11 april 2015

Maja... min piraya?


Efter många år med hund, och en stor längtan efter katt, så har jag hittat Maja! Hon är en blandning mellan Norsk skogkatt och bondkatt. Jag har tidigare erfarenhet av skogkatter och gillar den stabila rasen. Majas mamma är också helvit och dessutom långhårig. Jag hoppas Maja ärver allt från sin mamma. Lite svårt att se såhär tidigt hur hon kommer att bli, hon är ännu bara fem veckor. Spännande är bara förnamnet!


Suddiga bilder men inte lätt att fota en sprattlig kattunge! I slutet av maj får hon flytta hem till mig... hur ska jag kunna vänta?

Det kommer att bli en omställning med kattunge, men efter betan med omplaceringskatten Frasse, så tror jag mer på en unge att fostra från början. Ska bli så roligt med lite fart och säkert kommer jag att sucka en och annan gång! Och mitt konto av klädroller kommer garanterat att öka!

Må så gott alla!

Ps. Det är INTE jag som håller i Maja!

27 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Men så söt! Grattis! Det är ju hur kul som helst med en kattkompis. Då blir det nog full rulle ett tag, men vad gör väl det när det är en sådan liten goding som är orsaken?
Jag älskar katter och vill nog snart skaffa en till som kompis till vår gamla farbror Tarzan. Han är 15 år nu och lite tröttare med all rätt. Men än hänger han allt med och nu när det blir vår piggnar han till rejält.
Det blir kul att få se fler bilder på din Maja så småningom.
Ha en trevlig helg!
Kram, Ann

Margareta sa...

Vilken lycka!!!En kattunge är ju det sötaste av sött...och vit dessutom.Grattis,säger jag bara!Ett kärt arbete att lära och fostra.
Tur för dig att tiden går fort....
Ha en skön helg!
Kram Margareta

Rosor och ruiner sa...

Men åh så roligt med en liten Maja! Ja, nu blir det att fylla på klädrollerförrådet, jag vet som har vita katter...;) Jo, det blir nog lättare med en liten kattunge än en omplaceringskatt. Katter är ju lite känsliga och petiga med förändringar.

Förstår att du längtar! Nu ser vi fram emot en massa bilder på lilla Maja framöver!
Kram Gunilla

Huset bakom lindarna sa...

Förstår att du längtar efter din Maja! Alltid lika spännande med ett nytt liv och man har ju ingen aning om mentaliteten på det lilla djuret, de kan ju vara så olika!
Tiden så här års går alltför fort så snart är vi där i slutet av maj och sommaren hägrar!
Ha en fin helg!
Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Men kära nån, vilken sötchock jag fick! Så otroligt söt hon är din lilla Maja!
Åh, så härligt med en liten kattunge....nåja, det finns visst baksidor också, men säkert lättare ändå att fostra och prägla från början!
Så spännande att få se flera bilder sen!
Kram och ha en fortsatt fin helg!
från
Lisa (...som är ledbruten efter första gräsklippningen med mera...!)

Helena sa...

Åh, vilken söt liten kattunge! Så trevligt det ska bli att få följa henna här på bloggen (hoppas att du lägger ut några bilder på henne). Tack rara du för gratulationen och en fin lördagskväll till dig! Kram

Helena sa...

Åh, vilken söt liten kattunge! Så trevligt det ska bli att få följa henna här på bloggen (hoppas att du lägger ut några bilder på henne). Tack rara du för gratulationen och en fin lördagskväll till dig! Kram

Meta sa...

En lite söt rackare kan man säga. Det är inte lätt med katt i stan men är den van så brukar det gå bra. Låda att kissa i koppel ute förstår jag blir väl melodin sen då. Nu får du göra högre skydd på balkongen med.
Grattis och lycka till 2 mån går fort
Kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Neimen helledussen da så søt oundig en liten Maja !!! Det blir koselig det kan jeg tenke meg ! Det er mye selskap i en pus ! Det var lurt og du har virkelig noe å glede deg til . Jeg skalogså bli mor igjen hihi til en på fire ben , som jeg skal hente om en uke. Jeg er vel litt gal , men det skal bli så koselig . Vent å se ! God lørdags kveld til deg ! Klem

Lena sa...

Åhhh, helt underbar!!! Finns inget så sött som kattungar! Bra att kunna fostra dem själv, från början.
Ha en skön kväll!
Kram Lena

Vardag och flärd sa...

Så roligt för dig! Det är mysigt med en katt.
Ligger lågt med bloggen en tid, min mamma har gått bort och jag har ingen lust att skriva.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Melody and M.E sa...

