24 september 2024

Avglömd husmanskost


Fortsätter på temat avglömt. Nu handlar det om mat. Idag har jag avnjutit stuvade morötter med stekt falukorv. Tänk vad rejäl husmanskost är god! Ugnsteker ofta rotsaker nu för tiden eller använder dem i grytor. Glömmer hur goda de är stuvade. Jag tar en klick senap i stuvningen och kokar morötterna med hela kryddpepparkorn. 

Så gott det var. Och i morgon kan jag äta resten för i mitt ensamhushåll lagar jag alltid minst två portioner. Oftast fyra. Då blir det flera matlådor att frysa.

Nästa vecka ska jag göra kåldolmar tror jag. Blev så sugen när jag såg Carins bilder på hennes blogg Hallon & Blåbär. Mums!

Fram för mer svensk husmanskost!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Morotsstuvning är så gott. Mina barn gillade när jag tog gröna ärtor i också!
Trevlig kväll! Eval8

Hallon o Blåbär sa...

Ja just det ja, stuvade grönsaker åt man mycket när man var liten. Min barn var inte så förtjust i detta, så det var inte så ofta på vårt middagsbord. Men nu är det ju bara jag och gubben, så det kanske man ska göra någon dag.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Husmanskost är inte dumt det! Hm just det, kåldolmar, det var väldigt längesen jag åt, det hade varit gott!
Så fint klot du hittade i gömmorna, hoppas inte Iris får för sig att det är en boll att leka med... ;)
Kram Gunilla

villaryttarängen sa...

Här vankades det rotmos med fläsklägg. Rätt så gott det med. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Det var länge sedan jag åt stuvade grönsaker, men blev sugen på gräddstuvad potatis när jag såg din bild :-)
Guld värt att ha rester i kylen och slippa stå vid spisen varje dag! vi lagar alltid mat för 4 personer så vi har rester till dagen efter.....eller rester att frysa ner för kommande måltider då vi inte orkar, eller hinner, laga mat.
Kram till dig!
Birgitta

lisashus sa...

Falukorv och annan husmanskost är toppen, tycker jag. Jag lagar all min mat och fryser in flera portioner. Det är så bra i ett ensamhushåll. Enda stuvningen jag gillar är svampstuvning som det blir mycket av denna tid. Så tacksam för det. Stuvade grönsaker är jag inte så förtjust i dock. Det ser ändå så aptitligt och gott ut på din bild här.
Kåldolmar och kålpudding - också så gott!
Bon apetit!
Kram
Lisa