft. Nu fokuserar jag på en lång härlig sommar och på livet med Maja, för i veckan ska det äntligen bli varmare är det lovat och hoppas verkligen det stämmer, för efter allt regn, all kyla och gräslig blåst behöver vi det. Så, nu håller vi tummarna att juni blir den sommarmånad den är!

Ha det gott, alla vänner!