12 augusti 2016

En vanlig onsdag som blev ovanlig


Häromdagen följde jag med döttrarna Anna och Åsa och barnbarnet Ella på roadtrip. Jag hade ingen aning vart vi skulle. Vi körde mot Stjärnsund och Stjärnsunds Bruk där vi stannade ett bra tag. Ett så vackert ställe och molnen sprack upp och det blev sol! Här finns Polhemsmuséet och en massa vackra byggnader från 1700-talet. Vi fikade i Sundets stjärna, före detta handelsboden, nu fint och varsamt omgjord till café med gott bröd.


En bit bortanför fanns en liten badplats på en halvö som man kom till genom en smal stig med vatten på båda sidor. Där i tallskogen trädkramade vi och jag plockade årets behov av tallkottar. Jag älskar kottar och använder mig av dem som inredningsdelaljer höst och vintertid.


Efter ett stopp i Säter med lunch på trevliga Bollie butik & café och besök i några affärer, bland annat Mig och Alice, så fortsatte vi på smala vägar till Silvbergs gruva. Här fanns förutom slagghögar och lämningar efter gammal gruvdrift...


... ett mäktigt gruvhål fyllt med turkosgrönt vatten, precis som i Dalhalla. Så vackert! Vandringsleder utgick härifrån och en grillplats fanns. Vad gjorde det att det att det började regna?


Men det som berörde mest var den medeltida ödekyrkogården där Sankt Nicolai kapell en gång legat.


Bara ett fåtal gravar fanns kvar men platsen var magisk. Så ödmjuk man känner sig på denna rofyllda sakrala plats!


Vi fortsatte till Gustafs och vidare mot Torsång där vi tog en glass på Torsångs café innan hemfärd genom Vika och tillbaka till Falun.


En stenbild från slagghögarna utanför ödekyrkogården får avsluta mitt inlägg för denna gång. Visst är de vackra, slaggstenarna? Tack flickor för att jag fick följa med på denna fina roadtrip. Det blev kultur och shopping i lagom dos och dessutom mycket gott för magen! En alldeles vanlig onsdag i augusti blev både ovanlig och minnesvärd.

Må gott alla vänner.

17 kommentarer:

Merja sa...

Så kul att de tar med dig till okända mål!!! Låter toppen:)
Fantastisk balkong att sitta på har du med.
Trevlig helg!

Ezter sa...

Vissa ställen fångar verkligen upp både hjärta och själ.

Eleonora sa...

Fin trip du har gjort med döttrarna. Gjorde densamma för några år sedan och gick den smala stigen ut till badplatsen, där sonen och lilla Guldlock badade. Det fanns så mycket att se i Stjärnsund och vi hade turen att komma då det var loppisdag.

Har nu läst hur det gick för Lisbeth och det blev väl som jag trodde. Grattis till att du fått din roman publicerad!

Allt gott som vanligt önskar jag dig
Kram från din vän
Eleonora

Vform sa...

Härligt ... att ibland få byta ut den vanliga vardagen mot en ovanlig ... vardag!
Sådana ställen man inte riktigt vet att dom finns, men som berör en innerst inne!
Fint gjort av dina flickor!
God helg till dig!
Kram Vivan

lisashus sa...

Åh, vilken härlig utflykt ni hade! Tänk, vilka spännande platser det finns! Vilka fina bilder du delar med dej av dessutom! Alltid bra med fina utflyktsmål! Ha en härlig fredag och helg! Kram
Lisa

lisashus sa...

Åh, vilken härlig utflykt ni hade! Tänk, vilka spännande platser det finns! Vilka fina bilder du delar med dej av dessutom! Alltid bra med fina utflyktsmål! Ha en härlig fredag och helg! Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Du har fina flickor som tar med dig på fina upplevelser. Det är något alldeles speciellt med upplevelser tillsammans med barnen, man känner varann och är oförställd. Och så fick ni gott att äta och lite shopping.
Ha en riktigt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken ovanligt bra onsdag! Kul att få bli överraskad.
Så fin färg det är på slagghögarna. Så bra att du fått tag årets kottar.

Kram Agneta

Rost och rädisor sa...

Vilken trevlig tur och tack för utflyktstipsen! Stjärnsund hade jag redan inbokat till nästa vecka. Hoppas Polhemsmuseet är öppet då. Vackra omgivningar också.
Ha det så gott
/Anette

Meta sa...

Härligt. det finns mycket att uppleva i Dalarna. min vana trogen så är det välkända platser och så vackra. Stenen är såå fin. ska nog ta en tripp dit vid tillfälle och kåk hem någon hit. Mig och Alice finns den kvar vad kul jag gillar henne var ofta in där förr.
Ha det gott och njut alla dagar
Kram Meta

Felix sa...

Tack för att du tog oss med på utflykten via de vackra bilderna!

Och vilken fantastisk blomsterbalkong du har! Där gissar jag att du trivs, åtminstone när det inte regnar...

Sensommarhälsningar
Elisabet

Agneta Tellander sa...

Så härligt! Du är lyckligt lottad som har dina flickor nära😀 vilken toppendag. Härligt med strövtåg i sommarsverige. Vackraste landet i världen. Tycker jag. Ha det fortsatt fint i sensommarsolen!

Agneta Tellander sa...

Så härligt! Du är lyckligt lottad som har dina flickor nära😀 vilken toppendag. Härligt med strövtåg i sommarsverige. Vackraste landet i världen. Tycker jag. Ha det fortsatt fint i sensommarsolen!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken häftig roadtrip! Massor av ställen som jag inte kände till så jag tar det som tips till kommande utflykter.
Kram,
Regina

Erikslundsliv sa...

Fina ställen ni besökte och du kunde nog ha vinkat till mig på vägen. Ni var inte så långt från där jag bor...
Det är så trevligt med en utflykt och visst har vi fina saker på nära håll. Alla dessa orter ni besökte är så fina på sitt sätt.
Kul att ni gillade det också!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

FREEDOMtravel sa...

Waow, vilken färg på vattnet!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det høres ut som en spennende og fin tur ! Fine bilder og du verden så flott farge det er på det turkise vannet ! Sjeleføde ! Klem