Så supersöt och så vit..
Själv är jag kattallergiker så här kan det aldrig bli någon liten kattunge. Förstår att det nu är väntans tider hos dig.
Tack för tipset om svampen, la den i blöt och gjorde gräddsås! Den blev riktigt god!
kram M.E

Vform sa...

Hon ser ju så glad ut på första bilden :D
Blir säkert bra ... lycka till :)
Kram!

Rost och rädisor sa...

Oj, vilken liten goding! Det blir nog fler mjuka strykningar än pirayabett när det kommer till kritan så småningom. Att klisterrullekontot är stort nu när kissarna fäller, det vill jag lova! Här plockas det stora tussar efter Basil Bus men Ture Svinto fäller mer diskret. Maja heter min gräddvita höna.
Allt gott
Anette

Blommiga Rutan sa...

Men, åhhhhhhh en sån söt liten katt!
Nu blir jag riktigt avundsjuk!
Vi har ju tills för bara ett par år sedan haft tre katter. Nu är alla tre borta, men alla blev 19 år så dom levde länge. lilla Molly, just blandning norsk skogskatt och bondkatt var "min" lilla katt, hon gick alltid efter mig och ville sitta i knät, satt i fönstret och väntade när jag kom hem från jobbet.
Ja, henne saknar jag verkligen.
Tyvärr är barnbarnens pappa Per allergisk och fick i alla år äta allergitabletter för att kunna vara här hemma, så, därför vill vi ju inte skaffa någon ny katt.
Men, lyckliga du, såååå mysigt.
Förstår att du längtar!

Kramar Anncathrine

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ååååh vilken bedårande liten Maja! Jag vet att det är mycket mys och bus och lite suckar också med katter, om inte annat så finns det beskrivet i mitt senaste inlägg;-)
Ha det fint och må så gott!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Men åh vilken sötnos, mysigt. Ha en fin kväll . Åse

Ezter sa...

Lycka till med Maja!

G:a Affären sa...

Nu blir det snart full rulle, i dubbel bemärkelse. Men så söööt hon är lilla Maja!
Ni kommer säkert att trivas väldigt bra tillsammans, och visst är det lättare om man får vara med från början.
Och så ser jag att du skriver skogkatt, jag blev rättad när jag hade med s:et. En väldigt trevlig ras har jag hört!

Kramar /Cia

Agneta Tellander sa...

Men så söt! Ja det är något visstmed katter. Jag gillar deras självständighet. En katt gör som den vill och väljer som den vill.Nu har du verkligen fått till ett underbart sovrum. Skall bli roligt att se så småningom. Tack rara du för uppmuntrande besök på sjukhuset! Det var så rroligt att träffas. kramar Agnetha

Black Iris sa...

Men vilken liten sötnöt! Jag skulle också så gärna vilja ha ett nytt djur (hund eller katt) men vi har bestämt oss för att vi är färdiga med det. Jag får gosa med alla andras djur i stället..
Kram Maidi

Unknown sa...

Vilken liten sötnos!! ♥

Kraam Therese

Eleonora sa...

Underbar liten Maja! Grattis till henne. Jag tror att ni kommer att trivas väldigt bra med varandra.

Min lilla Guldlock har fått en kattunge för sisådär 2 månader sedan. Han heter Mango och är jättesöt och svart med litet vitt i. Trevligt sällskap får du i alla fall och lycka till med lilla Maja!!
Kram från
Eleonora

House and Garden by Bia sa...

Åh så söt kisse !!!
Själv har jag fyra katter...två ute katter och två Siames katter.
Siameserna är så social nästan föör sociala kan jag säga...ibland blir jag less på deras närhet, hihi...om man nu
kan bli det ;))
Kram bia

Felix sa...

Åh, sicken liten sötnos! Även om de där tänderna ser sylvassa ut... Gratulerar till ett klokt val av katt! Våran Tiger är just en korsning mellan norsk skogkatt och huskatt (bondkatt). Han har en ganska tjock och lång päls och ett mycket trevligt temperament. Men hela första året var han inte still en enda sekund, förutom när han sov, så bered dig på att det är ett energiknippe som flyttar in. ;-) Det ska bli kul att läsa om ditt liv tillsammans med en kattunge som klättrar omkring...

Vårhälsningar
Elisabet

Snäckskalsdalen. sa...

Ohhh, så söt! Men så roligt och tiden tills hon flyttar in hos dig kommer att gå fort! Vilket trevligt sällskap, jag har en liggande intill mig här nu och det är så mysigt! Gratulerar!
Agneta kram

Anonym sa...

Naw,sååå söt ♡ ...
/Nospuss