22 maj 2020

Kan vi börja hoppas nu?


Vilken skön dag Kristi himmelsfärdsdagen blev! Törs vi hoppas på varmare dagar nu? Under   morgonpromenaden kom jag mig för att ta några bilder. Jag har lite olika promenadstråk, nu gick jag upp till stadsparken. Här finns fortfarande den lilla ryggåsstugan med servering kvar som jag minns från min barndom.


Och jag blev så glad när jag såg att fontänen i dammen var igång!


Kejsarkronan blommar och hela raden av fänrikshjärtan är på gång.


Vitsipporna är på sluttampen och jag såg att liljekonvaljerna snart är plockbara. Om värmen kommer nu så blir det sån fart på allt så vi får svårt att hinna med.


Såg ett blått flor med förgätmigej i ett dike. Fantastiskt söta. Sen gick jag hem och planterade ut alla övervintrade pelargoner på balkongen. Ja, jag vet. Jag får hålla koll på eventuella frostnätter. Och när jag rätade på ryggen, städade bort krukor och jordspill och var klar, så...


... firade jag att balkonglivet äntligen börjat! Måtte det bli många många dagar som denna. Vi behöver det. Kan vi börja försommarhoppas nu?

Önskar er alla en fortsatt skön långhelg.

8 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Det var verkligen en underbar dag igår, och vilka vackra bilder från din stadsparks promenad!
Jag plockade en liten bukett liljekonvaljer igår som jag sticker näsan i varje gång jag går förbi vasen. Det var bara de som stod i full sol som var utslagna, men de är på gång. Annars njuter jag av samma blomsorter som du visar. Både förgätmigej och gullvivor blommar i mängd i vår trädgård. Vitsipporna finns kvar på de lite skuggigare platserna, men som du skriver så är de snart borta.
Jag ska chansa och plantera ut alla grödor i växthuset idag. Får väl täcka med fiberväv om det skulle bli kallt, men därinne håller sig temperaturen alltid lite högre än utanför så jag tror det ska gå bra. Framför allt cocktailtomaterna och gurkplantan måste få mer jord och ljus nu så de inte blir så långa och skrangliga.
Härligaste tiden har vi fortfarande framför oss!
Ha en jättefin helg! Hos oss verkar det bli lite blött, men nu har vi kommit till det stadiet med vår trädgård att maken och jag säger "det är bra med regn för potatisen" :-)
KRAM Birgitta

lisashus sa...

En ljuvlig dag igår och idag lär det bli samma fina väder! Vilka härliga omgivningar du har! Helt otroligt vackra bilder! Det är verkligen en njutning att vistas ute nu och ta in allt vackert, som vi längtat efter! Det blir säkert många fina dagar framöver.
Jag är så klart på torpet mest nu och njuter och följer allt som utvecklas där.
Fortsätt njut av dagarna och nu kan du väl äntligen idka lite balkongliv!
Kramar
Lisa

MirandaMaräng sa...

Vilken härligt promenad vid Stadsparken! Och förstår att ni också haft sommarväder! Man får njuta så länge det varar!
Ha en finfin helg!
Kram

Mamma C sa...

Vilken härlig promenad i parken. Nu får vi verkligen hoppas att värmen är på G ordentligt i Sverige med.
Här har värmen kommit ordentligt i alla fall. Vi har haft +30 idag mitt på dagen.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Hoppas kan man ju. Två fina dagar har vi absolut haft nu🤗

Mormorstorp sa...

Vilken ljuvlig promenad! Tack för att vi fick följa med!
Idag väntas det regn, vilket är bra för det är rysligt torrt...
Men sen vill vi ha SOL igen!

Kram och trevlig helg!
Annica

Fröken Grön sa...

Tack för kommentaren på min blogg! Nu hittade jag hit!
Så härligt det ser ut! Falun är verkligen en fin stad. :-)

Bettys beundran sa...

Nu har vi fina dagar. Vackra bilder från din promenad. Är så glad för alla turer ute i naturen. I dag blir det cykeltur till kär vän som bor på äldreboende, ja det blir inget fysiskt besök men jag ska lämna ett brev det är så man får göra. Underbar liten kofta till ett barn som du ännu inte känner. Väntar ett 5:te barnbarn i början av augusti. Har barnbarn i åldrar från 5 år till 28 år det är häftigt.