31 juli 2020

Första kantarellmackan, liten ulltröja och Åsby Trädgård


Inget går upp mot årets första kantarellmacka! Jag hittade ett gäng gulingar till slut och smörstekta med färsk timjan är de en smakmässig upplevelse. Gillar svamp men behöver inga mängder. Tycker bäst om att torka dem för att kunna smula ner i grytorna under vintern. Så fler vändor i skogen blir det framöver.


Måste visa lilla ulltröjan jag stickade i maj under min babystickperiod. Den blev så gullig. Storlek ett år stickade jag denna gång. Undrar vem som kommer att bo i den? Lägger den i högen på vänt.


Först nu har jag sytt i knapparna. Nu får det räcka med småplagg. Har börjat på ett annat projekt där man använder strumpstickor. Mer om det längre fram.


Sist men inte minst måste jag visa en så vacker petunia. Prickig! Har ni sett? Den fanns vid entrén till Åsby Trädgård, Hallstahammar, dit jag följde med döttrarna i måndags. Smakfull kombination med någon slags spretväxt... så fint. Jag köpte fyra krukväxter och kunde strosa runt, ingen trängsel, och de som var där tog hänsyn. Vi åt världens godaste räkmacka, den är pricken över i när man gått runt bland blommor och blad ett tag. Jodå, där finns kläder, porslin och inredningsprylar också. Och dessutom, i en byggnad bredvid, närproducerat kött och vilt. Det blev en heldag men inga bilder... utom på den prickiga petunian. Åsby Trädgård, så värt ett besök.

I morgon... första augusti. Det mina vänner, är också en sommarmånad. Den ska vi ta vara på!

9 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Men jisses vilken fin liten ulltröja. Underbara knappar. Ja tänk en kantarellmacka... Jag kommer mig inte för med något jag. Inte ens plocka svamp. Har baldrig testat med färsk timjan till men det ska jag göra. Ha en fin dag. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Så himla fin tröja! Sista semesterdagen idag. Det känns tråkigt. Men det är mycket kvar av sommaren!

Vit Hortensia sa...

Så du har varit i mina hemtrakter.....jag bor ju bara en mil från Åsby trädgård som är sååååå mysigt att besöka för både inspiration och inköp :-) Gula kantareller är den klart godaste svampen att steka och lägga på mackan....Mmmmmm. Hoppas verkligen att den fina ulltröjan inte behöver ligga "på vänt" nån längre tid. Den måste ju absolut få värma en liten barnakropp!!!
Önskar dig fina dagar!
Kram Birgitta

Mamma C sa...

Första svampmackan för året är så himla god.
Jag har torkad svamp från Sverige som jag smular ner i grytor på vintern.
Lilltröjan var jättefin som du stickat.
Kram Carin

Ätliga trädgården sa...

Alltså svampmacka är ju så gott, men har aldrig testat med timjan. Brukar ha dill och lök, men nu ska jag testa din variant.
Spretväxten ser ut som en sicksackbuske.
Allt gott
/Anette

Margareta sa...

Hej!
Din bild på stekta kantareller ,gör att det vattnas i munnen. Det finns gott om svamp här i skogen,så mitt nästa göromål är att rensa kantareller.
Så jättefin din lilla tröja är.Knapparna är ju ett riktigt smycke också.
Åsby Trädgård låter som ett mysigt ställe,som skulle passa mig.Jättefin petunia.Jag har en blå med vita prickar.
Din finfina renfanakrans i förra inlägget....Den är imponerande.
Jag gillar renfana.Visst luktar den lite...men det går ju över.
Och nu är vi redan inne i augusti.Det är en fin månad.
Ha det riktigt bra!
Kram Margareta

HWIT BLOGG sa...

Sötaste tröjan! Vilket hantverk! Önskar jag kunde lära mig virka och sticka...
Åsby Trädgård låter mysigt! Såna ställen är små pärlor verkligen :)
Söndagskram från Titti

lisashus sa...

Så otroligt gott med kantarellmacka! Antar att ni har haft mera regn än vi, men jag hoppas innerligt på lite svamp här också.
Vilken bedårande liten tröja! Så välgjord och fin! Ja, undrar just vem som kommer att bo i den...

Vacker petunia och vilken härlig utflykt! Sånt behövs i dessa tider - bara att få uppleva lite annan miljö och gärna med sina nära och kära.
Allt gott och fint till dej!
kramar
Lisa

Anonym sa...

Men så fin ulltröjan blev. Undrar också vem vi kan stoppa där i. Kram /Dotter L