18 april 2017

Är man Vädur så är man!

När jag får en idé... då går det undan. Det är inte långt mellan tanke och handling. Jag blir så lätt uppfylld av den geniala idén att jag inte riktigt hinner med att tänka efter. Nej... tänka efter före, det är jag dålig på!

Som nu det senaste projektet. Det som jag skulle skjuta på framtiden. Helt plötsligt så bestämde jag mig för att påskhelgen var en utmärkt tid att sätta igång projekt fåtöljomklädsel. Till mitt försvar ska sägas att jag kollat efter tyg på nätet ett antal gånger redan men inte hittat det där rätta. Här i stan är det dåligt med tygaffärer. Speciellt såna som tillhandahåller ett större sortiment. Jag gick i alla fall till fina Kol & Rosor, en trevlig butik med massor av vill-ha-saker, bland annat snygga tyger. Som kostar. Jag tänkte bara titta... ifall. Det fanns ett som tilltalade mig, hm... kanske. Tio sekunder senare hade jag bestämt mig. Det skulle bli snyggt till mina 40-talsfåtöljer.

Jag sprättade bort det gamla tyget och svor över hur noggrann jag varit när jag klädde om dem för 17 år sen. Jag lade över det nya tyget för att se hur det skulle ta sig ut. Hm, det skulle nog bli snyggt... om jag bara målade fåtöljernas armstöd och ben gråvita först. Sagt och gjort. Fast lite sved det när de bruna armstöden av björk försvann under den nya färgen. Klicka här så kan du se hur de såg ut före.


Efter justering av spiraler och sadelgjord undertill klädde jag fåtöljerna med det nya tyget. Med en allt större klump i magen såg jag resultatet träda fram. Rent och fräscht och gulligt. Men alldeles för puttenuttigt för att passa hemma hos mig! Suck...


Nu är de klara. Och så fina. Men mycket mer passande i en söt liten sommarstuga! Suck. Har jag då lärt mig nånting av det här? Kanske. Men förmodligen inte. Jag är säkert snart där igen. Är man Vädur så är man. Fast jag måste säga till mitt försvar att det brukar bli bra... de flesta gångerna.

Nu är de på väg till Vansbro. Tack och lov för Blocket! Min gamla korgstol har fått överta platsen. Och det känns genast bättre och lättare att andas igen!


Ha en bra dag ni också!

13 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Ha ha, du är rolig! Så mycket jobb du lägger ner och så tycker du inte de passar. Men jag kan hålla med dig om att de kanske passar i en sommarstuga, allra bäst i en glasveranda. Förstår att de var lättsålda! Du hittar säkert snart ett nytt projekt att sätta fingrarna i.
Ha en riktigt fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Villa Ryttarängen sa...

Nämen nu tycker jag du är lite orättvis mot dig själv. Jag gillade dem jättemycket. Fast det är ju du som ska leva med dem. Kraaam Pia

Isas Trädgård sa...

Tyckte fåtöljerna blev jättefina - du är så himla duktig på att klä om möbler och fixa och dona. Blev bra med korgstolen också!
Ha det så gott !
Kram/Isa

lisashus sa...

Ha, ha,vilken frenesi att både klä om och måla och sen inte bli nöjd! Åh,vad jag känner igen mej! Har just haft ett lamp-projekt i köket som blev totalt FEL efter många ansträngningar. Psnnkaka av alltihop så du är i gott sällskap! Jättefin korgstol som säkert är mera DU. Jag kan väl tycka att dina fåtöljer ser riktigt somriga och fräscha ut, men man känner ju själv när det inte stämmer!
Kram
Lisa

Radka sa...

What a wonderful job! I love the new fabric :-)
xx

House and Garden by Bia sa...

Tycker de blev bra, men korgstolen blev också bra där ;)
Men det måste kännas rätt, annars irriterar man sej på dem hela tiden.
Allt löser sej ;)
Kram

Rosor och ruiner sa...

Oj, vilket jobb!! Tyckte de blev jättefina, men man måste ju känna att det blir rätt... hoppas du fick betalt för jobbet du lagt ner!

Må gott!
Gunilla

Lena sa...

Fina blev de, men jag förstår vad du menar! Det blev för somrigt, vitt....
Här grämer jag mig över att min mor målade en gammal pig-titt vit, någon gång på 70-talet. Måste ta itu med den någon gång....
Kram Lena

FREEDOMtravel sa...

Vilket projekt! Jättefint ju! Sånt här imponerar på mig :)

MårsArt sa...

Det där känner man igen. Handla först och tänka sedan... Jag tycker att jag blivit lite bättre på att tänka efter innan, nu när jag blivit äldre. Fåtöljerna blev helt annorlunda med det nya tyget. Fina, somriga, men man KÄNNER när det inte stämmer. Tur att blocket finns. Nu blev någon annan lycklig över dina fina fåtöljer och korgstolen passar bra där.
Kram
Agneta

Jord under naglarna sa...

Nämen vad tråkigt att du inte tyckte de passade. Personligen tyckte jag det såg hur fint ut som helst, men å andra sidan bor jag ju inte hemma hos dig. :)
Du är så himla duktig som gör såna projekt och där resultatet blir så himla bra!

Må så gott!

Erikslundsliv sa...

Men vilken tok du är! Fåtöljerna blev ju så fina och nog passade de hos dig. Men det är klart, det ska ju inte vara en klump i magen för ett par fåtöljer. Den som köpte dem är säkert jättenöjd, det hade jag varit om jag hittat så fina fåtöljer på Blocket!
Vilket jobb du gjort, du är ju jätteduktig på att klä om möbler!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Anonym sa...

شركة تسليك مجارى بالدمام