29 maj 2016

Färsk timjan... min favorit!


I en korg på balkongen samsas gräslök, rosmarin och timjan. Timjan är min älsklingskrydda och jag använder den flitigt. Det är så gott att klippa några kvistar och strö direkt över maten. Doftar underbart också!


Min goda lördagsmiddag såg ut såhär... sparris, flatrökt skinka, hollandaisesås, några kvisttomater och så ett par, just på den här tallriken, helt onödiga salladsblad. Och såklart några timjankvistar som pricken över i. Mm, så gott! Ett glas rosé passade bra till. Om jag kunnat sitta på balkongen och äta hade det nog varit ännu godare... men se det gick inte den här gången. Lite mer värme tack!

Vilken är din bästa kryddört den här tiden?

Jag är så glad för de fina kommentarerna om mina keramikvingar, ni är så snälla, tack! Tänk, redan är vi framme vid sista veckan i maj... välkommen juni!

8 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Läcker mat! Salladsblad är aldrig onödiga. Det finns säkert lite mineraler i bladen som är bra för något!!! Det ser i alla fall väldigt gott ut! Tänk, det går inte att sitta ute här heller! För kallt, för blåsigt, för regnigt.

Vingarna blev väldigt fina! Du har väl fäst dom ordentligt nu så dom inte trillar ner i huvudet på dig när du sover. Tänk, jag tänker aldrig katastroftankar, jag är inte sån, men det var det andra (det första var att dom var så fina) som jag kom på när jag såg dom! Urläckra!

Favoritkrydda? Timjan är gott. Definitivt. Basilika håller jag fortfarande på att lära mig tycka om men det går trögt. Räknas vitlök till kryddor, i så fall är det den! Dragon tycker jag också om. Och dill.

Kramar

Ezter sa...

Åh, så gott det ser ut!

Vardag och flärd sa...

Verkligen en aptitretande tallrik! Sparris är så gott och jag vill försöka odla, kanske jag lyckas. Timjan och basilika gillar jag men största favoriten är nog dill.
Nu har vi fått lite varmare väder här - så länge det varar.
Ha en fin vecka!
Kramar Eva

Meta sa...

Mums.det där gillar jag. Har fått rätt mycket här nu,Det är så gott när sparrisen är färsk.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Merja sa...

Samma här och lök i alla variander, men det är kanske ingen krydda ...fniss
Ha en fin vecka!

lisashus sa...

Skrev nyss en kommentar, men vet inte om den "fastnade", så jag skriver en till.
Det ser verkligen jättegott med din lätta sommarrätt! Vad kan väl smaka bättre en skön sommardag, helst om det är varmt också.
Timjan är en god örtkrydda, annars tycker jag mycket om basilika, mynta, rosmarin och olika lökar. Det finns så mycket gott man kan äta på sommaren.
Tack för din rara kommentar hos mej, och nej, jag fyller jämt först om två år, men det är alltid roligt att göra lite festligt för sina vänner och fira sommaren, när man nu har turen att fylla under en så vacker tid.

En fin dag önskar jag dej och här har vi sol, efter mycket regnande!
Kram
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det så kjempe deilig ut !!! Vet ikke helt , men Gressløk bruker jeg veldig mye av på denne tiden , omtrent til alt. Det er vel mer enn urt. God kveld til deg og du nå har vel varmen kommet til deg også ? Her i Årjeng var det deilig og varmt i dag. Klem

Eleonora sa...

Det här ser läckert ut. Kram till dig