29 mars 2014

Vårglädje och boktips

Men vilken underbar lördag det varit! Helt plötsligt blev det 16 grader varmt och det räckte med bara kofta när jag försökte utrota kirskål (ja, jag vet att det är omöjligt) i rabatten längs framsidan på huset. Och så har måsarna kommit! Hela sjön var full av den skränande sorten med chokladdoppade huvuden, i går fanns där inte en enda! Måtte den här tiden stanna nu. Inga baklslag tack!

Jag vill ge er ett tips på en bok...


... som tog slut alldeles för fort. En som jag inte kunde lägga ifrån mig. Feel-good så det bara sprakar om det! Och jag skulle nog säga att målgruppen är sådär 50+. Det är Hilary Boyds debutroman, Torsdagarna i parken jag menar, och jag hoppas verkligen att hon skriver fler!

Boken handlar om Jeanie som en torsdag tar med barnbarnet Ellie till lekparken och där träffar de Dylan som är där med sin morfar Ray. Plötsligt har torsdagarna i parken blivit viktigare än något annat i Jeanies liv...
 

Nu håller vi tummarna att våren stannar och jag tänker kolla om den har kommit till Nora också. Ha en skön söndag och en härlig vecka så hörs vi till helgen. Sköt om er!

17 kommentarer:

Lena sa...

Hoppsan! Jag har haft en underbar vårlördag!!
Såååå skönt med lite värme och sol!
Ha en fortsatt skön helg!
kram Lena

mysiga heestrand sa...

Tack för boktipset.
Ha en underbar söndag
Kram
Marita i Heestrand

Ezter sa...

Tycker jag känner igen den handlingen. Undrar om den gått som roman i nån av de gamla veckotidningarna jag får av mamma?
Underbart väder i helgen!

Hanna sa...

Vi har också haft en underbar lördag och nu hoppas jag på en lika fin söndag och det ser det verkligen ut att bli
Hanna

annika sa...

Mysig bok!
Efter den underbara vårlördagen så har jag förhoppningar om dagen i dag...söndag. En trädgårdsdag hoppas jag på. Ska fixa med pelargonerna. Har planterat vårblommor i krukor så man blir glad av det vackra.

Ha en fin dag i Nora.

Kram
annika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja just det sååå var det den hette! Jag hörde/läste någon recension om den boken och blev nyfiken, men glömde vad den hette, så tusen tack för tipset! Inbjudande omslag också (det har stor betydelse tycker jag). När jag läser en bok som är bra, brukar jag läsa lite långsammare på slutet för att inte boken ska ta slut så fort=)
Ha en underbar söndag!
Kram,
Regina

Solglittret sa...

Tack för fint boktips!! :)
Önskar dig fortsatt fina vårdagar <3

~Ha det gott vännen~
Kram Lollo

Rosor och ruiner sa...

Tack för boktipset, skriver upp den i min lista! Även om jag inte är 50+ ännu, men det är inte långt dit...

kram Gunilla

lisashus sa...

Ja, vilka underbara dagar med solen, värmen och ljuset!
Tyvärr tror jag det ändå blir ett litet bakslag snart igen...men det är nog bara att vänta, vi har ju hela april kvar! Ljuset och dagarnas längd kan i alla fall inte ändras oavsett väder!

Tack för boktipset, det verkar vara en bok helt i min smak!
Jag har noterat.
Kram
Lisa

Ewa`s Galleri sa...

Låter som en bra bok
Den skall jag införskaffa
Ha en skön kväll

Vardag och flärd sa...

Tack för boktips! Känner att den boken passar mig perfekt - liksom din bok!
Njut av våren i Nora, vännen!
Kramar Eva

Eleonora sa...

Jag har sett en fransk film i studiesyfte. Fredagarna i parken.
Seniordam träffar "nästan" seniorman i parken. Finfin film så jag kan nog förstå din bok om "Torsdagarna...."

Underbara dagar har jag haft här också. Igår var jag ute flera gånger. Idag har jag hjälpt dottern att sortera i hennes källare. Svärmodern har ju avlidit nyligen så det fanns många kartonger från hennes hem att sortera. Sådant som bara ställts in.

Idag har jag slängt mina Franska Tulpaner. Den längsta var 98 cm!!!

Ny trevlig vecka önskar jag dig.
Kram från
Eleonora

Villa Ryttarängen sa...

Visst blir man extra glad av sol och värme. Läsa hinner jag inte tyvärr. Dagarna är fulla av allt annat. Ha det fint min vän. Kraaam Pia

Black Iris sa...

Ja, jag vill också att våren stannar nu.. Det går alldeles för fort ute i naturen nu..

Kram Maidi

Äppelblom sa...

Hej Eva-Marie!
Jag var ute på nätet och letade efter tips på hur man binder fina björkkransar och hamnade hos Vårt röda hus - inte visste jag att det var du - kul!
Har suttit under förmiddagen och bundit en krans av hängbjörk och tunn ståltråd, men nu ska jag göra en likadan som din.
Tack för tipset och ha en bra dag!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Den boken fikk jeg veldig lyst til å lese , den skal jeg prøve å få tak i på biblioteket . Høres veldig koselig ut ! Det er så deilig nå når våren virkelig har kommet med lengre dager og fint lys og blomstene som begynner å titte frem . Ønsker deg en fin dag ! Klem

Jord under naglarna sa...

Ja, det var verkligen en underbar helg! Jag åkte skidor i kortärmat och mådde gott. Tyvärr har vi kallgrader hela nätterna så våren får ingen riktig chans än.

Roligt att du och din hittat tillbaka till varandra!

Må så gott!