15 december 2013

Amaryllis


Amaryllisen i köksfönstret håller på att slå ut och jag tycker den är vackrast precis nu! Jag fick tag på en knubbig sort med dubbla stjälkar på Ö&B av alla ställen för, hör och häpna... 39.90 styck! Trodde aldrig att det skulle bli så fina klockor men ibland är det inte priset som avgör.

Av snön är det bara mos kvar och Nisse är våt ända upp på magen varenda promenad. Önskar att det åtminstone var minusgrader! Tänk, i morgon är det veckan före jul och de flesta stressar runt och försöker hinna med alla måsten. Jag har mina klappinköp klara. Nu är det bara det roliga kvar, jag älskar att göra fina paket! Inget speciellt julpapper behövs, jag tar alltid vad jag har, gråpapper, tidningspapper, bast, grovt snöre, band eller en bit spets. Kanske jag visar sen?

Sköt om er, andas, stressa inte... jul blir det ändå!

24 kommentarer:

Ezter sa...

Jag har fortfarande ingen amaryllis! Tycker de är så fina. Ingen stress, nej, nej, nej! Ha en fin söndagkväll!

Huset bakom lindarna sa...

Jag tror säkert att dina paket blir jättefina! Din amaryllis är ju helt underbar. Jag köpte en stor knubbig lök på ÖoB för flera veckor sedan, nu som först tittar en knopp fram!
Kram/Finas mammis

Anneli sa...

Oj, så vackra!
Men det är som du skriver, det är inte alltid priset som avgör .

Gillar också att slå in paket, försöker göra paketen så personliga som möjligt.......

Nu önskar jag dig en fin advent,
Kram Anneli

G:a Affären sa...

Men vilken belöning och till ett billigt pris, så vackra amaryllis!
Här har också snön smält ner till en sörja. Så dumt när vi hade det så fint!
Paketet till Australien är skickat. Inget direkt vackert paket men vältejpat! I det låg bland annat ett änglaspel som säkert blir uppskattat.
Visst vill jag se dina paket! Inspiration är alltid välkommet.

Kram till dig vännen
Cia

Villa Ryttarängen sa...

Underbar blomma. Jag stod och höll i en men ställde tillbaks den igen, såå dumt. Jag får allt lov att köpa en amaryllis ändå. Ärligt så är jag väldigt trött på jular vet inte varför riktigt men jobbigt känns det här inne. Fast det blir nog jul i alla fall, vare sig man vill eller ej. Kraaaaam Pia

Skaparglädje sa...

JAg brukar också köpa de billiga amaryllisarna, de blommar lika fint som de som kostar lite mer.
Idag fick jag och all personal på dagis där jag arbetar varsin fin julgrupp av barnen och deras föräldrar. Roligt att de uppskattar det vi gör med deras barn.

Rosa i huset i vitt sa...

Har inte heller nån amaryllis än ..får nog köpa en de är så fina
kram Rosa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja klart det at vi vil se pakkene dine ! Det er jeg skikkelig dårlig på må jeg innrømme. Amaryllisen er veldig vakker ! God kveld til deg og klem.

lisashus sa...

Så fint du har det i ditt fönster! Ja, den amaryllisen är helt underbar! Vilken tur du hade där! Ja, de är verkligen vackrast när de börjar slå ut!

Klokt att inte stressa. Det tänker inte jag heller göra - en liten bjudning på fredag, sen konsert på söndag, sen får det bli som det vill med julen!

Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Amaryllisen är den vackraste julblomman, så ståtlig och magnifik!
Visa gärna dina inslagningar, det är så roligt att få idéer (vilket är en del av bloggandet tycker jag).
Ha en fin vecka innan jul, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Då har vi det nästan bättre ingen snö alls att klafsa i och bli smutsig av.
Här stressas det inte heller bara lite små inköp och lite bakning och mat som vi skall ta med oss på julaftonen.
Ha en fin vecka
Kram Meta

promenader på landet sa...

Så vacker Amaryllis, de är verkligen fina! Roligt att du fyndade också:) Ha det så gott med första julen i fina lägenheten! Kram Maria

Villrose sa...

