25 mars 2015

Kärt barn har många namn

 

När jag var till Lövhyddans trädgård häromdagen för att se alla växande plantor, så såg jag de här söta påsktupporna. Lite annorlunda, nästan som en blomma i formen. Jag kallar dem för tuppor... eller på dalmål, tuppur! Andra säger fjädrar, dun eller till och med påskfjun. Kärt barn har många namn! Vad säger du?


Idag kommer min kära bror och svägerska hit och jag tänkte bjuda dem på frasvåfflor, för idag är det Våffeldagen... och efter flera år utan har jag köpt mig ett våffeljärn! Inte bara hallonsylt och grädde tänkte jag servera, nej det blir lite andra mer matiga tillbehör också. Räksallad med färska räkor och dill, rödlök, gräddfil, riven ost och knaperstekt baconkrisp kommer att finnas. Och kanske ett glas Leva rosé...

Oavsett om ni ska äta våfflor eller inte hoppas jag ni får en god dag!

15 kommentarer:

Ezter sa...

Vi ska äta våfflor. Ingen av oss tycker det är så jättegott, båda föredrar pannkakor. Men denna dagen äter vi våfflor :)

lisashus sa...

Det låter ju ljuvligt gott alltsammans!
Är inne i en intensiv jobbperiod här, hinner inte tänka så mycket på såna härliga saker! Då är det ljuvligt att läsa om dem!
Så vackra fjädrar, eller "tuppur"! De gör skäl för namnet!
Ha en fin våffeldag!
Kramar
Lisa

Willy sa...

I love the white fjädrar with the påskkvistar. Have a nice våffeldag!

Meta sa...

Hihi det har jag inte tänkt på men jag säger nog fjädrar tror jag.Det ser så fint ut hos dig hoppas du får en fin dag med bror Såg "tuppur" förra Påsken här men med en kristall längst ner, de var fina Tror jag köpte några. Här vet jag inte riktigt hur Påsken blir(som vanligt)
Är vi här blir det kolonin med en enkel buffé där. Våfflor åt vi i går innan mannen åkte till Norge kl.9 på kvällen, har kommit fram välbehållen med sina 59 resenärer.De kommer tillbaka på söndag kväll.
Själv ska jag roa mig på Mässan i Älvsjö och hos barn och barnbarn. Det ser jag fram mot.
Önskar dig en fin dag
Kram Meta

Rosor och ruiner sa...

hihi, jag undrade lite vad du pratade om... för mig är det fjädrar och inget annat ;) men lite kul att man säger olika - det hade jag ingen aning om!

mmm våfflor är ju så gott! Men nåt våffeljärn har jag inte, jag får njuta när jag är hos syrran eller på nåt fik!

Kram Gunilla

Unknown sa...

Jag säger fjädrar - fast jag också är dalkulla.. ;-) Jättesnyggt var det, nu känns ju mitt ris väldigt mesigt i jämförelse... :-(

Kraam Therese

House and Garden by Bia sa...

Oj vad fina "påsk fjädrar" som jag säger det, hihi...och våfflor ska vi också äta idag...mannen i huset brukar göra dom...här blir det dock endast grädde och sylt...och inget rosé...det får vänta tills helgen, hihi....
Kram bia

Skaparglädje sa...

Fina tuppor. I helgen ska jag försöka få in lite ris... förstår inte hur det är, jag hinner inte med någonting längre. Livet på landet är fullt av olika aktiviteter.
Blir inte ens våfflor i stugan hos mig idag.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Herlighet som du koser deg og så kjempegod mat du skal servere , naam ! Fjær sier jeg :) Så nydelig og enkelt og fint du har pyntet ! God klem til deg .

Fröken Tindra sa...

Påskfjädrar säger jag. Den där typen av vippor är ju väldigt söta. Här kan jag inte ha fjädrar framme. Det finns några kattkillar här i huset som är alltför förtjusta i så´na.
Våffeldagen idag alltså? Har jag missat. Men inte jättelängesen vi åt så vi får nog klara oss utan idag.Dina extra tillbehör låter gott.
Kram!

Rost och rädisor sa...

Här är det helt enkelt fjädrar som gäller. Har aldrig hört de andra namnen, men kul.
Vi gör också matiga våfflor ibland, kryddar med brödkryddor och äter med olika tillbehör, men idag har det inte blivit en enda.
Ha det fint
Anette

MårsArt sa...

Våffeldagen får bli imorgon för min del...Jag såg på tv(Go`kväll)att de gjorde liknande fyllningar som du. Såg ju väldigt gott ut!
Jag säger (påsk)fjädrar, men jag har ju bott i Leksand så jag känner ju igen tuppur också.
Kram
Agneta

Felix sa...

Jag hittade likadana blomliknande fjädrar i butiken i grannbyn, fast i en härlig beigebrun nyans. Fast jag stoppade dem allihop i en keramikskål som en blombukett...

Påskhälsningar
Elisabet

Rosa i huset i vitt sa...

Blev inga våfflor här men det gick bra ändå
ha en fin helg
kram Rosa

Eleonora sa...

Underbara tilltugg till våfflorna! Önskar jag vore där.

Jag säger nog fjädrar. Men tuppur låter mycket gulligare.

Kram från
Eleonora