23 mars 2014

Varav hjärtat är fullt...

... talar munnen. Ibland så sant... men jag brukar inte vara alltför meddelsam om mitt privatliv här på bloggen. Nu märker jag att förra inlägget kanske kräver sin förklaring. Några har undrat... vadå, särbo?


Enkelt förklarat är att min förra man och jag har återupptagit kontakten och blivit särbos. Ett alldeles utmärkt sätt att leva, hittills har vi haft det riktigt bra. Jag har alltid haft stort behov av ensamhet, en riktig ensamvarg är jag, och har sen ett år tillbaka boat in mig ordentligt här i hemstaden Falun. Han har nu sålt vårt röda hus och flyttat till Nora, sin hemstad. Vi har gjort det bästa av två världar och planerar en hel del roligheter tillsammans i sommar. Så kan det gå!

Hjärtat med initialen av mitt efternamn, är sydd av en hemvävd handduk från mormors mor, också hon med samma initial. Just nu hängande i krattan på köksväggen.


Måste berätta om gårdagen, en fantastisk upplevelse! Jag fick min födelsedagspresent i förskott av döttrarna och tillsammans med 2.800 såg vi rockmusikalen Jesus Christ Superstar på Göransson Arena i Sandviken! Ola Salo som Jesus, förväntat magisk men det var ändå Judas, Peter Johansson, som blev den som överraskade mest. Oj oj! Och scenografi och kläder, jag säger bara... grymt bra! Ja, allt var bra utom den lite för kalla arenan... en petitess väl värd att stå ut med. Tack döttrarna för den fina presenten!

Medan jag gjorde det här inlägget gick solen i moln, hmm. Men det blir ändå en promenad runt sjön. Hoppas det inte blåser lika mycket som igår!

En fin söndag och en bra början på veckan önskar jag er.

26 kommentarer:

Lena sa...

Vad roligt! Bra när man kan hitta ett nytt sätt att leva tillsammans - smart!
Vilket vackert hjärta!
Ha en riktigt skön söndag!
Kram Lena

G:a Affären sa...

Grattis i efterskott vännen!
Det var en fin och säkert oförglömlig present du fick av dina döttrar, vilken bra idé!
Åhh vad jag gillar bilden med krattan och hjärtat!

Sedan blir jag glad att läsa om dig och din särbo, tänk att det ordnade sig så för er två; lycka!

Varm kram till dig!
Cia

Felix sa...

Så glad jag blir att höra att ni har hittat tillbaka till varandra, din f.d. man och du! :-) Det kanske var bra med lite pauser och egentid. Lycka till framöver!

Förstår att Jesus Christ Superstar med Ola Salo var en fantastisk upplevelse!

Härligt hjärta och kratta!

Kram
Elisabet

Hanna sa...

Grattis i efterskott.
Ha en fin söndag
Hanna

lisashus sa...

Grattis i efterskott på födelsedagen och grattis till ett roligt särboliv! Jag gläder mej å dina vägnar! Vilken jättebra lösning ni verkar ha hittat!

Så häftigt med Jesus Christ, och både Ola Salo och Peter Johansson är otroligt duktiga. Peter Johansson hör man mycket talas om här, eftersom han kommer från trakten och brukar ha konserter här titt som tätt. Har ännu inte hört honom, men kommer nog att göra det framöver!

Vilket jättevackert hjärta!

Lite moln och sol här också!
Ha en härlig söndag!
Kram
Lisa

Margot sa...

Så härligt att höra att ni hittat tillbaka till varann och hittat en lösning som passar er båda! Så glad för din skull! Kul med musicalen, Peter Johansson hade vi lite kontakt med för många år sedan då vi bodde i Borlänge:))
Ha en skön söndag!
Kram Margot

MårsArt sa...

Jo, jag hajade till...men så roligt att det blivit så bra! Känner igen det där med behov av att vara själv(känner mig inte ensam).
Peter Johansson-jag bara ÄLSKAR honom! Den superduktiga, charmiga killen från Östergötland!
Ha en fin vecka!
Kramar
Agneta

Villa Ryttarängen sa...

Vad bra att er kärlek fanns kvar och att ni hittat ett sätt att leva på som fungerar. Vilket fint hjärta på krattan också. Kraam Pia

Huset bakom lindarna sa...

Gammal kärlek rostar aldrig!! Så härligt att ni efter så många år tillsammans kan umgås igen och ha roligt!! Här var en till som började undra! Det där med att älska, glömma och förlåta är nog en bra regel, säger jag även om jag just vet ingenting!
Kram/Finas mammis

Black Iris sa...

Vad fint att ni hittat tillbaka till varandra.. När jag tänker på det så är det ju ett härligt sätt att leva på.. Jag är ju också en riktig ensamvarg egentligen så det hade passat mig utmärkt..

Kram Maidi

Steekjes en Stygn sa...

