4 augusti 2017

Enkelt insynsskydd


Jag tog mig själv i kragen och putsade hörnfönstret i vardagsrummet häromdagen. Det värsta jag vet... och därför så välbehövligt! Eftersom jag då måste ta ner den slingrande porslinsblomma som varit ett perfekt insynsskydd så insåg jag att det skulle bli väldigt tomt utan.


Det behövdes någon form av insynsskydd för den urgamla porslinsblomman fick somna in efter väl utförd tjänst. Jag hittade en lagom stor ram för en femma på loppis som jag efter målning häftade fast en bit spetsgardin bakom.


Tada! Skir... och utan att bråka för mycket. Nu kan ju den som vill kika in ändå från tredje våningen. Men då bjuder jag på det. Förresten är det en gymnasieskola så den är mest bemannad dagtid. I amplarna finns nu skott av urmodern. Den har gett ofantligt med nya porslinsblommor genom åren.

Idag regnar det sådär fint som är så bra för grödorna. Det blir en vilodag inne och kanske jag skriver lite, är bra sugen nu! Jag är en av fler som välkomnar augusti. På torsdag blir det kräftkalas här! Som jag längtat... älskar skaldjur och då framförallt kräftor!

Kram till alla!

16 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Smart insynsskydd! Släpper in ljuset ändå. Kräftor är gott :)

House and Garden by Bia sa...

Blev jättefint !
Vi hade kräftskiva i tisdags och satt ute och åt, sen tog vi en promenad och desserten åt vi inomhus på torpet ;))...nu ska mannen o jag äta en omgång till på lördag, hihi...älskar också skaldjur !!
Kramis bia

Unknown sa...

Så mysigt! :-)

Maggan sa...

Så fint det blev med det nya skira skyddet för insyn.Hösten brukar vara en tid då det blir lite lugn och ro när kvällarna blir mörka och dagarna kommer med hög himmel och lite svalare väder.Jag gillar den även om jag känner lite vemod över att sommaren redan börjar ta slut
Ha det gott/Margareta

Anonym sa...

Enkelt men oj så vackert ....❤️
Ha det så gott!

Vardag och flärd sa...

Så smart skydd mot nyfikna ögon! När mörka kvällar kommer och man tänder inomhus är det skönt att ha något att skyla "insikten" med.
Porslinsblomman har växtkraft och inga problem att föröka, tyvärr har jag lite svårt för doften men blommorna är så fina skapelser så jag måste ändå ha minst en i huset.
Visst är augusti en underbar månad, ända sen jag var barn har jag känt så mycket njutning av sensommaren och hösten - av många olika anledningar.
Jag hoppas du skriver under innedagarna, längtar efter en ny bok av dig!
Ha en härlig helg!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Påhittig sim vanligt! Fint det blev!
Tack för regnet du skickade, det gjorde gott! ;)
Kram o trevlig helg!
Gunilla

Agneta Tellander sa...

Du är så kreativ, jättefint! Gillar också augusti och framförallt September !Favorit😀 blir nog kräftor ikväll redan. Så gott! Västerbottenost till det och nubbe såklart🍻 kram

Merja sa...

så fint och lagom...inte bråkig alls:)
Kräftkalas låter både roligt och gott!
Ha det fint!

Isas Trädgård sa...

Så fint !
Så smart !
Så mycket du !
Ja, nu ser vi fram mot kräftorna !
Ha det så gott !
kram/Isa

HWIT BLOGG sa...

Men så smart! Tar till mig det tipset...
Söndag och regn igen. Denna sommar regnade helt bort här i Blekinge, vattna har man inte behövt många gånger :)
Kram från Titti

Erikslundsliv sa...

Fint! Vi har gjort flyg/myggfönster på samma sätt men av gamla fönsterbågar som passar i våra fönster. Så fint med den skira spetsen istället för ett myggnät.
Ser att skottet du fick av mig växer på bra! Kul!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

lisashus sa...

Åh, nu har du gjort det igen - pysslat sådär fint och kommit på en fin grej!
Vilken jättefin idé och så läckert det blev och den släpper ju ändå in ljuset!
Ditt fönster är verkligen vackert, just att det är en hörna med fönster och ljus som sipprar in!

Härligt med regn - äntligen! Vi har också fått och jag jublade! Idag verkar det däremot vara sol och blåst igen! Men ändå, jag är jättetacksam för regnet!

Ha det gott!
kramar
Lisa

Mycket annat & lite betong sa...

Så du har lyckats tvätta ett fönster...jag planerar fortfarande. Det går nog lättare när man ska sätta upp något nytt.
Skärmen blev jättefin, diskret och "lagom".

Kram Agneta

Meta sa...

OHHH så fin den blev tänk vad pysslig du är. Jag får nog sluta och resa nu och göra lite sånt där pyssel jag bara älskar jag med. Renfanan har jag sagt i flera dagar nu att jag borde plocka och göra en krans av. Jaja det hinns m´nog med annars får det vara till nästa år.
Ha nu bra dagar
Kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj det ble jo fiint ,helt genialt ! Klem