11 november 2014

Gammalt vitrinskåp fick nytt liv


Ovanpå mitt vitrinskåp står några torkade Sarah Bernard pioner i en gammal kruka. Blommor från en tid som flytt. Vitrinskåpet ser kanske gammalt ut vid första anblicken men skenet bedrar.


När jag köpte det billigt på Blocket för sådär åtta år sen var det ett alldeles ordinärt furuskåp, bortvalt och fult. Med vit färg, tapet på insidan, nya beslag och lite kärlek fick det ett nytt liv. 


Det fick också en sockel att stå på istället för de fula klumpiga kulfötterna det hade. Massor av porslin och glas får plats.


Lite slitningar här och var gör det ännu charmigare och mer själfullt. Jag är väldigt förtjust i skåpet och i nya lägenheten hamnar det troligtvis i köket. Och vem vet, kanske det då får ett spetstyg innanför dörrarna? Hur som helst, ett billigt sätt att ge ett ratat skåp nytt liv.

Keplers bok har jag nu läst ut och den var både råare och hemskare än någon av de tidigare böckerna. Den var bara för mycket! Jag tänkte sluta läsa flera gånger men fortsatte ändå... och nu ångrar jag min tidigare rekommendation. Nej fy för allt våld... som motvikt behöver jag nu en riktig snäll feelgoodroman. Jag tror jag måste läsa om en av mina Rosamunde Pilcherböcker för att komma i balans igen!

Tack för era alltid så fina kommentarer. De gör mig så himla glad. Ha det gott, sköt om er och läs bara snälla böcker!

25 kommentarer:

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Rosamund Pilcher - böckerna kommer fram med jämna mellanrum hemma hos mig. Jag fullkomligt ääälskar dom...Trevligt skåp Du har. Önskar att jag hade plats med ett sådant./Lilla gummann

Ezter sa...

Rosamund Pilcher är en stor favorit för mig!
Snyggt skåp! Bra med ett skåp som slukar mycket!

Vardag och flärd sa...

Det är roligt att man kan förändra ett skåp så det passar in i hemmet, ditt skåp är vackert och "lagom" stort och ändå får du plats med mycket i det. Det är bra!
Oj, är Stalker så hemsk, ja, jag väntar med att läsa den. Just nu har jag läst ut Damerna i Missalonghi av Colleen McCullough, det kan man säga är en feelgood.
Ha en fortsatt fin vecka, vännen, och tack för alla fina ord hos mig!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Ja, det skåpet har minsann fått kärlek, det syns! Och så fint med tapet inuti! Det tyckte jag vi kunde ha hemma här nu när vi gjorde en ny garderob, men gubben min tyckte det var överkurs... hm, nej det hade varit fint det!

kram Gunilla

nattugglan sa...

Så fint skåpet blev o häftigt med en tapet på insidan..det lyfter tycker jag! Vi har också ett gammalt furuskåp..har varje!! sommar menat måla det vitt.. då man skulle få ta ut det o måla som man vill o dendär mål lukten skulle få va ute..Men ännu har det inte blivit av.Det har inte två stora glasdörrar utan 3 små och 3 "täckta dörrar"... Så fint porslin du har där också, den där blåa servisen va ju fin!ha de bra!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja du gammle , srygge skap kan bli sjarmerende og fine med itt fiksing . Huff jeg klarer ikke å lese eller se sånne ting med masse vold og aggresjon lenger jeg , blir helt ødelagt inni meg av sånt. Mye bedre å lese noe oppbyggelig som jeg sier , noe å bli glad av , i stedet . Fin dag til deg og klem !

Skaparglädje sa...

Tänk vad lite färg kan göra underverk åt slitna möbler. Vitrinskåpet blev som nytt.
Kram!

lisashus sa...

Vilket jättefint och praktiskt vitrinskåp och så fint du har gjort det!
Många vackra saker ryms där!
Vilka fynd man kan göra och om man har lite fantasi - få till det som du här!
Det ser verkligen gammalt och genuint ut!
Köpte också mitt vitrinskåp på Blocket och är jättenöjd.

Ja, Kepler är, som jag sa tidigare, alldeles för våldsamt för mej. Det räckte med en bok, så jag förstår dej.

Ha en fortsatt fin onsdag!
Kram
Lisa

Huset bakom lindarna sa...

Jag tycker ditt vitrinskåp är helt fantastiskt fint. Jag har ett gammalt från vår första bokhylla från slutet av 60-talet, men har inte hittat någon plats för det. Men jag vill inte skiljas från det.
Jag har nyligen läst ut Midvinter av Rosamunde Pilcher och den rekommenderar jag dej att läsa! Hur bra som helst!
Kram/Finas mammis

Isas Trädgård sa...

