28 april 2017

Vår inne åtminstone!


Det är vår inomhus i alla fall! Nu har min Adiantum fragrans fått nya ljusgröna blad. Den har stått på samma plats hela vintern och bara haft ljusslingan som närmaste sällskap. Inte särskilt ljust alltså. Att Adiantum ofta användes i brudbuketter förr är inte så konstigt. Så skir och vårgrön!


Men titta här! Sälgens knoppar från kvistarna som jag klädde in golvlampan med har slagit ut! Tur att foten är av metall, annars hade de kanske rotat sig, haha! Tänk vilken växtkraft det finns kvar i grenarna. Jag får nog ta och plocka bort dem innan de blir för stora.

Snart är det första maj och det skulle vara härligt om vi kunde lägga undan vantarna snart. Hoppas verkligen att våren bestämmer sig för att stanna och att nätterna blir frostfria. Det är så trist att plocka in pensékrukorna vareviga kväll. Även om de tål en hel del så tycker jag synd om dem.

Önskar er alla en fin sista april och en härlig början på maj.

10 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så kul att kvistarna börjar slå ut, om än lite opraktiskt :)

lisashus sa...

Även lampfötterna grönskar hos dej och den vackra krukväxten, så fin den är! Ja, hos dej trivs verkligen växterna och det är i alla fall vår inomhus!
Hutlöst kallt fortfarande här också, men man kan skymta små, små gröna blad på en del björkar....om man anstränger sej!

Ja, nu får vi verkligen hoppas på lite värme!
En härlig Valborg önskar jag dej också!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Adiantum har jag letat efter men inte hittat, är förtjust i de lite gammaldag växterna, hittar nog någon så småningom.
Ja, sälgen har en enorm växtkraft och det ser vi i naturen där de dyker upp överallt.
Nattfrost, blåst, regn och kyliga dagar håller igen på växtligheten, men penséerna står kvar på trappen och de klarar det.
Önskar dig en fin Valborgsmässoafton och Första maj!
Kramar Eva

House and Garden by Bia sa...

Så fin din Adiantum är, gillar de skira kvistarna ;)
Nä ingen värme ännu...till veckan kommer den, men jag tror inte den stannar ett längre tag, inte hos oss här uppe iaf. Men vi åker ju till värmen snart, så då får vi förhoppningsvis njuta av den i två veckor !!
Önskar dej en trevlig valborg !
Kram

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Ja, en så vacker och tålig växt. Köpte en för första gången i julas då det var någon som visade den på Instagram och skrev att den gick bra att ha en bit in i rummet. Har alltid trott att den velat stå ljust och att den var svår att sköta om, ser så skir och ömtålig ut.Är verkligen glad över denna fina och tacksamma växt.
Så roligt att det knoppas i din lampfot, otroligt vilken växtkraft!

Önskar dig en fin Valborgsmässohelg och hoppas att ni har lite bättre väder än vi har här, mulet, blåsigt och kallt.

Kramar Anncathrine

Lena sa...

Kul med en lampfot son grönskar! Brukar sätt sälgpinnar som stöd för mina tomater och de slår till och med rot ibland. Önskar dig en härlig Valborgshelg - lite varmare för varje dag!
Kram Lena

Villa Ryttarängen sa...

Vilken växtkraft.. Ja det är tur att våren finns någonstans. Frost inatt igen så det blir till att ha vantarna kvar. Kraaam Pia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jøss ja den har livsgnist den der . Ja kan du skjønne at det skal være så iskald vind ute ennå ,usj altså ,nei nå vil vi ha skikkelig god varme . Fin dag til deg ! Klem

Rosor och ruiner sa...

Va gullig du är mot dina penséer, mina får allt klara sig ute i kylan... man förstår att växter trivs hos dig, men så har du gröna fingrar också, så till och med lamporna börjar grönska! ;)

Kram och trevlig Valborgsmäss till dig!
Gunilla

Erikslundsliv sa...

Så fin din blomma är och verkligen skir som du ju också skriver.
Så kul att kvistarna liksom fortsätter leva fast du plockat av dem och de inte står i vatten. Växtkraft!
Trevlig Valborg!
Kram, Ann