19 oktober 2015

Pelargoner ut, paradisträd in!


Sista pelargonblommorna hamnade i vas på rumsbordet innan jag kastade resten. Vackra och blomvilliga har de varit men de skräpigaste jag nånsin haft!


Tre krukor med paradisträd får ersätta dem. Svårt med blommor här i köksfönstrets söderläge. Vet nån om paradisträd blommar?

Idag får jag kärt besök av Stockholmsväninnan som stannar här några dar. Det händer alltför sällan. Oj, vad vi har mycket att prata om! Hoppas det makalöst vackra höstvädret består... Långa promenader är inplanerade!

Ha det nu gott alla vänner.

15 kommentarer:

Meta sa...

Men så kul att få besök, hoppas verkligen att ni får göra så som ni vill för vädrets skull, låter i alla fall så idag. Men man vet aldrig de har ju lurats förr. Jag har tagit hem en del pelargoner som jag behöver ha koll på resten står i påsar eller på kolonin ännu i växthuset. Det har inte varit frost här än, nu har jag fått en frostvakt där så det klarar sig nog.
Ha det så gott med ditt besök
Kram Meta

Ezter sa...

Så kul med besök! Hoppas ni får det riktigt mysigt :)

Jord under naglarna sa...

Så roligt med efterlängtat besök! Hoppas att vädret består, det har verkligen varit magiskt vackert länge nu!

A House With A View sa...

Så charmigt med pelargoner i vas! Ja du, mina skräpar också massor, måste ta tag i mina också. Härligt med besök, ha så kul :)

Kramiz aka

Huset bakom lindarna sa...

Hej! Jag är ju inte så flitig här längre med att skriva eller kommentera, men då och då tittar jag in hos dej och tittar på dina vackra bilder. Nu undrade du om paradisträdet blommar och det ville jag svara på. Ja har haft ett som blommat till jul i flera år och det är ett gammalt som stått i ett söderfönster i många år och fått väldigt lite vatten. Jag skickar en länk till mitt inlägg med bild på skira vita blommor!http://husetbakomlindarna.blogspot.se/2013/12/mellandagar.html
Så kul med långväga besök. Ha det bra!
Kram/Finas mammis

Eleonora sa...

Ja nu äntligen är också mina pelargoner intagna från balkongen och en fin bukett av kvarvarande blommor fick jag i en vas.

Trevligt med vänbesök. Och fint väder ser nu ut att ha haft som jag ser på bilder från Falu-vänner.

Ha nu en skön vecka. Jag har alldeles för mycket i huvudet just nu för att koppla av. Besök hos gyn på onsdag och starroperation på torsdag. Men sen ska jag koppla av.

Kram från
Eleonora

lisashus sa...

Ja, nu får allt pelargonerna ge sej, tills nästa säsong!
Har ingen aning om paradisträdet, jag tänker mest på det rosablommande som jag har i trädgården på torpet! :)
Det låter som du får en härlig tid med väninnan!
Ha´t så jättefint!
kramar
Lisa

Erikslundsliv sa...

Det är väl dags här också för pelargonerna att flytta in i garaget där jag spar dem. Men de är ju så fina än så det känns hemskt att klippa ned dem. De står på glasverandan så kanske de blir kvar någon vecka till...
Så trevligt med besök!
Paradisträdet får blommor fast jag har då inte lyckats med mitt. Hoppas att du har bättre tur!
Ha en trevlig vecka med din väninna!
Kram, Ann

Vardag och flärd sa...

Jag har haft paradisträd i olika omgångar i livet men aldrig lyckats få blommor. Jag har hört att de kan blomma så jag får ta reda på hur de sköts, köpte ett nytt för en vecka sedan.
Så roligt med besök av någon som gillar långa promenader, härligt!
Ha fina dagar med din vän!
Kramar Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Yes, nu blir det snatter kan jag tänka och det är väl ändå bland det bästa som finns! Jag ser er sitta inne och snattra, gå ute och snattra och äta och snattra och sen vet man inte vart tiden tagit vägen!
Japp, paradisträd/penningträd/Crassula ovata kan blomma, små vita ganska oansenliga blommor, men jag har aldrig sett inne i "vanlig" boning, men jag tror mig veta, att dom kan blomma! Så du får säkert till det, för är det nån med gröna fingrar så är det du!
Ha det nu så jättetrevligt!
Kramar

House and Garden by Bia sa...

Härligt med besök....jag besökte min cancer sjuka väninna idag...på Hospice...inte lika roligt, men jag är glad att jag besökte henne och vi pratade och skrattade som förr ;)).....hon får syrgas...inte roligt!!
Apropå din väninna som kom på besök ;))...hoppas ni får det trevligt i några dagar nu...njut och ha roligt !!
Kram bia

MårsArt sa...

Paradisträd är något för mig. Lättskötta och dör inte direkt...och så är de fina också. Jag trodde inte att jag har gröna fingrar, men just nu växer mina krukväxter riktigt rejält. Måste bero på nya lägenheten... Ha det så trevligt med din väninna!
Kram
Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Er det Pengetre du har kjøpt tro ? De blomstrer ikke som jeg vet. Kos deg med venninnen din ! Klem

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej där, kikar in i bloggvärlden som omväxling, finns mest på FB och Instagram numera men ville bara säga Hej, och du har en mycket smakfull lägenhet!!!

Hösthälsningar fr Nordingården/Båtmanstorpet...

Blommiga Rutan sa...

Trevligt med besök. Önskar er en härlig helg med fortsatt vackert väder.

Kramar Anncathrine