15 juni 2020

Junibalkongen


Jag tänker dokumentera balkongen varje månad i år också. Det är så roligt att se hur den utvecklas under sommaren. Nu blir det många bilder.


Balkongen är ju liten och så svår att fota i, dels för att den är inhägnad med kattnät så jag kan inte luta mig utanför för avståndsbilder, dels för motljuset som inte ger blommorna rättvisa färger. 


Vildvinet har överlevt vintern och kanske kommer det att börja klättra i taket som jag har sett framför mig sen jag planterade skott från bästa väninnans gigantiska planta. Det har fått en stor låda att växa i. Jag tog helt sonika två gamla äppellådor och gjorde till en, fodrade med plast och hällde ett rejält lager lecakulor i botten.


En hylla har kommit upp och under den har jag hängt en spegel. Plötsligt blev balkongen spännande... 


... och liiite större!

 
En fådd murgrönsviol hänger i hörnet och är söt.


Jag har mest pelargoner i olika färger, alla är överlevare från förra året. Men en vit verbena är inköpt och planterad tillsammans med svartögat som jag drivit från frö och som ska klättra på spaljén... hoppas jag. Syns nästan inte än. Gamla olivträdet har fått en plats på stolen.


En av pelargonerna har jag trasslat ner i vattenkannan.


Från andra hållet.


Så ser min balkong ut just nu. Och här tillbringar jag mycket tid i det underbara vädret vi har. Så lagom varmt också... över 20 grader men under 30, perfekt tycker jag.

Må gott i vackra juni!

7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Så mysigt i blommigt Söde har, och så kul med en spegel på balkongen! Smart också, det blir ju ”större”!
Kram Gunilla

Eva-Lotta sa...

Din balkong är ju verkligen en riktig oas!

Mamma C sa...

Även om balkongen är liten har du fått till det jättefint på den tycker jag.
Mycket smart med spegeln som gör att man får en känsla av att det är större.
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Fina bilder från trivsam balkong, förstår att du tillbringar mycket tid där. Fint med speglarna det ger rymd och ett blickfång i spegeln på ibland något oväntat. Du lyckas fint med alla plantor och till och med övervintrare.

Vit Hortensia sa...

Så härligt att du äntligen får uteliv på balkongen efter den här perioden av mycket innesittande.....och att dina vackra pelargoner får komma ut till sol och ljumma vindar på balkongen!
Vi får välbehövligt regn idag. Vattentunnor fylls och allt som törstat i trädgården blir vattnat från skyn. Jag var orolig över att skurarna skulle missa oss för det har varit sååååå torrt, men de kommer nu i lagom takt och mängd så jorden blir mättad. Perfekt!
Ha det så jätteskönt!
Kram Birgitta

lisashus sa...

Din balkong är verkligen ett under av mysighet och så sällsamt vacker med allt du får till! Så många fina och rara växter, både slingrande och blommande! Jättekul att du vill dokumentera den varje månad! Den är verkligen ett riktigt uterum och spegeln och hyllan gör sitt till. Såååå snyggt! Speglar är ju alltid bra för förstoring av rum - vilken smart sak!
Jag kan tro att du kommer att trivas där.
Själv har jag inte mycket inspiration för min balkong - den är så stor och dessutom har jag ju torpet. Balkongen ligger i soligt läge hela eftermiddagarna, och då går det inte att vara där i hettan. Nej, jag får nöja mej med torpet då.
All lycka till dej med ännu en balkongsommar!
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Vilken mysig liten balkong du har. Grönskande och härlig...förstår att du trivs där ute :)
Ha en fortsatt solig vecka nu!
Kram Titti