Vad härligt att ni har hittat ett sätt att omgås igen.
Fin present du fick av döttrarna. Tyvärr säger namnen mig inget längre. Har varit borta för länge fast jag försöker hänga med.
Söt broderi på hjärtat.
Här skiner solen nu men en del skurar har vi redan haft. Det är så grönt ute, så vackert.
Ha en fin fortsatt söndag
Anje

Melody and M.E sa...

Grattis och Lycka till med Särbo förhållandet!
Jag tycker det låter som det är helt idealiskt sätt att leva på, om kärleken finns där, men man behöver
en egen sfär ibland.
Och Nora är väl en väldigt söt stad att ha sin
särbo i!
Kram M.E

Mycket annat & lite betong sa...

Så roligt att ni träffas igen! Ni verkar ha ordnat det bra!
Sött hjärta du har sytt. Kul att använda det gamla fina och att ha det så det syns.
Grattis också!

Kram Agneta

Meta sa...

Det finns ju nåt som säger "att gammal kärlek rostar aldrig" Sen hur man lever spelar väl ingen roll. Huvudsaken att alla mår bra.Önskar er ett härligt liv på ert sätt.
Ha en fin vecka framför dig
Kram Meta

Ezter sa...

Åh, så roligt! Med Särbon alltså! Blir alldeles varm i hjärtat när jag läser det :)
Vilken underbar present du fick! Skulle också gärna vilja se den! Älskar både Ola Salo och Peter Johansson!

Ezter sa...

Åh, så roligt! Med Särbon alltså! Blir alldeles varm i hjärtat när jag läser det :)
Vilken underbar present du fick! Skulle också gärna vilja se den! Älskar både Ola Salo och Peter Johansson!

Vardag och flärd sa...

Glädjande att ni hittat ett sätt som funkar för er båda, vet ju att separationen var jobbig!
Vilken fantastisk födelsedagspresent! Jag hade själv velat se den Men fick ingen att göra sällskap med. Och Grattis får jag säga - när du fyller år nån gång!
Hjärtat är bedårande!
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Jaså det där hade jag missat eftersom jag missat ditt förra inlägg, min dator är såå seg just nu att jag ransonerar min datortid...
Så härligt att ni hittat tillbaka till varandra, jag kan tänka mig att ett särboförhållande kan vara riktigt bra, man får både egentiden och ändå har man varandra! Jag har också stort behov av att vara ensam, och får vara det mycket pga att maken veckopendlar ;)

Kram Gunilla

Blommiga Rutan sa...

Godkväll!

Det var ju roligt! Att ni hittat tillbaka till varandra och har trevliga planer för sommaren! Sån´t blir man ju lite varm i hjärtat av att läsa.
Skulle väldigt gärna vilja se den föreställningen också, kan verkligen tänka mig att den var jättebra. Vilken fin present!

Ha det så gott
Kramar Anncathrine

promenader på landet sa...

Men vad roligt att ni hittat tillbaka lite till varandra och har roliga saker att se fram emot i sommar! Gläds med dig/er! Kram från vännen Maria

Merja sa...

Försöker läsa i fatt på bloggarna jag brukar läsa och inser att jag missat en hel del:)

Önskar er båda Lycka till!
Kram

Solglittret sa...

Så fint när man kan få det bästa av två världar!
Beundransvärt att ni lyckas mötas på "halva vägen"
Lycka till!
Riktigt sött hjärta.
Kram Lollo

Fågel Blå sa...

Grattis i efterskott, och vilken fin present du fick,
Lycka till med allt!
Önskar dej en fin Vceka
Kramar Kathrine

annika sa...

Särbo verkar vara ett bra sätt att leva då man vill göra på olika sätt. Kul att ni funkar ihop igen och har en del planer. Vi får väl ha en liten bloggträff i Nora eller hos Kicki på Min Skattkammare.
Grattis i efterskott. Kul att få en konsert i present.

Kram
annika

Avslutat konto sa...

Vad glad jag blir! Jomen... det är svårt att bli sårad/lämnad/ändra sin relationsstatus. Du längtade till ditt Falun och han ville ha dig kvar... Det var inte lätt i hans hjärta och mycket dumt sägs när man är sårad. När man ser igen om allt och ser att man FÅR behålla varandra i alla fall, att det finns andra sätt, lite utanför de ramar ni haft innan, så kan hjärtat bli varmt och hoppas och känna lycka igen! Jag är så glad för er skull! Nu får ni det bästa av två världar!

kramar L

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jaha er det sånn det var ja , jeg ble så nyskjerrig på det der med særboen . Ja men det er jo hyggelig det da at dere fant sammen igjen . Så får vi se hvor lenge dere er særbo , hihi. Men ja det er godt å være alene også synes jeg . Hjertet ditt med den broderte bokstaven er kjempe nydelig ! Det var en fin gave , det er så moro å gå på konsert ! God lørdag til deg ! Klem