9 september 2024

Jag vill ha september tillbaka!


Den här tiden med temperaturer nära 30-gradersstrecket i september gör mig orolig. De flesta tycker det är toppen med rejäl sommarvärme igen. Jag blir urlakad, trött och bekymrad. Sorgsen. Ser tydligt tecknen på att vårt klimat är ur led. Jag längtar efter sköna dagar med luft att kunna andas i, svala kvällar och fuktigt gräs.

Jag vill hellre sätta på mig strumpor, ta fram en kofta, dricka te med rostat bröd. Känna hösten. Tända ett ljus. Frysa lite och bli varm av ett glas rött. Sitta och läsa på mitt fårskinn. 

Jag vill inte ha 23 grader på balkongen när det är läggdags. 

Jag vill ha september tillbaka.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag också. Blir lite orolig. Vad är det som händer.? Hoppas den vanliga september kommer snart.❤️
Kram Anki

Anonym sa...

Känner som du

Rosor och ruiner sa...

Jag känner likadant, det är helt galet det här... Känner mig så färdig med sommaren, och vill ha höst, vill känna energi och lust att göra något, för det får jag ingen när det är så här varmt. Jag vill ut och gräva, och vara inne och mysa.. frysa lite och klä på mig.
Man undrar vad det skall bli av det här, det är ingen bra utveckling...
Kram Gunilla

Anonym sa...

Jag tycker september ofta är varm. Dock inte 30 grader kanske, men definitivt sommarvarmt. Idag är det ingen sol, så nu står det förtältstvätt på programmet.
Glad måndag! Eval8

Vit Hortensia sa...

Håller med! Känns inte normalt med +30 och tropiska nätter i september. Det är också så torrt hos oss så allting slokar och jag törs inte gräva upp och flytta perenner som jag hade tänkt.
Fast....å andra sidan har jag kunnat stå ute och måla panelen till verandan och ikväll verkar det som om det slår om och blir lite mer normalt septemberväder så jag ska fortsätta måla och njuta av dagen idag :-) KRAM
Birgitta

Hallon o Blåbär sa...

Nej, moder jord mår inte bra.
Kram Carin

lisashus sa...

Jag känner precis som du. Har ju längtat efter September och tänkt mej svala och sköna dagar i trädgården och skogen, men detta har varit helt vidrigt med kladdig värme nära 30 grader. Hemskt är det och visst blir man orolig också. Detta är ju inte naturligt!
Just idag har det mulnat på eftermiddagen och börjat blåsa rejält och det verkar vara en urladdning på gång ändå. Hoppas fortfarande på sköna svala dagar med låg sol.
Det ser så lockande ut i din fåtölj där.
Kram
Lisa

ime sa...

De svala dagarna kommer, sommaren har varat in i september förut. Kylan och mörkret lär vi inte slippa. Jag är glad att kunna gå barbent ett tag till 😊

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,
Il semble que le temps est détraqué partout sur la planète. Ici, 13°C ce matin ce qui est en dessous des normes saisonnières et 17/18°C dans la journée alors que vous avez plus chaud que nous, vous qui êtes bien au nord de l'Europe !
Comme vous, je préfère l'automne sans doute parce que je suis née en septembre. J'aime voir les feuilles tomber, changer de couleurs, la brume matinale, les senteurs de la terre humide de rosée, l'odeur des feux de cheminée, tous ces petits riens qui nous disent que l'été est fini.
J'espère que vous aurez bientôt des températures de saison.
Bonne continuation
Kram
Hélène

MirandaMaräng sa...

Känner likadant! Sommaren har verkligen varit lång och varm i år. . . men nu verkar den äntligen vilja dra sig tillbaka! Mycket svalare idag och regn på ingående. . .!!! :-)
Kramar