10 februari 2020

Pizza Halleluja


Min pizzakarriär är inte särskilt omfattande kan jag säga. Nog bakade jag några capricciosa eller hawaii med familjen då och då under 70-talet. Sen blev det enklare att köpa från den lokala pizzerian eftersom alla ville ha olika smaker. Nuförtiden kanske jag äter pizza två... tre gånger per år. Men igår förstår ni...


... gjorde jag en egen från köpt pizzadeg, den första färdiga degrulle jag köpt i mitt liv. Det räckte med halva degflaket så jag delade den på mitten och frös in resten till ett annat tillfälle. Sen tog jag det jag hade. Grundade med röra av creme fraiche, pressad vitlök och en dutt senap. På med rökt skinka, färska tomater, oliver, riven ost, svartpeppar och oregano. Så strödde jag hackade basilikablad över när den var gräddad.

Jag säger bara... Halleluja! Det blev den godaste pizza jag nånsin ätit! Härmed har jag dokumenterat den så jag kommer ihåg vad jag rensade kylskåpet från. För en repris på Pizza Halleluja, det blir det garanterat!

Ha en fin ny vecka!

6 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Det är så gott med crème fraiche på pizza. Jag har ju det på mina pizzor bianco. Inte alls tokigt att köpa färdig deg. Det finns en rund botten som är magiskt god. Pop bakery heter den. Ska testa med lite senap i nästa gång. Tack för tipset. Kraaam Pia

Betty sa...

Så bra att du har hittat tillbaka till 70-talet. Det var mycket då som man inte vill ha tillbaka men hemlagad pizza bakade vi då och gör fortfarande. Nu har du ju kvar botten i frysen, jag gör den och om du skulle vilja prova så rekommenderar jag att göra den på jäst (inte bakpulver). Det kommer nog att bli en i veckan. Har också ingredienser liknande dina.

Mamma C sa...

Nån gång ska vara den första och jag förstår att det blev ett halleluja moment.
Den såg väldigt smarrig ut med allt gott som du strött på.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Jag gör egen pizza då och då. Ofta med ett Liba-bröd som botten, det blir fantastiskt gott. Jag har aldrig provat cremefraiche på pizza, men hört om det. Måste testa någon gång, de andra smakerna lär komma fram mer, utan tomatsåsen!
Din pizza ser fantastiskt god ut!

lisashus sa...

Det ser verkligen jättegott ut och så enkelt egentligen. Jag är inte heller någon pizzafan, men har också gjort några gånger med färdigköpt deg.
Såg förresten någon som gjort pizza på stora runda knäckebröd (med hål i) och knäckebrödet blir mjukt när det kommer in i ugnen med allt det goda på. Något jag ska prova någon gång.
Tack för inspirationen!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Mmm det både låter gott, och ser gott ut!!