26 april 2015

Söderläge... och tröst


De flesta av mina fönster vetter mot söder, eller syd-sydväst rättare sagt. Persiennerna blir flitigt använda, framförallt den här tiden innan lövkronorna ger visst skydd. Nu bor jag så högt så det hjälper inte mycket men på sen eftermiddag kan jag nog få nytta av träden i parken.

Därför får jag tänka soltåliga växter och den mest soltåliga jag vet är Bouganvillea, eller Trillingblomma som den också kallas. En gång tidigare i livet har jag haft en och den förde nog en tynande tillvaro hos mig... på den tiden hade jag inte vett att ta hänsyn till läge.

Men nu tronar en skönhet i burspråksfönstret och den får sommaren på sig att visa vad den går för! Jag vet att den kommer att fälla bladen över vintern och vi får se om jag orkar ha den gömd bakom gardinen hela vintern... Har ni erfarenhet av Bouganvillea?


Tack för all tröst över min stulna cykel! Det har visat sig att fler än min har stulits här den natten. Jag har kollat alla köp- och säljsiter i hela landet... hittills ingen som liknar min. Däremot hittade jag i grannstaden en vinröd lite äldre årgång, nästan lika fin som min gamla, som jag köpte till ett bra pris. Den såldes av en 84-årig dam som inte vågade cykla längre och som grät när hon lämnade den från sig. Jag lovade ta hand om hennes Karin och den står nu i cykelförrådet och väntar på premiärturen som ska ske... om en stund!

Solen skiner, det har regnat i natt och grönskan fullkomligt exploderar nu! Ha en fin dag ni också!

18 kommentarer:

Elzie sa...

Vilken vacker trillingblomma. Jag har ingen tur med dom. Brukar få ohyra, hur jag än gör!!
Din cykel är säkert redan utanför landet. Ofta det är såna raider med stölder - tyvärr!!
Jag tänkte virka en sån matta som du gör, men jag tycker jag får bara mina runda mattor kantiga. Förstår inte hur du gör som får dom så fina, haha.
Ha en bra söndag.
Kram Elzie

lisashus sa...

Åh, så glad jag blir över att du har funnit en ny "Karin"! Så härligt att få sträcka iväg i vårlandskapet och uppleva allt ljuvlig från cykelsadeln! Underbart!

Nej, Bouganvillea har jag ingen direkt erfarenhet av, annat än att jag fick en för ett par år sen, men den tror jag tog mycket stryk i flytten här, och jag visste inte hur jag skulle sköta den, så....den fick allt kila vidare i komposten så småningom! Trist! Hoppas du har bättre tur med din! En underbar blommar är det!

Ha en härlig söndag!
Kramar
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Vad bra att du hittat en ny cykel och bougainvillea är verkligen fint. Jag hade ett stort träd men lyckades inte spara det mer än två år. verkligen medelhavet över den växten. Kraaam Pia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Neimen ojj , gråt damen som solgte sykkelen sin , uff ja det kan jeg forstå ... et kapitell er over ! Nydelig blomst somjeg også har hatt en gang for kanskje 30 år siden , hmm kanskje kjøpe en ny når jeg får igjen vindueskarmene mine til å sette blomstene i. Fin ny uke til deg ! Klem

Vform sa...

Solskenshistoria, efter tråkigheten med stulna cyklar, och dessutom en vacker blomma ... så ger jag ditt inlägg tummen upp i dag!
Man blir så glad!
Kram på dig :)

Helena sa...

Underbart med så vackra blommor. Och så bra att du fick tag på en ny cykel. Jag blev ett år av med min (dubbla lås hade jag) utanför en uteservering där det satt mycket folk. Jag var borta en en timme och när jag kom ut - borta! Fin premiärtur med Karin. :-)

Merja sa...

Någon Bouganvillea har jag inte haft. Tråkigt med din stulna cykel!! Gillar bordet med det fina underredet:)
Ha det gott!

Vardag och flärd sa...

Åh vännen, vilken tur att du fått tag i en cykel istället för den stulna! Hoppas premiärturen blev förnöjsam!
Trillingblomma har jag aldrig haft men då du nämner att den är soltålig ska jag prova en sådan, vi har många soliga fönster. Spännande att se om jag klarar den!
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Blommiga Rutan sa...

Vilken vacker Bouganvillea, har aldrig haft någon, men min farmor hade alltid i köksfönstret och dom växte så det knakade och var otroligt vackra, just därför tycker jag så mycket om den blomman, tänker alltid på min farmor när jag ser en Bouganvillea.
Så roligt att höra att du hittat en ny cykel, förstår att du kanske redan känner lite extra för den om damen du köpte den av tyckt så mycket om den.
Hoppas att du får många härliga turer i vårsolen med din nya " Karin".

Kram Anncathrine

Elzie sa...

Tänkte just att det kunde vara en idé men tack för tipset :).
Kram Elzie

MårsArt sa...

Åh, vilken vacker Bouganvillea. Jag har aldrig ägt någon sådan. Den skulle inte överleva länge hos mig...tyvärr. De finns i mängder på Mallorca. Helt underbart!
Vilken tur ändå att du hittade en ny liknande cykel!
Kram,
Agneta

Meta sa...

Så härligt att du fick en cykel till sommaren. Lycka till på dina turer Bouganvilla det är en fin blomma minns att det fanns jättestora på Rhodos när vi var där.Jag beundrade dom då
Ha en fin tisdag
kram Meta

Isas Trädgård sa...

Så skönt att det löste sig med cykel för dig och vilket förtroende att ta hand om den gamla damens Karin. Eftersom jag cyklar överallt förstår jag vad din cykel betyder för dig - ha en härlig premiärtur !
Ha det så gott !
kram/Isa

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Ja, tycker absolut att du ska läsa de andra två. Mycket bättre än den första.
Tänkte inte heller fortsätta, läste som sagt två andra böcker efter Att föda ett barn. Sedan hade jag inget att läsa och tänkte att, jag provar och ser hur den verkar. Och blev fast!

Kramar Anncathrine

Felix sa...

Vacker blomma! Den kommer säkert att trivas hos dig! :-)

Men vilken tur att du har fått tag på en cykel, så att du kan ut och njuta av den spirande grönskan.

Vårhälsningar
Elisabet

Rost och rädisor sa...

Ingen erfarenhet från bougainvilla men den fixar du säkert.
Hopplöst när man inte får ha grejerna ifred men skönt att du fått tag på en annan i alla fall.
Allt gott
Anette

G:a Affären sa...

Även om damen grät tror jag hon förstod att cykeln hamnade på bästa stället, och äldre årgång när det gäller cyklar brukar vara bäst. Skönt att du och nya Karin kan göra utflykter i sommar!
Min mamma har en gammal blomma, under vintern står den svalt i ett ljust källarfönster. Och visst är de vackra! Hon har frågat mig om jag ville överta den, men se det går inte. Ansvaret blir för stort! Men jag tror du kommer att lyckas!

Kramar /Cia

Eleonora sa...

Grattis till nya Karin-cykeln. Den kommer du nog att få fin glädje av och så rart för damen som sålde att det blev just du som tar hand om den.

Bouganvillan är helt underbar den kommer du också att få mycket glädje av.

Kram i den kalla vårsolen får du från
Eleonora