20 maj 2015

Förgätmigej... och om att försöka må bättre


På min promenad idag, som jag fick gå med raska steg på grund av hotande mörka regnmål, så hann jag plocka en bukett Förgätmigej. Har aldrig förr sett så intensivt blå blommor! Men, såklart det finns olika sorter av dem också. Hursomhelst... söta är de!


Jag har börjat med nånting som jag tidigare ryckt på axlarna åt. Många har provat, några har slutat, men en del håller fortfarande på och tycker det är en supermetod till bättre hälsa. Vad då, undrar ni? 5:2 dieten säger jag. Tänkte prova i några månader och sen göra en utvärdering om jag känner mig bättre i mina leder, om mitt midjemått minskat, hur mitt blodtryck ligger och om jag tycker det är mödan värt. Har ni testat?

Är så trött på allt kånkande med växterna ut och in från balkongen. Bara några vågar jag låta stå kvar över natten. Nu måste det väl sluta blåsa och bli varmare snart?!

Må gott vare sig med eller utan 5:2!

22 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Jag har provat, och det fungerade väl rätt ok. Jag höll på i 8 månader ungefär, gick ner 4 kg de första månaderna men sen tog det stopp... till slut gav jag upp och tyvärr gick jag ju upp dessa igen + några till... Egentligen tyckte jag fastedagarna gick rätt bra, jag kände mig rätt pigg och nöjd med mig själv, men tyvärr unnade jag mig väl lite för mycket de andra dagarna, eller jag vet inte varför det inte fungerade till slut. Det är svårt det där, med att hålla vikten när man blir lite äldre, hade mycket lättare förut, höll igen några veckor räckte, men nu vet jag inte, jag promenerar och springer, och äter rätt ok, men det vill sig inte...
Oj, det blev visst långt... lycka till! Det är värt att prova tycker jag, det är många som gillar det.
Kram Gunilla

lisashus sa...

Visst är det söta, förgätmigej! Vacker blå färg och bara namnet är så poetiskt! Passar perfekt i din vackra burk.

Jodå, jag har nog hållit på med 5:2 i ett par år nu. Jag gick ner en hel del i början, men det kanske berodde på flytten och allt spring man hade då.
Jag tycker att jag mår bra av det ändå och går inte upp, men slarvar väl lite ibland, men jag tror man får vara lite strängare de där fastedagarna. Sen gäller det att hitta på bra och fiffiga saker att äta då. Jag tycker jag äter mindre de andra dagarna. Så...jag tycker absolut du ska prova!
Kram
Lisa

Den där Marie sa...

Ljuvliga blommor! :)
Har inte provat 5:2-dieten, men du får lycka till!

Kram Jonna

Jord under naglarna sa...

Söta förgätmigej i sötaste burken!

Jag är inte så mycket för dieter, men jag vet ju andra som provar och är nöjda. Lycka till!

Loppisälskare sa...

Underbar blomma!
Har inte provat 5:2 dieten. Är dålig på att följa dieter. Däremot har jag dragit ner på kolhydrater och socker och tappat flera kg samt blivit mycket piggare utan att göra något särskilt. Ska kolla prover i början av sommaren och det blir spännande att se.
Lycka till!
Kram / RosMarie

Ninnis sa...

Helt bedårande är den förgätmigej....sprider så otroligt mycket glädje....=)

Har testat men det var inte för mig....önskar dig lycka till...!!

Kram Ninni

Villa Ryttarängen sa...

Jätte fin blomma den där förgät mig ej. Jag var på väg att testa men insåg att jag är ett matvrak som ständigt är hungrig så, nopp inget för mig. Om det kan hjälpa till att lindra ledvärk så jaaa kör på.. Kraaaam Pia

Ezter sa...

Jag har provat, men det fungerade inte så bra på mig.
Så fin blå färg har inte mina förgätmigej, men som du säger, det finns säkert många olika!
Lycka till med 5:2!

Meta sa...

Det där med dieter och sån är jag alldeles för lat för att hålla på med.Gör jag nåt så är det äter var fjärde timme och lite mindre.Det funkar på mig, då mår jag bra och går ner de där retliga extrakilona man skaffar sig nu och då.
Har nog aldrig sett så mycket förgätmigej som i år. De växer överallt och det är så fint.
Ha en fin och skön onsdag
kram Meta

Vardag och flärd sa...

