22 september 2013

Mitt dockhus... kök och salong

Några har undrat över mitt dockhus som jag har i bokhyllan. Jag har visat det en gång förut i min gamla blogg men här kommer en presentation för er som är nyfikna.


Jag byggde mitt dockhus själv 2007 av tillsågad byggsats som jag köpt på nätet. Fick verkligen tänka till så jag gjorde allt i rätt ordning för beskrivningen var urdålig... men så roligt det var! Jag tapetserade, målade, sydde alla textilier och tillverkade de flesta småsaker själv. Började samla möbler, köpte en del men byggde också några av byggsatser som finns att köpa på nätet. Alla lampor fungerar (är ännu inte inkopplade efter min flytt). Jätteroligt att förbereda ett hem där Carl och Karin, döpta efter kända Larsson-familjen, så småningom flyttade in.


 Välkommen in i tre rum och kök i dockvärldens 1:12 skala!


Kaffestund i köket. Karl verkar lite trött och ser mest ut att behöva en huvudvärkstablett. Karin funderar nog över vad hon ska laga till middag, lite frånvarande ser hon ut... boken var nog inte så bra som hon trodde.


Det ni inte ser på bilden är fisken i tidningspapper och disken i baljan. Liksom korven bredvid brödkakorna på stången. Mattan sydd i minikorsstygn.


Här är finsalongen. Brädgolven handmålade. Gillar tapeten jättemycket.


Klaffbyrå med riktiga lådor har allt man behöver för korrespondens. Kuverten var pillriga att få till!


Vitrinskåp med glas och finporslin. Jag hade förstoringsglasögon när jag broderade mattan i halva korsstygn! Kakelugnen med mässingsluckor har jag gjort i keramik.


I nästa inlägg presenteras sovrum och vindsrum. Kanske Carl har piggnat till då?

Må så gott och ha en fortsatt fin söndag.

Min kamera, dåligt ljus och min envishet att fota utan blixt, gör att bilderna är gryniga och oskarpa.

34 kommentarer:

Lena sa...

Åh, vad fint o gulligt!!!!
Där har du lagt ner många timmars jobb... Förstår att det var roligt!
Ha en skön söndag!
Kram Lena

Elzie sa...

Du milde vilket jobb du lagt ner. Jättefint vart det. Fick ett dockskåp som min bror gjort en gång i tiden, men det försvann i en flytt - tyvärr. Hade varit roligt att ha det.
Trevlig söndag.
Kram Elzie

Anonym sa...

Det vackraste blogginlägget jag sett denna sommar.vilken skatt!!
Har du tillverkat allt själv?
Jag njuter av att få titta - ser framemot nästa..
Tack , och njut av din skatt.
Hälsar Maria

Huset bakom lindarna sa...

Vilket jobb du har lagt ner på ditt fina dockhus! Det är bara att gratulera till ett perfekt litet utställningshem. Fantastiskt!
Kram/Finas mammis

G:a Affären sa...

Det är helt otroligt! Jag blir så imponerad av allt och den lilla kakelugnen, tänk att du gjort den också! Och visst har jag sett korven med hjälp av att förstora bilderna. Det känns som att kika in i ett "riktigt" hem.
Carl har kanske en tråkig bok, men det har inte jag! Hantverkare är här i helgen, så tyvärr blir det inte många stunder att läsa. Men det kommer.

Varm kram till dig vännen!
Cia

Meta sa...

Men så duktig du är vad mysigt att ha det kvar.
Ha en fin söndag
kram Meta

Winkel's Crazy Ideas sa...

For et nydelig dukkehus! Detaljene er fantastiske. Takk for at du viser. Gleder meg til å se mer. Pam

Vform sa...

Kan tänka mig att det är som att stiga in till dig!
Inte förvånad att du gjort allt detta i ditt dockskåp ... duktiga du!
MEN vilket pillande ...
Skulle mer än gärna vilja ha ett sånt själv :O)
Väntar på nästa inlägg :)
Ha en fortsatt skön dag!
Kram Vivan

annika sa...

Vilket pillerjobb! Imponerande att du fått till allt så fint. Du är en riktig pysseltjej.

Kram
annika

Maj sa...