Jag har också ett sånt där skåp fast mitt är inte alls lika fint som ditt. Mitt är fortfarande i furu och skulle behöva en makeover som ditt !
Usch och fy för våldsböcker ... klarar inte av sånt men läser gärna om svåra människoöden som berör istället eller ännu hellre feelgoodromaner som man mår bra av - förstår att du får balansera upp med lite Rosamunde Pilcher nu efter alla hemskheter.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Bra idé med en Pilcher bok!
Då kommer du säkert att komma i lite mer harmonisk stämning, förstår att det kan behövas !
Vilket fint skåp, tänk så lite som behövs ibland för att göra något fint!
Ja, lite och lite förresten , ganska mycket jobb att måla ett sånt skåp...

Trevlig kväll
Kram Anncathrine

Unknown sa...

Åh, så fint det blev! Har också ett vitrinskåp i furu som jag vill måla vitt, men vet inte om jag orkar med alla små detaljer... ;-)

Steekjes en Stygn sa...

Ohhhh, jag älskar Rosamund Pilcher. Hennes Midvinter är min favorit.
Kan rekommendera Maeve Binchey också när man vil må bättre efter all våld. Har aldrig läst Keppler och kommer nog inte att göra det heller.
Dit skåp är så fint.
Ha det gott
Anje

Meta sa...

Ja men du det har du lyckats bra med och pionerna gillas skarpt. Borde ha torkat några i år ser jag. Det blir ett nytt år.
Din bok var jätte bra sträckläste den som vanligt när jag läser.
Ha en fin dag
Kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Ditt skåp ser verkligen inte nytt ut alls. Det kommer göra sig bra i ett kök tror jag. Har du några bra tips på vad jag och maken kan hitta på i Falun? Vi ska dit på en överaskningsweekend den första advent. (han vet inget) Kraaaam Pia

Snäckskalsdalen. sa...

Ett riktigt Solstrimmeskåp! Och kul att du tar det med dig till nya boet! Ska bli spännande att se hur det blir, kul att ändra lite ibland. Inte för att jag är så duktig på det, men det är kul att se när andra gör det.
Rosamunde Pilcher och company blir man mysig av, man vill bara ha den där spisen och katten och alltihop då, man vill kliva omkring i gummistövlar överallt och det är snällt och trevligt.
Håller så med dig.
Agneta kram

Merja sa...

Vackert som alltid hos dig!
Kram

Jord under naglarna sa...

Jättefint skåp! Tapeter inuti gör så himla mycket för utseendet tycker jag, även om det inte syns vid en snabb blick.

Ibland verkar det som att mesta våldet ska betyda bästa deckaren. I alla fall när det gäller svenska böcker.
Jag läste Gone Girl för ett tag sedan. Spänning, men inte alls mycket rått våld. Gillian Flynn heter författarinnan.

Lotta sa...

Vilken bra idé med tapet i skåpet, har nämligen just hittat ett gammalt skåp som jag tänkte göra något kul av! och tack för tipset om Kepler hade tänkt köpa den men nu tror jag att jag avstår!
Må så gott. /Lotta

Rost och rädisor sa...

Imponerad av skåpförvandlingen!
Kram
Anette

Rosa i huset i vitt sa...

Skåpet är superfint..har också ett gammalt furuskåp från Ikea som jag målat om till vitt
ha en fin helg
kram Rosa

Mycket annat & lite betong sa...

Så fint du har gjort skåpet! Snyggt med tapeten i. Mycket roligare att göra om än att köpa nytt. Jag har gjort om en Billy-hylla så den ser gammal ut.

Kram Agneta

Black Iris sa...

Jag har kollat efter Keplers nya bok , som ljudbok. Den kommer i Januari och nu hoppas jag på att det blir en riktigt bra uppläsare. Stefan Sauk är den bäste manlige och Katarina Everlöf den bästa kvinnan..
Renovera gamla möbler är något jag älskar. Jag vill ge mig på ett till skåp här hemma men nu har gubben sagt stopp tyvärr.

Kram Maidi

G:a Affären sa...

Här i huset finns en enda ny möbel och det är just ett liknande skåp. Det har också fått en rejäl behandling men kulfötterna finns kvar, det där med sockel var ju mycket finare!
Ser att det finns mycket fint där innanför dörrarna, för att inte tala om på skåpet! Vilken fin ljusängel!

Böcker som ger hjärtklappning är jobbiga att läsa, jag vill också läsa till slut men det kostar på. Tror inte att jag ska ge mig på Stalker. Tack för den förvarningen!

Söndagskram /Cia

Eleonora sa...

Rosamund Pilcher kan ge liv till den tröttaste själ. Hon skriver härligt!
Skåpet är mycket fint och får det plats i ditt nya kök, så kommer det att passa utmärkt där.
Kram kram