Hvite Amaryllis er en adventfavoritt!
Flotte pakker bir det hos deg, helt klart.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här är en som stressar runt och kan inte riktigt hitta fokus...Vad vackert det är med vita amaryllis! Vilket klipp du gjort. Så mysigt att slå in paket, det är roligt att göra vackra paket.
Kram,
Regina

September sa...

Åh ja, hoppas du visar dina paket! Jag minns de du gjorde för något år sedan då du använt sidor ur en modebroschyr. Underbara!

Vform sa...

Spännande att få se dina inslagna paket! Alltid trevligt med nya ideér :) Kan ibland inte förstå att man inte själv kom på den idén!
Jättefin amaryllis! Hoppas du får njuta av den länge!
KRAM till dig och ha det bra!

Ett ögonblick sa...

Ja, jul blir det ändå...
Vilka underbara Amaryllis!! Jag brukar också köpa en tid innan jul till mycket bra pris, men i år har jag missat detta. Jag tror inte alltid att det är priset som avgör, absolut inte!!
Vi har regn på tvärsen idag, riktigt gråmulet, men det passar mig idag, är ganska förkyld och ingen solstråle precis;))

Ha en fin vecka!!
kram lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Så fina amaryllis! Det är allra roligast att få fynda och det har du då verkligen gjort! Lite julblommor behövs här också! Men det blir senare i veckan.

Vill väldigt gärna se dina julpaket när du gjort dom klara!

Granatäpplet är från Istanbul. Jag älskar granatäpplen, både formen och smaken och juicen, och när jag fick se det här kunde jag inte låta bli att köpa det och det intar alltid nån slags hedersplats. Det är väl gjort i nåt skrot och så har man väl haft på nåt som liknar silver, men det var väldigt kostsamt och köptes i Hagia Sofias museishop. Jag fick betala inträde två gånger för att köpa det, jag kunde inte riktigt bestämma mig första gången jag var inne, det var för dyrt, gick ut och värkte på det i ett par dagar och sen så fick jag ta en sväng igen och så blundade jag och betalade det! Så det är lite speciellt för mig. Kul att du lade märke till det!

Kramar i stormen
Agneta

Eleonora sa...

Vilka underbara Amaryllis!! Glad o nöjd blir du väl av att titta på dem. Tror bestämt att jag ska köpa mig en eller två, för idag måste jag ersätta alla hyacinter som har gjort sitt.

Ha det gott i veckan. Kram

Paula sa...

Hej dalkullan! Hittade hit från Agneta och gläds åt att hitta någon som bor i Dalarna som jag! Nu är jag inflyttad sedan ett antal år, men älskar verkligen mitt Dalalandskap. Nog är det väl trist att julen ser ut att bli grå och trist i år, vi längtar så efter snön, jag bor i Säfsen där slalompisterna ska öppna på fredag!
Ha en fin vecka!

Paula sa...

Ser att jag inte kunde fylla i mitt namn och adress så jag skriver ner att jag kallas Paula i pörtet och finns på adressen paulaz.se

Lena sa...

Åhh, vilken vacker amaryllis!
Där gjorde du verkligen ett fynd!!!
Ha det gott!
Kram Lena

Avslutat konto sa...

Hej kära du!

Vad fint och mysigt du har hemma! Och vilken jättesöt tavla ljusen står framför....

Jag har glömt att fråga dig om Nisses mage, hur han har det nu. Visst hade han lite bökigt med den ett tag? Var det stress och har det gått över? Yoghurt? Testade du?

Här har vi möblerat om lite, tagit lite juldekorationer från loftet men inte så mycket. Lagom... Och det är så skönt nu när jag har lite ledigt från mina öppettider, även om jag har mycket jobb att komma ifatt. Men på den tid jag vill. Jag har ledigt till femte januari nu.

Hoppas du har det bra, mår bra och att du trivs!

Kram kram!
Linnea

Din stjärna är ff framme här i vardagsrummet.. som jag fick för ett år sen! TÄNK! Den har aldrig tagits undan, utan hänger på ett gammalt missionshus fönster! <3

Högagärde sa...

Ja visst blir det jul ändå. Härliga underbara jul. Vilka fina julgransljushållare du har i din lilla gran i tidigare inlägg.

Ha det gott
Elisabeth