Förgätmigej är så ljuvlig så länge den blommar, har på många ställen i trädgården men i rabatten blir den så ful efter blomningen så jag rensar bort dem direkt. Förgätmigej är ett fint barndomsminne för mig.
5:2 har jag funderat på mycket, är ara rädd att jag inte klarar dt eftersom jag är hungrig ständigt. Lycka till med dieten!
Ha det fint!
Kramar Eva

September sa...

Ljuvliga blommor. Ljuvlig blogg också. Jag läser allt men kommenterar sällan...

Jag kör 5:2 sedan något år tillbaka. Inte jättestrikt för vissa veckor fungerar det bara inte och då släpper jag det. Jag mår bra på mina fastedagar, är inte särskilt hungrig längre och så är det fantastiskt att slippa göra matlåda till vareviga dag. ;)
Hoppas 5:2 funkar för dig, men som med allt annat är det väldigt olika hur man klarar den så kallade fastan. Lycka till!

Helena sa...

Jag har inte testat några dieter alls. Är ganska skeptiskt till dem. Har turen att inte behöva fundera så mycket på vikten, jag ser ut ungefär som jag alltid gjort (+ ett par kilon). Men i samband med min mors bortgång så slutade jag med sött fikabröd och godisätande. Jag som alltid ätit mycket sött. Resultatet upptäckte jag efter ett par månader när jag plockade fram lite vårkläder och de plötsligt blivit större... Så socker tänker jag är en stor bov till mycket kroppsbesvär. Kram

Huset bakom lindarna sa...

Älskar också de fina förgätmigejerna, förmät mej som äldste sonen sa när han var liten.
Nä jag har inte provat den dieten, tycker det verkar så jobbigt med fastan. Däremot har jag provat LCHF och fått bättre resultat när jag vägt mej!
Lycka till och det ska bli spännande att höra hur det går!
Kram/Finas mammis

Lena sa...

Så härligt blå förgätmigej!
Har inte prövat 5:2 själv, men min bror och svägerska kör det och är nöjda med det minskade midjemåttet!
Kram Lena

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Så roligt att du läst alla hennes böcker! Och så roligt att du tycker så mycket om dom! Älskar verkligen också den jag just läst ut. Visste inte att "Livet efter dig" ska bli film, då får det nog bli nästa bok jag läser,ska gå och titta om den finns i pocket idag när jag stängt butiken.
Är det en femte bok på gång eller menar du Etthundra mil?

Ja, provade 5:2 i höstas då två dumma onödiga kilon hade lagt sig till ro på min mage. Tycker att det funkade mycket bra. Man svälter ju inte de två dagarna, får ju faktiskt äta, om än lite. Men tycker att det gick bra när man vet att i morgon, då kan jag äta normalt igen.
Hittade många bra tips på frukost,lunch och middagar på tidningen Må Bra:s hemsida.

Älskar förgätmigej, underbar liten blomma, finns ju även vit och rosa, fast inte lika vanligt som de olika blå tonerna.

Ha det så gott och lycka till med 5:2
Kramar Anncathrine

Blommiga Rutan sa...

Roligt! Ännu en bok att se fram emot!
Kram

House and Garden by Bia sa...

Har aldrig testat 5:2 diet...jag orkar inte hålla på med dieter, men jag ska undvika kött framöver och äta bättre och mindre...går alltid ned på det...gick ner ca: 5 kg för några år sedan och det håller jag nu...har också ledvärk (artros)men den tycks jag få leva med...och det funkar trots allt ;))...det är bara att gilla läget ;)
Ha en fin helg!!
Kramis bia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jeg blir med deg på 5:2 dietten fra mandag av og skal gå inn å lese om den etterpå . Fint at du skrev om det !!! Forglemmegei , er en nydelig lite søt blomst ! Jeg synes at det er såkoselig med innleggene dine <3 God helg ! Klem

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja jeg skal henge meg på , men tenker.... er det viktig å ha to faste dager i uken som man skal faste tro ? God pinse ! Klem

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hei igjen ! Nei jeg tenker å ta 5:2 , men må det foreksempel være faste dager som mandag og torsdag tro ..? En klem til :)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska förgätmigej! En riktig favorit vid den här årstiden. Dom är så söta! Och violer och liljekonvaljer och.....
Nä, jag har inte provat nån 5:2 diet. Den enda diet jag någonsin provat är ditt smörblommeprojekt och det var trevligt!
Jag är hälsofreak och äter så nyttigt så jag känner inte att jag vill ändra på det. Däremot skulle jag vilja ändra på midjemåttet......!!!
Hoppas det går bra för dig!
Agneta kramar

Unknown sa...

Vilken vacker bukett! ♥

Kraam Therese