21 augusti 2016

Smögen i mitt hjärta


Smögenveckan blev verkligen perfekt på alla vis! Sol, salta vindar, bad (för somliga) och promenader på de mjuka, vackra klipphällarna. Vi var 11 familjemedlemmar och så Sibbe Hund som delade ett hus. Sovplatserna räckte precis!


Vid Makrillviken i ett av de här husen bodde vi. Perfekt läge, nära till allt.


Jag hann med en vandring bland ljung och örter högt uppe på de solvarma hällarna innan en elak förkylning däckade mig. Så oturligt, just då! Men jag försökte hänga med på aktiviteterna så mycket jag orkade med värkande hals, rinnande ögon och snorig näsa.


Inte bara barnbarnen älskade krabbfisket som synes. Men all fångst lämpades tillbaka och jag är säker på att de fiskade upp samma krabbor flera gånger.


Mycket högre upp än det ser ut! Som jag sa, solen sken varje dag utom en och då passade hela gänget på att besöka Liseberg, ja utom jag då som snorade vidare och tog hand om Sibbe Hund.


Inte bara färska räkor utan också krabba och vitlöksgratinerade havskräftor åt vi under vår gemensamma skaldjurskväll. Nåja, några ville hellre ha grillat kött!! Men länge satt vi och njöt av allt det goda.


Älskar skaldjur och var i sjunde himlen!


En dag tillbringade vi på Bohus-Malmön där det finns åtminstone en magisk sandstrand gömd bland klipporna. Vi plockade snäckor och några badade. Vattnet var urkallt och jag kunde skylla på förkylningen för att slippa doppa mig!


Nästan alla dagar avslutades på hamnpromenaden. Den är lång och på vissa sträckor full av små butiker som nu hade säsongsavslutningsrea med 50% på allt, till och med på dyra märkeskläder. Kan säga att det blev ett och annat inköp, några av oss hade många påsar med hem.


Många kvällar satt vi på klipphällarna bakom huset där vi bodde.  Magiskt att se solen gå ner i havet!


Nu är jag hemma igen, fortfarande rejält förkyld, med en hosta som retar ihjäl mig! Men så tacksam och stärkt i själen efter den härliga veckan i Bohuslän. Jag hoppas på återseende av hav och klippor snart igen, då utan förkylning. Tack härliga Smögen!

14 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Det ser underbart ut och blå himmel är det på alla bilder också!
Härligt med hav, sol och klippor och med trevligt sällskap av familjen dessutom.
Så synd att du blev så förkyld, hoppas att du snart mår bra igen!
Krya på dig!
Kramar, Ann

Hem ljuva hem sa...

Konstaterade just att västkusten är dåligt besökt av oss. Dina bilder ser så inbjudande ut. Härligt med positiv påfyllning. Skaldjur och sol, kan ju aldrig bli fel. Kraaam Och du anar inte rätt tror jag fast jag önskar ju barnbarn, men nu är det något annat.

Radka sa...

Oh, that brings back memories! Our first ever Swedish holiday, more than 30 years ago, started at Solvik Camping, just up the road from Smogen. It was the first time our children had the chance to fish for crabs; and yes, they went back in the water :-)
I hope you'll get better soon,
xx

Radka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Radka sa...

it must be the strange way it is being translated, LOL!

Vardag och flärd sa...

Oturligt att du skulle bli så förkyld just under Smögenveckan! Men inte värre än att du kunde njuta och ta vara på allt vackert på västkusten. Vädret har inte varit så bra denna sommaren men just den veckan var det riktigt fint.
Krya nu på dig!
Kramar Eva

Merja sa...

Fina bilder! Tråkigt att du inte var riktigt kry!
Skaldjur och hav...det längtar jag till jämt på sommaren. Fick både och i sommar:) När vi var till Strömstad och Sandefjord i Norge.
Krya på dig!

Ezter sa...

Vilket vackert väder ni fick! Många fina bilder, ser att ni har haft det bra. Krya på dig!

Agneta Tellander sa...

Låter verkligen härligt. så kul med hela familjen😀Ja västkusten har en speciell plats i mitt hjärta efter alla barndoms somrar utanför Strömstad i farmor och farffars stuga. Hoppas du repar dig snabbt!

Agneta Tellander sa...

Låter verkligen härligt. så kul med hela familjen😀Ja västkusten har en speciell plats i mitt hjärta efter alla barndoms somrar utanför Strömstad i farmor och farffars stuga. Hoppas du repar dig snabbt!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja det er nå vel typisk , å bli syk på en sånn fin tur , uff a meg ! Nydelige bilder og det hørtes så koselig ut med elleve familie medlemmer på tur . God bedrings klem til deg .

Rosor och ruiner sa...

Åh, vad ljuvligt det ser ut, vilken härlig vecka ni haft, ja förutom din förkylning då förstås, så typiskt att den skulle komma just då!

Kram och krya på dig!
Gunilla

Jord under naglarna sa...

Äsch då, förkylningar passar sällan, men absolut inte när man är bortrest och vill uppleva och umgås. Jag gjorde en utflykt till Smögen en av alla kvällar jag tillbringat på skolan. Det var strax innan öppning så bara en restaurang var öppen. Solen sken och det var en riktigt fin kväll där! ...och godaste räkmackan åt jag där! :)

Krya på dig!

FREEDOMtravel sa...

Skaldjur är ju sååå gott! Ser att ni åt krabba också... mmmm! Vi hade skaldjursfest här på husbåten igår :)