25 oktober 2024

Lite skralt


Den här tiden är det lite skralt med blommor på köksbordet. Den här lilla kranspeperomian får stå här så länge. Såg en höststjärna när jag handlade senast, den aprikosfärgade julstjärnan ni vet... men nää. Den känns inte riktigt rätt än. Förresten är ju julstjärnor inte bra för katter. Fastän Iris inte skulle falla sig in att tugga på ett blad så vill jag inte chansa.

Tavlan med den fint illustrerade trasten, eller om det är en stare? har följt mig genom åren. Ibland sitter tavlan på väggen, ibland står den i ett fönster eller som här, lutad mot väggen. Tycker mycket om den. Fåglar i olika skepnader har en plats i mitt hem. Men de riktiga får vackert sitta i äppelträdet utanför fönstret. Kan verkligen studera dem på nära håll även om det nu är lika skralt på fåglar där som på blommor på köksbordet. En och annan skata bara. Törs man säga att man längtar efter en hyacint? Nää, skojar bara. Än är det oktober kvar.

Önskar er fina dagar. Kram!

3 kommentarer:

lisashus sa...

Man får ta vad man har, helt enkelt och denna växt gör sej väl jättefint på ditt köksbord, med din fina tapet och fågelbilden.
Nej, var tid har sin höjdpunkt och vi är fortfarande inne i oktober.
Ha det gott du också!
kram
Lisa

Anonym sa...

Jag tycker både växten och fågeln är jättefina. Men jag håller med. De levande fåglarna får stanna ute!
Trevlig helg! Eval8

Anonym sa...

Allt passar ihop. Fast tavlan är finast. Marika