Så jättefint du har gjort det!Fantastiskt arbete....kom att tänka på mitt dockskåp som pappa gjorde till mig.....inte alls så fint som ditt men så var det ju en leksak för mig.

Ninnis sa...

Så bedårande...vilken skatt för eftervärlden...=)

Kram Ninni

Ezter sa...

Vilket härligt dockskåp!

Vardag och flärd sa...

Eva-Mari, det är helt bedårande! Vilket jobb men jag tror också väldigt roligt när du funderat och sen tillverkat allt. Jag har ett dockskåp som jag ska göra iordning till lilla Julia men det får nog bli inredning som passar en liten flicka bättre.
Önskar dig en fin ny vecka!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Nämen ååh, vilket underbart dockskåp! Och vilken fin inredning och alla detaljer, så himla fint!! Förstår att det var pilligt, men också roligt! När min äldsta var liten så fick fixade jag iordning det dockskåp jag hade som barn, av handgjord modell, och det var så kul! Även om jag inte la ner sånt jobb som du gjorde med alla detaljer, men jag tapetserade, bytte golv och satte in kakel (dvs mosaik) i badrummet, "sydde" gardiner det var riktigt roligt! och sorgligt sen när det skulle ner i källaren...för nu leker ingen längre med det...oj så jag lekte med det som barn, hoppas man får ett barnbarn nångång för då skall jag fixa iordning det igen =)

Kram Gunilla

lisashus sa...

Åh, ditt dockhus är helt underbart - en dröm för dockhusälskare och även andra förstås!
Så duktigt av dej att pyssla ihop alltsammans, med både tapetsering och annat! Oj, så imponerande! Dessutom är det ju en vacker dekoration, även med "dörren" stängd! Så vackert!

Kul att få se det igen!
Kram
Lisa

Steekjes en Stygn sa...

Så duktig att du gjorde det här själv. Ett riktig piller jobb med alla fina detaljer. Och så bra det är placerat. Kommer ihåg att mina flickors dockskåp var något som ofta var i vägen.
Blir spännande att få se resten.
Ha en fin söndagskväll.
Anje

Christina N sa...

Åh vad fint, skulle vilja flytta in. Vilket enormt arbete du lagt ner. För "pilligt" för mig som gärna pysslar med "rejäla" saker. I dag har det nästan varit dagsregn i mina hemtrakter så jag har ägnat en stor del av dan med att klippa och sy ihop mattrasor. Tycker om att skapa och återanvända.

Anonym sa...

Men snälla vad kreativt. Å så fint du gjort.
Ha det gott
kram
AC

Anonym sa...

Å vilket fint litet hus och vilket pilljobb du lagt ner. Ser fram emot fortsättningen.

Högagärde sa...

Det är något magiskt med dockskåp. plötsligt blir man 7 år igen.

Elisabeth

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Herlighet så utrolig flott dukkehus du har ! Og alt det fine du har laget og satt i stand der , det er helt nydelig !!! Det er jo akkurat som å se inn i et virkelig hjem ,hvor alt er så vakkert . Det må være moro å ha !!! Fiin mandag til deg ! Klem

Felix sa...

Ditt dockhus är fantastiskt! Vilket arbete du har lagt ner på det - och vilket pillergöra... Det vill till att ha fingrar som klarar det pyttejobbet. ;-)

Jag har också mitt dockskåp står framme. Fast det är av traditionell Lundby-modell, och möblerat som det var när jag var barn. Mina äldre syskon gjorde en del saker till mig och jag gjorde även en del själv, som soffgrupp tillverkad av tygklädd äggkartong... Annars är det köpemöbler. Inte lika avancerat som ditt, men ett kärt minne.

Soliga hälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Så otroligt sött! Visst har jag sett dockskåpet men trodde det bara var en fasad i bokhyllan. Vilken färdighet att kunna åstadkomma så smått o pillrigt, men inget förvånar mej när det gäller dej! Ha en skön vecka! Kram Lizbeth.

Fågel Blå sa...

Wow sååååå fint, helt underbart!
Och så fint dt passa där i bokhyllan
Önskar dej en fin Vecka
Kramar Kathrine

Rosa i huset i vitt sa...

