19 januari 2017

Frukost


Min frukost består av nästan samma saker varje morgon. De gröna bladen varierar och är oftare babyspenat än ruccola och i stället för muslin, bär av olika slag efter säsong. Jag tycker min frukost är dagens bästa mål och mår bra av att äta den direkt när jag vaknat. Hur gör ni?


Lokalradion på i bakgrunden och så ett tänt ljus förstås! Ibland ett korsord vid sidan. Tidningen läser jag via nätet, den fysiska är synd nog alldeles för kostsam!


Måste visa den söta vivan jag fått av väninnan Agneta. Blommorna växer tätt tätt, som små rosor, vinröda med vita konturer.


Visst är den söt? Annars så går jag i väntans tider... Livet efter Mats levereras från tryckeriet vilken dag som helst... det är så spännande! Nästa vecka kan jag presentera den på riktigt!

Må gott!

13 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jeg pleier å spise et knekkebrød med ost , som jeg må ha hver dag ,litt paprika og tomat ,kaffe ,værmlandsraioen på og tent lys.I dag bringebær med gredde til frokost ,ved siden av . Det er vel en Primula som vi sier her ,men jeg har alri sett sånn type blomster på den , den var kjempefin ! Jaa venter på boken din jeg nå . Fin dag til deg ! Klem

Vardag och flärd sa...

Vilken underbart söt liten viva! Man måste till specialbutiker för att hitta sådana, de finns inte i ica-butiken.
Frukost gillar jag också, sitter länge vid bordet även när jag ska jobba, det är en så bra start på dagen.
Ha en riktigt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Erikslundsliv sa...

Det ser lugnt, mysigt och rogivande ut på ditt frukostbord. Ett tänt ljus är ett måste här med och ibland radion i bakgrunden, men inte alltid. Njuter av tystnaden och knastret i vedspisen istället.
Fin viva, vilken underbar färg!
Snart fredag igen så trevlig helg!
Kram, Ann

Rosor och ruiner sa...

Jag har sedan i början av förra året lagt om mina frukostvanor. Jag äter helt enkelt ingen frukost före klockan 10, oavsett om jag jobbar eller inte. Detta samt att jag inte äter något alls efter middagen (som vi iofs äter rätt sent, ca 19,00) i alla fall 5 dagar i veckan, gör att jag gick ner några kilon förra våren, samt har lättare att hålla dem. Ingen bantning alltså, bara lagt om mina kosttider kan man säga. Kroppen får vila i ca 15 h per dygn och för mig funkar det bra, är ändå ingen större frukostmänniska även om jag förstås skulle kunna äta när som helst ;)

Äter fil och musli om jag jobbar, och chiapudding om jag är ledig.

Kram Gunilla

Eva-Lotta sa...

Jag brukar äta frukost runt halv 9-9. Går jag upp jättetidigt äter jag tidigare.
Så spännande med boken!!!

Lena sa...

Vilken söt viva!
Frukost i lugn o ro är helt underbart! Min frukost består oftast av en stor mugg te, en macka, ett ägg och så dagens tidning!
Kram Lena

Villa Ryttarängen sa...

Eftersom jag jobbar på schema så är vissa mornar stressiga medans andra lite lugnare. jag tar en smoothie eller bara en kopp kaffe ibland. När jag hinner blir det kokt ägg eller yoghurt med bär. Kraaam pia

House and Garden by Bia sa...

Visst är vi vanemänniskor, alltid samma frukost osv.....men visst är det lite mysigt också...tryggt och skönt !
Hoppas allt är bra med dej !
Kram bia

lisashus sa...

Jag gör som du, äter frukost bland det första jag gör och njuter av morgontiden och lugnet jag känner. Dagstidningen delar jag med grannen som lägger den utanför min dörr när de läst den. Så himla bra och bekvämt!
Vilken ljuvlig viva du fick! Färgen är helt otrolig, som röd sammet.
Jag läser ifatt ditt förra inlägg och gläds åt att Fragransen tagit sej så fint och att du delar den. Själv tuktar jag den ganska hårt så den blir tät och lite "bullig", men det är ju en smaksak.
Önskar dej en härlig fredag och helg!
Kramar
Lisa

Agneta Tellander sa...

Min frukost är alltid densamma. Laktosfri mild yoghurt, olika färska frukter, olika fröer, rostade nötter. Ta med honung. Måste vänta en stund, så svårt att äta direkt.
Roligt att vivan utvecklades fint. Så trevligt alltid hos dig. Kramar

✫ Fru Eriksson sa...

Wow så vacker viva ❣
Ha de´ så gott/Kram

Blommiga Rutan sa...

Men åhhhhh så spännande med boken! Ser verkligen fram mot att läsa den.
Det var en ovanligt vacker liten viva du fått, älskar dom små sötnosarna i alla färger.
Här blir det oftast samma frukost, fil eller yoghurt med frukt eller bär och hemmagjord granola. På helgerna äggröra, avocado och rostat bröd.

Ha det så gott
Kram Anncathrine

Blommiga Rutan sa...

Hoppsan! Glömde det viktigaste , en kopp rykande varmt te!