27 mars 2019

Frukostvana


När det gäller vardagsfrukosten är jag en vanemänniska. Jag mår bäst med samma frukost varje dag. Dessutom älskar jag den!


Fil med musli, hård knäckemacka med ost, några salladsblad och en kopp te. Och så det obligatoriska korsordet. Som ska vara så svårt att det tar flera dar att lösa. Så börjar min vardag... närapå varje dag. Under rätt säsong kan russinen ersättas med ett och annat bär i filen. Saknar hallonhäcken jag hade tillgång till i mitt förra boende för inget går upp mot nyplockade solvarma hallon! Är ni också vanefrukostätare?

Igår var det min egen dag och i år hade jag valt bort kalaset eftersom jag fortfarande är knäsvag, hihi, och eftersom vi alltid är så många på våra kalasdagar så kände jag att jag inte riktigt orkade. Men mina döttrar lyssnade inte utan kom med födelsedagspizza och chokladbiskvier och förgyllde min kväll. Så härligt lagom min dag blev, att få en stund i lugn och ro med mina fina flickor är värt så mycket för mig.

Idag håller jag tummarna hårt för en vän som jag vet kommer att ha en besvärlig dag. Men jag tror också att allt blir bra i slutändan.

Önskar er alla en fin dag.

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Grattis i efterskott fina du! Låter som en mysig kväll med döttrarna! Bästa ju att få umgås med sina barn!
Ha det fint!
Kram Gunilla

Eva-Lotta sa...

Grattis i efterskott! Perfekt med en mor/döttrar kväll, alldeles lagom firande!
Hemma äter jag två Falu rågrut med kokt ägg på och dricker kaffe, till frukost. På jobbet blir det annan macka, en, med ägg. Och kaffe.

lisashus sa...

Först och främst GRATTIS i efterskott! Fint ändå med döttrarna som ändå förgyllde din dag. Det måste vara fantastiskt att ha dem så nära.
Ljuvligt med frukost och jag är som du - en vanemänniska när det gäller den. Så skönt att kunna äta frukost i lugn och ro numera, så tänker jag varje dag.

Härligt att du nu kan börja ta små promenader igen, så lagom till att det börjar våras.
Jag lovar att lägga ut receptet på ananaspajen.
Ha en härlig dag!
Kramar
Lisa

Mamma C sa...

Grattis i efterskott och vilken fin dag/kväll det blev med döttrarna.
Jag brukar äta havregrynsgröt på vintern och yoghurt på sommaren till frukost. Men det händer att det blir något annat med ibland.
Kram Carin

Mormorstorp sa...

Ett försenat grattis! Det lät som ett trevligt födelsedagsfirande.
Ja, vanemänniskor är vi nog lite till mans (kvinns). Jag äter yoghurt med musli på vardagarna innan jobbet, men på helgen lyxar jag med smörgåsfrulle... ;)
Kram Annica

Vit Hortensia sa...

GRATTIS.....ett år till att fira!
I många år lagade jag te och smörgås till frukost, men så en dag ville jag bara inte äta bröd så nu varvar jag mellan mättande smoothie, kokt ägg och chiapudding. Önskar jag hade en kock här hemma som kunde fixa hotellfrukost till mig med färsk frukt, färskpressad juice, äggröra och gärna en knaprig bacon eller två. DET skulle vara lyxigt!
Varm kram!
Birgitta

Isas Trädgård sa...

Grattis i efterskott - låter som du fick en härlig födelsedagskväll med flickorna. Härligt när man får rå om dom riktigt ordentligt.
Jag varvar gröt på olika sorters fröer och gryner och havregurt och egengjord musli - man får vara uppfinningsrik när man är allergiker.
Allt gott till dig !
Kram/Isa

Hemma hos Märtha sa...

Grattis i efterskott! Ofta kan de minst planerade födelsedagarna bli de mysigaste..:-) Jag är oxå en vanemänniska när det gäller just frukost....Äter grekisk yogurt, lite blåbär och någon näve frön och nötter ihop med en stor kopp svart kaffe....Bästa starten på dagen..:-)
Kram
Anne-Lie

Villa Ryttarängen sa...

Åhh Grattis i efterskott då. Ja du man är ju en vanemänniska. Jag föredrar kaffe och ostmacka, kanske ett kokt ägg. Men mackor är inte bra för mig så jag försöker ta kvarg och granola. Gärna med bär. Kraaam Pia