Men vilket fint dockskåp och passar ju jättebra där
kram Rosa

Merja sa...

Fint! Har ju haft turen att se det på riktigt.Men kul att få titta på detaljerna ordentligt. Vilket jobb du lagt ner!! Ser fram emot nästa rum:)
Kram

Melody and M.E sa...

Så underbart! Blir helt lyrisk när jag ser ditt dockhus!
Vilken dröm att få göra ett sådant! Och så duktig du är!
Jag är helt imponerad!
Kram M.E

Eleonora sa...

Sötaste rara konstnärsflickan min! Nu blir jag ändå mer full av beundran - över hur artistisk och kreativ du är. Vilket underbart dockhus. Nu vill jag hoppas att få se det vid mitt nästa besök i staden.

Tack rara du för senast. Såå trevligt att få prata med dig igen, även om Guldlock skuttade runt om oss mest hela tiden. Äntligen har jag fått till ett inlägg i min blogg. Jag mailar några bilder till dig.

Ha det gott kära du nu i höstens intåg och njut i fulla drag av att se på ditt mästerverk - allt gott till dig. Kram

Solglittret sa...

Ett verkligt rart och välarbetat dockhus du gjort...imponerande!!!

Jag lägger till mig som följare, för hit till dig vill jag gärna återkomma flera gånger :)

Önskar dig en fin fortsättning på denna höstvecka <3

Kram Lollo

MårsArt sa...

Men, så fint dockskåp!
Jag brukar gilla att "pilla" med små saker, men du tar ju priset!
Vilket jobb du har lagt ner.
Och vilket tålamod!
Kram
Agneta

Rosor och ruiner sa...

Hej igen!
Har du funderat på Kroatien tycker jag absolut att du skall åka dit! Jag tyckte det var väldigt vackert! Vi bodde i Tucepi, på hotell Afrodita. Det låg som sagt precis bredvid stranden och var rent och fräscht. Om man skall säga nåt negativt om hotellet så var det att man inte kunde äta frukost utomhus utan det gjorde man inne i restaurangen - men frukosten var det absolut inget fel på! Och sen fanns det ingen lunchrestaurang men å andra sidan låg det ju massor av restauranger nere vid strandpromenaden, och affärer fanns också. Sen kunde man ju inte laga nån mat på rummen, det var ju bara rum och inte lägenheter om man säger så, men det är inget som vi brukar göra ändå i och för sig. Ett trevligt hotell i alla fall! Men det finns ju fler hotell förstås! Och vill man ha lite mer stad omkring sig så kan jag rekommendera Makarska dit vi åkte in ett par gånger, där var jättemysigt och lite äldre bebyggelse. Antar att det finns stränder där med. Men där vi bodde var ju mer som ett turiststråk med hotell och en strandpromenad på ca 5 km, men vill man bara bada och sola var det perfekt! Och det tog ju bara 10 min med taxi in till Makarska, för en hundring - nu åkte vi i en 8personers taxi så det kanske är ännu billigare om det är mindre taxi förstås. Att åka till Dubrovnik med denna taxi kostade 1600 kr alltså bara 200 kr per person vilket var väldigt billigt, det tog 2,5 timmar enkel resa och sen väntade taxichauffören på oss, vi bestämde själva när vi ville åka tillbaka! Och han gjorde visst fler såna resor till andra ställen också i Kroatien och Bosnien, och trevlig var han också =)
Ja det var lite om det =)
Kram Gunilla

Mycket annat & lite betong sa...

Oh, så fint dockskåp med så många små fina detaljer. Mattan var väldigt fin med de små stygnen. Och brädgolven!
Jag gjorde en del tittskåp förut och så kul det var. Jag gjorde mycket av cernitlera, papp och gips. Mannens tandborste blev en piasavakvast...Oh, nu får jag lust att sätta igång igen.

Kram Agneta

Avslutat konto sa...

Min man tyckte att Carl såg lite trött ut där han sitter med kaffet och huvudet i handen! Hehe...
SÅ fint de har hos sig.. vilken värld det är att kliva in i, man blir så liten! Även genom bild....

Kram kram
L

Livsnjutaren sa...

Kan inte se mig mätt på bilderna. Du är så duktig! Fantastiskt! Kramar