6 december 2013

Liten gran med silveränglar


En liten gran på en stol i köket räcker för mig i år. De gamla ljushållarna har fått sällskap med ljusklämmor, ett par pappersstjärnor och...


 ... de gamla änglarna av tunn silverfolie, som lite knöliga försöker blåsa i den del av trumpeten som finns kvar. Ärvda är de ur tant Margits jullåda där fler vackra julgranssaker finns kvar, saker som jag är glad att jag sparat genom åren. För när jag fick lådan på 70-talet nån gång så tyckte jag att de inte var mycket att ... hänga i julgran, hihi! Men nu är de mig kära och i år är det deras tur att få pryda granen.


Jag gillar ju det gamla och adventsstaken i fönstret har hängt med under alla år, den fick jag och min dåvarande man i julklapp 1967, vår första jul tillsammans. Kommer ännu ihåg känslan när vi tände den första gången!

Har du nåt gammalt som hängt kvar och som det inte blir en riktig jul utan?

Trevlig fredagskväll och en glad andra advent önskar jag er alla. Hoppas ni också fått ett lagom tjockt vitt och vackert snötäcke!

27 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin gran! Roligt med allt det gamla! Jag tycker själv att man hittar finast julpynt på loppis! Ha en fin fredag och en riktigt mysig helg! Kram Nina

Livsnjutaren sa...

Tant Margits jullåda verkar innehålla många pärlor...:-) Ha en riktigt fin fredagskväll, vännen. Kramis

Meta sa...

Så mysigt med den lilla granen här är det också små dikesgranar som gäller har inte plats för någon stor.
Just nu är det lite tråkigt här Mannen sitter fast med en turistgrupp i Danmark på bron någon stans så jag vet inte hur det går för dom. De ska till Wismar i Tyskland över helgen.
Själv bakar jag pepparkakor och gör fikonmarmelad för att skingra tankarna.
Önskar dig en fin Andra advent
Kram Meta

Ninnis sa...

Vilken underbar liten gran och vilka minnen att bära med sig....=)

Trevlig helg !!!

Kram Ninni

Maj sa...

Härlig gran! Jag har en duk som min moster handbroderat. Tomtar mm. Moster var en bastant dam som styrde och ställde med sitt lantbruk, kor och vedhuggning mm. När jag inte lyckades med duken fixade hon till den och det hade jag aldrig väntat mig....duken kommer mig att tänka på alla de i min släkt som inte längre finns med mig.

Skaparglädje sa...

Granen redan pyntad och klädd. Fint blev det. Vet du vad jag kom på inatt när jag inte kunde sova. Att när jag var ut i skogenoch letade julgran satte jag en VIT klädnypa i de jag skulle hämta hem till jul. Hmm...hur bra syns en vit klädnypa i en gran som är täckt med snö.

Anonym sa...

Å så gullig liten gran. Räcker länge den, med det fina pyntet.
Jag är lite ombytlig av mig. Fast många av adventsljusstakarna har jag haft några år, har målat dom vita.
Ha en skön helg
kram
AC

Vardag och flärd sa...

Det är fint med adventsgran, vi börjar med liten adventsgran (med endast belysning) och till jul blir det en större. Du har fina prydnader och adventsstaken känner jag igen från mitt hem.
Jag har fått mina föräldrars julgranslåda och där finns vissa saker med speciella minnen som jag alltid plockar fram.
Din gran står så fint på den nötta stolen!
Ha en riktigt fin helg!
Kramar Eva

Majas bekännelser sa...

Vilken superfin gran du har! Verkligen alldeles lagom!
Vi har inte så mycket jättegammalt julpynt, tyvärr. Det är fortfarande våra föräldrar som har det istället. Däremot så har vi alltid samma saker som vi haft året därpå, vilket innebär att vi har samma grejer i år som vid vår första jul. Ja och så kanske man hittar nåt nytt ibland. Vilket betyder att det bara blir mer och mer.... Jag försöker rensa bort lite, men då säger barnen: den där tomten måste vi ju ha!
Traditioner är kanske till för att hållas, vad vet jag!
Ha en fin kväll, kram Maja!

Steekjes en Stygn sa...

Din gran är så fin och så lagom. Underbara små änglar har du. Jag hade, för länge sedan, en del gamla prydnader efter min farmor men då hade vi en katt som klättrade i granen och borta var allt det gamla. Tusen småbitar. Barnen köpte på juldagen nytt till mig för jag var så ledsen. Det blev några gräsliga saker men tanken..... Du förstår att dem fick vara med länge.
Ha en trevlig andra advent
Anje

Melody and M.E sa...

