3 januari 2016

Bara några hjärtan kvar


Nu återstår bara några pepparkakshjärtan av julens kaffebröd. Skönt är det... för även om jag inte gav några nyårslöften så borde det bli lite mindre av det goda under det nya året. Och pepparkakor är inte så lockande längre!


Min lilla skål är tummad, och kan ni tro... ett Leksandsband är knutet i hålen jag gjort! Om någon missat det så är just såna band en svaghet jag har och jag får hejda mig så inte alla saker i mitt hem får Leksandsband runt sig!


Nu kan jag visa julklapparna döttrarna och äldsta barnbarnet fick av mig. Lika som min skål, fast lite mindre. De blev omtyckta! Snyggt skulle det vara med andra band också eller varför inte ett grovt hampasnöre?

Idag singlar det ner lite snöflingor, vackert är det och trots förkylning tar jag mig en promenad om en stund. Med broddar... så klart.

Ha en god fortsättning på det nya året!

20 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Men vilken konstnär du är. Jättefina småskålar och leksandsbanden är superfina. Ja pepparkakor finns det kvar här också, de slinker nog ner dom också. Ha en fin dag, Kraaam Pia

Ezter sa...

Fina skålar, banden passar bra! Idag har vi SOL! Härligt!

lisashus sa...

Dina skålar är ju jättefina! Jag gillar speciellt det rustika som blir när man tummar leran. Leksandbanden är favorit här också, men inte lika lätta att få tag i här i landsorten! Ibland märker jag hur bortskämd jag var i Sthlm, där precis ALLT fanns!

Nej, pepparkakorna avstår jag gärna ifrån, och även andra kakor! Jag slänger massor av pepparkakor varje jul, det blir ju alltid så mycket över, när man har gäster.

Här singlar snön ner även idag, och en promenad borde jag också ta!
Krya på dej och ha en skön söndag!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Jättefina skålar du gjort och banden passar ju så bra!
Förstår att barnen blev nöjda.
Här är det lite snålare tider vad gäller mat just nu, byxorna är för trånga och det gillar jag inte. Mer grönt, mindre socker är min plan. vi får väl se hur länge det håller i sig...
Ha det fint!
Kram, Ann

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå så fine skåler du har laget , de er jo kjempeknall og heldige er de som fikk en sånn i julegave ! Jeg venter på at beholdningen skal bli så stor at du skal ha et lite utsalg , da kommer jeg ! Hihi. Jeg synes også at de båndene som du er så glad i er fine ! er det i hobbybutikker man får kjøpt de ? God bedring til deg , fra meg som har vært syk i fire dager og er lei . Klem

Unknown sa...

Oj, så fina! Förstår att de blev populära! Du får starta en egen serie och sälja... ;-)

Kram Therese

MårsArt sa...

Fina skålar och så fint med Leksandsbandet. Jag är också väldigt svag för saker från Leksand, ja hela Dalarna! Jag har bott i Leksand och stortrivdes. Här söderut har vi inte fått någon snö ännu, men -6 grader.
God fortsättning på det nya året!
Kram
Agneta

anettan sa...

Inga löften här heller men jag vill nog också gärna tömma alla gotter. Kram Anette

Hanna sa...

En fin fortsättning på det nya året
Hanna

Vardag och flärd sa...

Bra att du använder broddar!
Vackra skålar, roligt för de dina att ha något som du gjort! Jag tycker det passar riktigt bra med leksandsbandet på skålarna.
Ha det fint!
Kramar Eva

Steekjes en Stygn sa...

Så fina skålar du gjorde.
Önskar dig en riktig gott och kreativt 2016
Anje

Meta sa...

Vad fina skålar så sött med bandet och så roligt att få nåt som mamma gjort med egna händer det måste vara uppskattat.
Ha en skön vecka
Kram Meta

Skaparglädje sa...

Så fina skålar du gjort. Du är verkligen duktig. Perfekt julklapp.
Kram!

House and Garden by Bia sa...

Pepparkakor åt jag senast i dag när vi fikade !!...men när dom är slut blir det inga fler :))...så fina skålar !!
Och äntligen fick vi också vinter !!!....här snöar det för fullt...mannen ska snart ut och snöröja...han har en stor traktor så han snöröjer åt oss och åt några grannar här i trakten ;))...privat..Tycker det ska bli skönt när alla helger är över, så man kommer i normala gängor igen, hihi...men i morgon blir det god mat och dryck här hos oss, men bara familjen ;)...
Ha det gott !
Kram

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Vilka fina skålar! Förstår att det blev uppskattade julklappar. Så duktig du är!
Ja, tänk så konstigt det är med pepparkakor, så goda när man börjar äta vid första advent och nu vill man inte ha en endaste pepparkaka. Som granen, magiskt fint när man tar in och klär den och tänder ljusen, efter nyår vill jag inte se den mera, ut med granen!!!

Önskar en fin fortsättning på 2016 till dig.
Kramar Anncathrine

Lena sa...

Åh, vilka vackra skålar! Förstår att det blev uppskattat!
Önskar dig en god fortsättning på året!
Kram Lena

Pernilla sa...

Vilka fina skålar. Kaffebröd har inte funnits så mycket av här, som tur är men jag fick flera askar med choklad. Såååå synd om mej och jag måste ju äta upp dem. Rullar snart fram, på riktigt.
/P

Snäckskalsdalen. sa...

Nääääe, vet du vad, inte kan man ha hampasnöre, inte så länge det finns vävda Leksandsband, jag kan rakt inte tänka mig något annat! Vilka fina presenter du gav bort, självgjorda skålar, som dessutom är vrålsnygga. Det är helt enkelt så att du har den konstnärliga ådra som behövs för att göra keramik, måste vara jättekul!
Vilken vacker dukning du hade till nyår! Och klart man vill ha riktiga servetter, det vill jag väldigt gärna ha, men jag har märkt att när jag har det här så drar sig gästerna för att använda dom. Det är väl hänsyn till mig och att jag får tvätt, men vad gör det, det tillhör ju dom där njutningstillfällena i livet.
Har du redan bott ett år i lägenheten, jag skräms nästan när du säger det, ojjjj, vad tiden går fort! Och jag förstår att du trivs.
Här har vi ingen snö alls, men sol idag och minus två grader, så det är ganska fint i alla fall! Men jag saknar snö!
Agneta kram

Eleonora sa...

Solen har tittat fram några dagar och givit mig litet extra livsenergi. Igår blev det tvätt av tvättmaskinen (på 70 grader) och ordentlig avtorkning av gummiskyddet vid öppningen. Jisses så äckligt det var - och där har jag kört tvätt i tron att den blivit ren o fin. Det har den väl i och för sig också blivit, men gummiskyddet var då i behöv av egen tvättning.

Idag har det blivit kylskåpsrengöring. Och alla icke bäst före datum har åkt i papperskorgen.
Så kan det gå när solen tittar fram.

Snygga och fina skålar tycker jag. Leksandsbandet är fint men jag fick ett annat då jag var på ljusstöpningen. Finns det kanske flera mönster?

Nu ska jag kila över till dottern på ett glas champagne före maten och hälsa på min lilla Londontös, som är hemma under några dagar.

Kram och god fortsättning!

Mycket annat & lite betong sa...

Så snygga skålarna är! Är det den svarta leran eller kanske svart glasyr? Fint med banden.
Här ska också ätas mindre...och promeneras mera.

Kram Agneta