6 juli 2016

Väderskiftningar


Vädret skiftar snabbt nu. På förmiddagen häromdagen såg det ut så här på turen runt sjön. Det lilla söta badhuset finns i Bäckehagen utanför stan. Och sjön heter Varpan.


Jag hann hem som tur var och satt på balkongen när de allt mörkare molnen drog in. Ett riktigt regn- och åskväder blev det. Det gäller att pricka in sina cykelturer!

 Bild lånad från nätet

På eftermiddagen såg det ut såhär över Falun! Ja, vädret skiftar sannerligen snabbt. Men idag tar jag matsäck och bok med och stannar vid badplatsen på min runda. Idag blir det inget regn... tror jag!

En förklaring till mitt tidigare inlägg för den som undrar. Limoncino och Limoncello är liknande likörer, den första kallas så i Toscana. Goda är de båda två!

En god onsdag utan åskväder önskar jag er!

12 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja man får cykla fort! Regn och sol om vartannat...lite som svensk sommar ska vara :)
Ha en fin dag!
Kram Titti

lisashus sa...

Tala om dramatiskt väder, men spännande bilder blir det och det gäller att hålla sej undan för åskan. Hoppas att du slipper oväder idag så att du får en skön stund på stranden. Tack för din rara kommentar hos mej. Hoppas att denna kommentar inte blir dubbel, men jag kan bara göra på ett sätt här. Vet inte vad det beror på. Ha en härlig dag! Kram
Lisa

lisashus sa...

Tala om dramatiskt väder, men spännande bilder blir det och det gäller att hålla sej undan för åskan. Hoppas att du slipper oväder idag så att du får en skön stund på stranden. Tack för din rara kommentar hos mej. Hoppas att denna kommentar inte blir dubbel, men jag kan bara göra på ett sätt här. Vet inte vad det beror på. Ha en härlig dag! Kram
Lisa

Ezter sa...

Nog är det omväxling på vädret. Fast idag blir det nog mest regn här.

Ninnis sa...

Jodu...helsvensk sommar med regn bjuds det på även i norr. (Piteå)
Hann även jag med min morgonpromenad innan dropparna böjade falla igen....=)

Kram Ninni

House and Garden by Bia sa...

Jag tror vi vid Norrlandskusten har haft bäst väder nu ett tag !
Sol och ganska varmt, igår solade jag halva dagen och vi hade 23 grader som bäst ;))...idag lite svalare men sol...och tyvärr blåst !!...tror vi har 20 grader nu....hoppas du har det bra, trots omväxlande väder...man får mysa till inomhus när solen inte vill visa sej ;))
Kram bia

Vardag och flärd sa...

Minsann så fick vi åskväder idag men det drog snabbt över och ikväll är det fantastiskt fint med klarblå himmel. Det måste vara underbart att ge sig ut på cykeltur på morgonen, bra för kropp och själ.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Här blev det fart på oss när spöregnet drog in över oss hann knappt fatta att det började så fort kom det.Mina vänner och jag satt ute i solen och fikade nämligen.
Härlig bild den sista
Ha det gott och hoppas du kan njuta solen i morgon
kram meta

Mycket annat & lite betong sa...

Skönt att du slapp cykla i det ovädret!
På balkongen kan det ju vara riktigt mysigt att sitta och titta på skådespelet.
Såå mörk himlen är med regnbågen.
Tiger är utsläppt sen midsommardagen och redan andra dagen slogs han och grannens katt så såret gick upp lite...men det verkar inte vara någon fara med det.

Kram Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja makan til vær ! Hjemme i Norge har det vært så mye tordenvær i det siste og regn ,så litt sol og så pån igjen, usj ! Koselig runde rundt vannet ser det ut til . Fin kveld til deg ! Klem

Merja sa...

Fin regnbåge du fångat!
Ha det gott

Erikslundsliv sa...

Vilken häftig bild över Falun med regnbågen så tydlig också!
Så skönt det låter med en dag på stranden med bok och lite fika. Snart har jag jobbat klart och får semester jag med. Det blir underbart!
Hör av mig om ett par veckor då jag hunnit landa lite så kanske vi kan ses hos mig denna gång!?
Trevlig helg!
Kram, Ann