Vi har en julgranskula som det står "Our first christmas together" och som vi köpte i London på vår första gemensamma resa dit! Den vill jag inte vara utan på julafton! En liten gran på en stol, skulle jag också kunna nöja mig med, men i år blir det stort julfirande hos oss och barnbarnen förväntar sig minst en stor gran. Så fin din lilla gran är!
Önskar dig en fin helg!
Kram M.E

Rosor och ruiner sa...

Jag gillar också gamla saker, jag har några små tomtar gjorda av hasselnötter (!) jag köpte dem i början när jag flyttat hemifrån och jag gillar dem ännu. Sen har jag lite annat smått och gott som är mig kärt förstås.
Fin gran och den gör sig så fint på stolen där!
kram Gunilla

Lena sa...

Så fint! Har också en del som hängt kvar alla jular, ja, faktiskt det mesta av mitt pynt och juldukar....
Gillar saker som har en historia, speciellt till julen ;)
Önskar även dig en skön helg!
Kram Lena

annika sa...

Visst finns det en hel del som man har haft med sig genom alla jular. Vi fick ärva en hel låda med gammalt julpynt från min faster och farbror. Men vi tar inte fram så mycket nuförtiden...det blir mindre och mindre med grejer. Gillar bäst blommor, ljus och några tomtar.
Det är fint med en sån liten stolsgran.
Du har en förmåga att ordna det trivsamt kring dig.

Kram
annika

Hanna sa...

mysigt.
Ha en fortsatt fin lördag.
Kram
Hanna

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhhhhh så vackert så underbar liten gran,
Och så vackra julgranssaker,
Önskar dej en fin Adventshelg
Kramar Kathrine

Villrose sa...

Nydelige sølvengler! Hyggelig med julepynt fra "gamle dager".

A House With A View sa...

Julstämning på hööög nivå! Supercharmigt med en liten gran, behövs egentligen ingen större! Och så vackert pyntad! Stort gilla på din übervackra ljusstake också, ovärderlig att ha en sådan skatt!

Måååånga adventskramizar aka

MårsArt sa...

Åh, så nostalgisk jag blir. Dessa silveränglar pyntades med i julgranarna när jag växte upp.
Ha en skön söndag.
Kram
Agneta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så fint med den lilla granen och så rara gamla julpynt. Kika gärna in till mig, det finns något till dig om du vill!
Kram,
Regina

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har preciiiis exakt likadana änglar och dom har jag haft i hela mitt liv, alltid. Och när jag var barn hade jag egen gran i mitt rum, en silvergran kallades den, för redan som liten var jag lite bestämd av mig, jag ville bara ha silversaker i granen och det var då dessa änglar mm mm mm. Och jag har kvar varenda en! Dom är så söta så det finns inte! Jag är jätterädd om dom och dom ligger i ett gammalt kuvert i samma låda dom alltid legat i!

Vilka fina bilder på vovven!

Agneta kram

G:a Affären sa...

Så gullig gran där på gamla pinnstolen. Och ditt pynt med ljushållarna, änglarna och pappersstjärnor är så fint, och granen ska ju också synas.
De riktigt gamla kulorna har jag inte haft i granen på många år, inte sedan damp-katten kom in i huset. Första året välte hon hela granen och både kulor och spiran gick i kras. Nej, jag förvarar det riktigt gamla synliga helst under eller i glas.
Tänk då det endast fanns en adventsstake och en stjärna i hemmen, nu lyser de nästan i varje fönster. Jag tycker din gamla stake har en fin form och den kommer att överleva många andra modeller.
Och änglarna, så fina!

Önskar dig en fortsatt fin advent!
Kramar
Cia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å da var du jammen heldig som fikk den gammle julepynten ! Det er bare den gammle julepynten som er fin synes jeg . Vakkert lite tre på en fin gammel stol ! Jeg har en liten julenisse som jeg fikk når jeg var liten , den er jeg mest glad i å pynte med til jul. Håper inderlig at jeg finner den igjen etter flyttingen ! God andre adventsøndag til deg ! Klem

Merja sa...

Visst har vi fått snö! Och jag gillat:)
Söt gran med fint pynt.
Trevlig andra advent!

Blommiga Rutan sa...

Åh, vilken söt liten gran!
Och så fint med de gamla julpyntet!
Det är verkligen roligt med gamla saker, mycket finare än nytt, tycker jag.
Varje år använder vi julgransbelysningen som jag fick av min farmor och farfar min första jul. 1958. Den fungerar och det finns faktiskt ljus att köpa till i välsorterade lampbutiker. Orginalkartongen finns också kvar.
Lika roligt varje år att ta fram den! En julgranskula från när jag var barn finns också kvar.

Ha det så gott
Kramar Anncathrine

Black Iris sa...

Javisst, har jag också en del jättegamla saker som knappt hänger ihop, och de är de allra käraste sakerna..
Din lilla gran blev så söt där på stolen..

Kram Maidi

Eleonora sa...

Gulligt och rart med den lilla julgranen och änglarna i den.