3 oktober 2015

Kanske... kanske inte?


Jag begav mig till Ikea häromdagen för att köpa naturfärgat linnetyg till tre gardinlängder i vardagsrummets burspråksfönstret. När hösten kommer vill jag ha lite mer ombonat än de vita längder som sitter där nu. Men... nu blev det inte så för jag blev störtkär i det här nyinkomna tyget och valde att köpa det till köksgardiner istället. Färgmässigt perfekt och linnekvalitén toppen, men när jag satte upp dem, hm.


Jag är ju så försiktig i mitt val av mönster överhuvudtaget, färger med för den delen, och nu går jag runt och undrar om jag inte tog mig vatten över huvudet? Inte bara två längder heller...


... utan tre behövs. Ombonat, jo då... jag kanske vänjer mig? De linnefärgade till burspråket i vardagsrummet får vänta ett tag för jag får numera rätta mun efter matsäcken... även om Ikeatygerna har så bra pris.

Ett bra tips när man köper tyg på Ikea är att mäta exakt hur mycket man ska ha och klippa till alla längderna direkt på deras stora tygbord. Då är det rakt och färdigt att bara sy när man kommer hem.

Hmm... Jag kanske säljer dem. Vad tycker ni? Jag vet, ett riktigt I-landsproblem.

Ha en fin lördag!

20 kommentarer:

Ezter sa...

Tycker det blev fint, tror du vänjer dig men förstår vad du menar!

Rosor och ruiner sa...

Ja I-landsproblem är det vi brottas med! Kan också bli så där fundersam och velig ibland (ofta..) . Jag tycker det var ett fint tyg, och blev du störtkär i dessa så tror jag att det bara är lite ovana att ha mönster. Färgerna är ju finstämda och inte skarpa. Tycker det blev ombonat!

Kram GUnilla

Snäckskalsdalen. sa...

Inte är det ett I landsproblem, inte. Man måste trivas hemma när man har möjlighet att ordna det för sig. Och jag tycker ju om när det är mycket tyg och jag tyckte det blev väldigt fint! Tror du inte att du vänjer dig? Det tror jag, det var jättefint och tänk när den kalla vintersolen kommer, då kommer det att kännas varmt och gott!
Agneta kram

MårsArt sa...

Gardinerna är ju jättefina, och tyget ser så härligt ut. Låt dem hänga ett tag och se om du vänjer dig. Jag önskar att jag kunde variera mina vita rullgardiner, men jag törs inte ge mig på att borra i betongväggarna. Mitt i-landsproblem är numera att jag har alldeles för långt till Ikea, 7 mil, enkel resa. Min balkong är också tom nu. Bara rottinggruppen kvar(som jag måste både täcka över och binda fast, innan höststormarna kommer.
Kram
Agneta

lisashus sa...

Jättesnyggt tyg och härliga färger! I mina ögon ser det smakfullt och vackert ut, men det tar väl en stund att vänja sej vid mönster när man inte är van. Du har ju så ljust och vackert så de kanske håller måttet! En kudde i det mönstret skulle jag vilja ha!!! Det blir nog Ikea här snart också!
Din fönsterhörna är verkligen vacker!
Ha en fortsatt skön helg!
kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Eva-Mari, jag förstår din känsla eftersom jag är försiktig själv! Men mönstret är fint och färgerna så behagliga, jag tror att du vänjer dig - just för färgernas skull. Och nu när du målat bordsskivan svart är gardinerna så passande.
Ha en fortsatt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Isas Trädgård sa...

Det blev kanonsnyggt !!!
Inte sjutton ska du sälja dom när dom passar så bra in i ditt fina fönster. Du kommer att vänja dig - det är ett jättevackert tyg och gardinerna passar perfekt !
Ha det så gott !
Kram/Isa

September sa...

När jag ser bilderna så tycker jag gardinerna ser mycket trevliga ut hos dig. Ombonat och varmt.

Men själv är jag lite rädd, onödigt rädd, för mönster och färger. Mina gardiner ska vara "tysta", så de är ofta linne och ofta vita så jag förstår lite vad du brottas med.

