14 juli 2018

Utflykt till Tjärgattu, Leksand


Svägerskan och jag fick en oförglömlig dag tillsammans. Det började med en tur i bärgningsbil, men inte så dramatiskt som det låter! Hennes bil blev plötsligt okörbar och vi blev skjutsade av trevlig bärgningsbilsman till närmaste bensinstation där vi fick en hyrbil och kunde fortsätta mot målet i Leksand. Tack och lov för assistansförsäkringar!


Vårt mål var Galleri Ladan på Tjärgattu i Leksand där utställningen Mönster pågick. Fem konstnärer ställer ut sina alster under några sommarveckor. Vi har varit här de senaste åren och blir lika fascinerade varje gång av de olika uttryckssätten och tolkningarna på de olika årens teman, i år Mönster. Visar ett urval av allt fint. Som fribroderiet här ovan, Sorg, gjort av Ann-Ki Jones. Ett broderi av tre...

... Fruktan...


... och Glädje... Alla tolkade utifrån kyrkornas skeppsbyggnad.


Kärleksbrev, brev som en ung kvinna skrivit till sin fästman under kriget...


 ... gjord som en installation av längtan, väntan och kärlek.


Keramik fanns i många olika former, de här pjäserna skulle vandra vidare till Hildasholms trädgård.


Utomhus är också mycket att vila ögonen på eftersom Galleri Ladan ligger mitt i en genuin Leksandsmiljö... bara adressen Tjärgattu, säger väl allt!


Tyvärr är sista dagen för utställningen idag, 14 juli. Men vi längtar redan till nästa år. Men kanske utan bärgningsbil... även om det var en upplevelse det också!

Ha det gott i värmen!

2 kommentarer:

MårsArt sa...

Men åååhhh, så nostalgisk jag blir. Jag gick estetisk linje på Hantverkets folkhögskola och bodde på Åkerövägen, så det blev många promenader på Tjärgattu. Hoppas att det blir en resa för mig uppåt Dalarna i höst. Då är Leksand självklart ett mål. Utställningen ser spännande ut.
Kram
Agneta

Eva-Lotta sa...

Vilken trevlig dag ni fick, trots bilmissödet. Assistans är verkligen toppen!