4 juni 2013

En ny liten trädgård!

Jag lämnade ju min älskade trädgård med sorg i hjärtat när jag valde att flytta tillbaka till min barndomsstad. Men tänk! Jag har fått en ny!


Visserligen en liten och inte min egen men enligt min hyresvärd och mina tre trevliga grannar får jag göra vad jag vill! Ingen av dem har det minsta lust att göra något förutom att klippa gräset.


Redan har jag ansat hallonhäcken som inte någon brytt sig om på flera år. Och grävt upp massor med maskrosor och ogräs. I år ska jag inte göra så mycket, bara vänta och se vad som kommer upp i rabatterna.


Nejlikrot, bergklint, iris, ormbunke, olika sorters liljor och funkia har jag hittat förutom hallon, rabarber, gräslök och krusbär. Och så miljoner kirskål!

Visst har jag haft tur som kommit till ett sånt trevligt ställe?

I lördags hade jag stämt träff på ett av stadens konditorier med Eleonora, Lily of the Valley. Hon är precis så rar som jag trodde! Vi hade en lättsam och trevlig pratstund, tänk så roligt det är att träffa en bloggvän på riktigt. Tack för kaffe och bakelse, Eleonora!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men det kan man väl verkligen kalla tur!!!
Så härligt med en liten täppa. Förstår att du hade svårt att lämna din fina trädgård. Men du kom till en ny.
Må så gott
Kram
AC

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till att du får ta hand om en trädgård! Så spännande att se vad som kommer upp dessutom.

Kram

Rosa i huset i vitt sa...

Vilken tur ..måste kännas skönt att kunna gå ut och fixa lite i trädgården ..det är ju som balsam för själen sägs det
kram Rosa

Margot sa...

Härligt att du får en trädgård att pyssla i, kunde inte bli så mycket bättre! Blir spännande att se vad mer som dyker upp i rabatterna!
Ha det gott!
Kram Margot

lisashus sa...

Tänk, att du ändå har fått en trädgård att vårda lite och framför allt att vistas i!!! Den ser verkligen härlig ut och verkar blomma rikligt! Att lämna en trädgård som man nästan vuxit ihop med, måste nog vara det svåraste av allt!!! Jag tänker på min torpträdgård, trots att det växer mängder av ogräs och kirskål där också....!

Jag är säker på att du kommer att fixa och dona i den trädgården här också!

Så jättekul att du träffade Eleonora! Jag vet ju att hon varit i krokarna där du nu bor...! Visst är det kul när bloggvärlden ibland blir verklig! :)
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Vilken lycka att du får möjlighet att trädgårdspyssla!
Ha det fint!
Kram Eva

Lena sa...

Men vad roligt att du fick en "egen" trädgård! Till glädje för både dig och andra!!!!!
Vad spännande att se hur den växer och utvecklas!
Ha det nu riktigt skönt!
Kram Lena

Meta sa...

det låter spännande att få ta hand om en "övergiven" trädgård så där utan anledning.Lycka till.
Visst är det kul att träffa på de som man skriver till och se vilken det är.
ha en fin vecka
Kram Meta

Rosor och ruiner sa...

Vad härligt att du får en trädgård att pyssla med, det var verkligen tur. TÄnk att det finns folk som inte intresserar sig för trädgård, de vet inte vad de går miste om!
Kram och kul att du är igång igen!

September sa...

Det gäller att ta tag i möjligheterna när de dyker upp. Din trädgård kommer bli en glädje för många nu... Även för oss här inne. *ler*

Tiger sa...

Det verkar vara en härlig trädgård som finns där du bor! Tänk vad kul att du kan pyssla där hur mycket - eller hur lite - som du vill, när trädgårdslusten pockar på. Förstår att du saknar din gamla trädgård, men här får du börja på ny kula och dessutom glädja dina grannar. :-)

Trädgårdshälsningar
Elisabet

Merja sa...

Så härligt att du får påta lite! Kunde inte blivit bättre:)
Ha det riktigt skönt!

Ann-Christin Rudholm sa...

Jag hittade din nya blogg, det ser jättefint ut. Jag kommer en sväng på cykel vid tillfälle, är så nyfiken. Kram Ann-Christin

Mon jardin en ik sa...

Det var väl tur att du hamnade på ett sånt trevligt ställe. Det ser fint ut redan men när du har varit framme blir det så vackert. Är glad att du trivs.
Visst är det roligt att träffa blogvänner på riktig.
Ha det fint
Anje

UllaMona sa...

Jag följde din förra blogg och nu har jag hittat din nya. Jag bloggar själv inte så ofta, nu har jag läst ikapp och ser att det hänt en hel del i ditt liv.

Jag kommer att följa din blogg för du skriver så trevlig och visar så fina bilder.
Kram

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Kära du!
Vad jag blir glad för din skull! Och då har du ju din egen trädgård ändå!
Det är ju så roligt att få pyssla lite med något, man behöver det.
Det är med äkta sann glädje jag ser att du fått så mycket fint att starta om med!
Och en ny vän! Så roligt!
Ser fram emot att höra mer, se mer! Det är så spännade!

Varma kramar till dig min vän!
Linnea

Livsnjutaren sa...

Så otroligt glad jag blev för ett livstecken från dig inne hos mig. Tack för din fina kommentar och välkommen tillbaka. Förstår att våren varit omvälvande och jobbig och att ditt beslut var tungt och tufft. Blir så glad att se att allt ordnat sig till slut. Grattis till fin lägenhet och egen liten ny täppa. Ser fram emot att följa dig vidare. Det som är lite konstigt är att jag kommer till din gamla blogg när jag trycker på Solstrimmor, både på ikonen i min blogglista och namnet vid din kommentar hos mig. Måste undersöka det, kanske är det bara Blogger som retas lite som vanligt eller så är det helt enkelt skit bakom knappen. Ha en förträfflig sommartid, vännen. Vi hörs efter mitt sommarlov! Kram

Eleonora sa...

Hej raring!
Så roligt att få se på bild ditt nya lilla land, som du berättade om då vi träffades. Jag ser att du har bundit upp hallonlandet och det kommer nog att ge mycket bär när luften och solen kommer åt grenarna.

Klok är du som avvaktar vad som ska komma upp i landen. Det där med kirskål kan ju göra en väldigt frustrerad och dom är ju i det närmaste omöjliga att få bort.

Tills vi ses igen - ha goda fina och sköna sommardagar och jazza till dem så gott det går!!

Kram från Eleonora

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så koselig at du er i gang med bloggen igjen ! Jeg får ikke lagt meg til som følger på Solstrimmor , det står bare blogginterreserade og går ikke ann å trykke seg inn som følger . Heller kommer du ikke opp med din gammle blogg med nye innlegg , der er jeg jo følger. Hmm. Så heldig du er som har kommet til et sånt koselig sted med så fin hage da ! Det er bra ! Fortsatt fin nasjonaldag til deg ! Klem