Låt dom sitta ett tag och besluta sen. Tänker jag. Kram och tack för allt fint du bjuder oss att se.

Erikslundsliv sa...

Jag förstår precis hur du tänker! Jag blev själv kär i just det tyget här i veckan men köpte inget eftersom jag köpte nya gardiner förra hösten som får duga. Är också lite försiktig med mönstrade gardiner, men det är så fint och passar så bra hos dig. Vänj dig i några veckor så ska du se att det blir bra.
Trevlig söndag önskar jag dig!
Kram, Ann

Villa Ryttarängen sa...

Jag tycker det är jättefint. Smart tips det där att klippa till direkt på IKEA. Kraaam Pia

Eleonora sa...

Söta lilla vän. Jag har läst vad övriga skrivit och tycker som de. Låt ögat vänja sig - tyget är ju vackert och du blev ju blixtkär!

Dock förstår jag precis hur du känner. Har gjort samma (får jag säga) misstag och kunde inte vänja mig. Bytte till randiga.
Låt nu gardinerna sitta uppe och gå förbi ofta och kolla - tror du ändrar uppfattning. Kram kram

Eleonora

Eleonora sa...

Ju mer jag har tittat, så växer gardinmönstret. Och jag tycker de är jättefina i ditt rara kök. Och långa till golvet! Kanske att jag själv skulle göra gardinen "bredare" så att mönstret kommer fram bättre. Alltså inte så täta rynkor på stången. Testa och se. Kram igen!!
Eleonora

House and Garden by Bia sa...

Du skulle ju kunna ta ner en längd, eller ?.......ha en längd på varje sida och ta bort den mittersta ?....gardinerna tycker jag är snygga iaf ;))
Ha en fin dag!
Kramisar bia

Agneta Tellander sa...

Go for it! Aldrig fel med lite mönster ibland. Kan nog bli bra att gå utanför sin "comfortzone" som det ju så modernt heter. Det håller sig ju ändå inom din färgskala. Ombonat tycker jag att det blev. Har njutit av dotter och barnbarnsbesök l i helgen. Svampplockning, skogsluffning och lunch på bryggan i solen denna underbara helg! Mellansystern Bella 5 år njöt av att vara ensam med mamma och mormor utan storasyster och lillasyster
en hel helg. Kramar Agnetha

Margareta sa...

Vilka problem det kan ställa till,med nya gardiner. Jag har upplevt detta också. Men efter som tiden gått har det blivit bra till slut.Ögat behöver vänja sig.Det är väl så att man sett i sitt inre,en bild,och när man frångår den,så blir det oroligt däruppe.Gardinerna är ju jättefina.
För att inte tala om lilla Maja,sååå söt hon är.

Ha en ny fin oktobervecka!
Kram Margareta

Meta sa...

Nej men det där blev jättesnyggt. Så sugen jag blir på nåt nytt. få se vad det kan bli här då. Såg ett med vedträn kanske skulle kunna bli nåt hihi
Ha det så gott och njuta av dina fina gardiner.
Kram Meta

Lena sa...

Så snyggt! Passar perfekt med lite ombonat nu på hösten! Ja, det tycker jag, men det är ju du som ska trivas med dem!
Lycka till och ha en skön vecka!
Kram Lena

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Sikkert bare litt uvandt med en gang , det ble høstkoselig synes jeg . Fin ny uke til deg ! Klem

Isas Trädgård sa...

Hej igen Eva-Mari !

Tack snälla för din fina kommentar hos mig - jag blev jätteglad !
Du är också en sann inspiratör och så mångsidig, det finns nog inget du inte klarar med glans!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Blommiga Rutan sa...

Tycker att det ser jättefint ut! Lugnt och fint trots att det är mönstrat.
Vackra färger till dina fina köksmöbler. Kanske behöver du helt enkelt vänja dig? Men, jag förstår dig, är också försiktig med mönster. Utom för två år sedan när vi gjorde om i köket och jag blev kär i en storblommig Laura Ashley tapet med pioner! Har knappt vant mig ännu... tycker den är så jättefin, men ändå svårt att vänja mig. Ja, så jag förstår hur du menar.

Kram Anncathrine