1 augusti 2016

Nu blommar hon!


Äntligen blommar hon! Jag har haft porslinsblommor i halva mitt liv, nåja, kanske liten överdrift men så känns det, och nu har jag fått en ståtlig blomma som ser helt konstgjord ut! Jag är så stolt!


Jag måste böja mig ner och beundra henne underifrån, hon sitter så till. Doftar gott gör hon också!


I mitten av bilden ser man den lilla klasen! Och jag trodde att den var ensam. Men alldeles nyss upptäckte jag två små stjälkar till med knoppar på. Undrar vad som gör att hon nu, helt plötsligt bestämt sig att leverera? Gammal som gatan är just den här plantan. Jag har flera yngre som är skott av den här mamman... och tro det eller ej, jag upptäckte en knopp på en av dem också! Vad händer?

En ny vecka börjar, den första i augusti. Redan! Det går så ofantligt fort. Men jag njuter och vädret hos mig kan inte vara mer sommarlikt! Hoppas ni har det fint också!

Njut!

11 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Vad roligt. Jag har haft en länge som blommade lite då och då men så dog den. Nu har jag en annan sort i sovrummet som just slagit ut. Älskar den doften. Kraaam Pia

Erikslundsliv sa...

Helt plötsligt är det precis rätt förutsättningar och man får njuta av de fina blommorna! Mina har vita blommor och doftar gott, men än har de bara blommat en gång. Blommorna ser verkligen ut att vara gjorda av porslin, de är så perfekta!
Jag klurar på en bra dag att bjuda hem dig på... Just nu är sonen med flickvän här på semester så det passar lite bättre längre fram för mig. Kanske en av mina lediga måndagar, jag hör av mig!
Ha det fint!
Kramar, Ann

HWIT BLOGG sa...

Den är fin den där porslinsblomman, får nog köpa mig en! Ja så var det redan augusti...men det är en härlig månad det med :)
Sommarkram från Titti

MårsArt sa...

Så vacker! Jag har aldrig sett den färgen på Porslinsblomma, bara en vit/rosa. Ja, nu är vi inne i Augusti. Som vanligt tycker man att sommarmånaderna går för fort. Här har vi tunga regnmoln med en sol som skymtar däremellan.
Kram
Agneta

Merja sa...

Vet inte vad det beror på, men här verkar det som vissa sorter är mer benägna att blomma än andra. Några blommar nästan hela tiden och andra har aldrig gjort det. Och de flesta av mina står i närheten eller i fönstret. Dålig är jag med näring och jorden är gammal. Fast jag tycker äldigt mycket om dom ändå:)
Ha det fint! Kram

Eleonora sa...

Lyckliga du som har en blommande porslinsblomma. Min vill nog inte i år men den blommade fint för 2 år sedan.
Lycka till med din Smögen-vecka. Låter underbart.
Stora kramen från
Eleonora

Vardag och flärd sa...

Kul att du fått en blomma och att flera är på gång! Porslinsblommorna är så enormt växtvilliga och när de börjar blomma blir det oftast många blomklasar. Jag har dessvärre lite svårt för doften.
Jag välkomnar augusti månad, tycker mycket mer om den än juli.
Hoppas du får ha en solig och fin vecka!
Kramar Eva

Meta sa...

Det är inte alla som tål doften av porslinsblomman tyvärr.
Det är en fin bomma och den blommar precis när den själv vill.Bra att det blev nu för dig. Har en hemma jag med få se om den blommar i år.
Ha det gott
Och njut din sommar här regnar det just nu.
Kram Meta

My kids' Mom sa...

Så vackert!

Jag har bara sett vita porslinsblommor förut.

Ha en fin kväll,

Mvh, Anneli

Felix sa...

Roligt med så fin porslinsblomma! Här har jag haft blommor några gånger, men inte är det ofta precis...

Vilken fin tavla med löv som du har gjort! Var får du alla fina idéer ifrån...?

Sommarhälsningar
Elisabet

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj neimen guri den Porselensblomsten var da veldig fin og i så flott farge ! Jeg hadde Porselensblomst før for noen år siden , men de var hvite. Så gøy ! Klem klem