26 augusti 2013

Fägring på enkelt sätt


Även om jag inte vill låtsas om att hösten närmar sig så börjar naturen förbereda sig. Nu kommer tiden när man kan plocka in grenar och kvistar som börjar visa vacker höstfärg. Och det gör jag gärna!


Kunde inte motstå att ta in en kvist av gullrips, eller om det är doftrips? Vi har två stora buskar och det är i skuggan av dem som jag suttit och läst i trädgården i sommar. De blommar på våren/försommaren med gula små blommor och jag minns inte om de doftade denna min första tid här. Bären är ätliga och smakar lite vinbär... de är ju släkt.


Flaskan som förr innehöll svagdricka är mitt senaste loppisfynd. Den är perfekt för fina kvistar.

Jag är så glad över alla besökare jag har och alla gulliga kommentarer jag får! Tack alla vänner, både kända och okända, ni förgyller verkligen min dag. Utan er vore Solstrimmor inte värd ett dugg!

Ha det så bra i vardagen och må så gott i den vackra sensommaren.

19 kommentarer:

Ezter sa...

Godmorgon! 6,8 grader här. Brr, men solen är uppe så det blir nog sommar idag också! Ju fler dagar vi lurar hösten så :)

Skaparglädje sa...

Jag tycker det är mysigt med hösten. Att tända ljus eller som du ta in fina kvistar med höstens färger.
Kram!

Meta sa...

Även om jag inte vill bli av med sommaren så är det härligt med hösten, Jag har lite svårt i tiden mellan innan allt är borta och det kommer nytt.
Älskar färgerna och mysigt innevara med ljus och ullstrumpor.
Ha en fin vecka
Kram meta

Vardag och flärd sa...

Jag välkomnar hösten, det är min årstid!
Gullrips vet jag nog inte vad det är för en buske men den var ju väldigt vacker i färgerna, och med de svarta bären. Fint att plocka in och pryda med.
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Merja sa...

Ser fint och hemtrevlig ut i din lägenhet. Fick rapport om att den var det i verkligheten också:)Det där med att piffa till det kan du verkligen!!
Hoya tar lite tid innan den vill blomma, men snart ska du se att den sätter fart med det också.
Ha en fin dag! Kram

lisashus sa...

Så fint med kvistarna i svagdrickaflaskan! Nu kom jag på att jag också har en likadan.....flaska med träkorg alltså...!:)

Du har så hemtrevligt och fint och verkar ha hittat ditt sätt att leva!
Tack för att du delar med dej!
Kram
Lisa

nattugglan sa...

Hej,, va fint det blev i flaskan..den busken känner jag inte heller till.Men den va fin med sin rödgröna färg.ha de bra.

Lena sa...

Ja, det är vackert när naturen skiftar färg! Det börjar bli riktigt kallt på mornarna nu.
Ha en fin, solig måndag!
Kram Lena

Anna-Maria sa...

Jo tyvärr kommer hösten...men utan höst och vinter ingen sommar! Har hittat tillbaka till din blogg och du ser ut att ha det bra! Mina boktips är: Det mesta av Håkan Nesser och helst som ljudbok för han läser dom själva så bra! Och så tex Jussi Adler-Olsson och givetvis En man som heter Ove, den är underbar!

Rosa i huset i vitt sa...

Vackert höstigt
kram Rosa

Christina N sa...

Fint och mysigt som alltid. Du har verkligen förmågan att se det vackra i saker och ting. Tack för alla inspirerande bilder.

Vero sa...

Lite mysigt med hösten även om jag inte gillar mörkret så mycket. Men alla härliga färgsprakande träd och buskar som skall komma, det är härligt! Och bara hoppas på en fin och solig höst!

Snäckskalsdalen. sa...

Den här tiden är ju så skön, så skönt. Om det är det fina sensommarvädret vill säga, annars kan det allt vara träligt. Men hittills har vi det väldigt fint här!
Snygg gren - färgerna är riktigt läckra!
Agneta kram

Eleonora sa...

Ja du min vän, visst känner man av att det är höst på gång. Luften har blivit mycket klarare även om den fortfarande är varm hos mig.

Det är skönt att kunna ta in höstfärgerna - alla dessa underbara nyanser i grönt/gult/rött. Sköt om dig.
Kram kram från mig

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det var kjempefint med en fin kvist i den krukken . Ja du det er alt for tidlig med høst ennå , men det som er koselig med høsten er jo det å kunne plukke inn fine ting i flotte farger . Jeg får ikke sett Følgerfunksjonen din på bloggen , så jeg får ikke blitt følger på denne . Jeg har deg lagret så jeg må bare kikke innom der for å se om du har et nytt innlegg. Så rart ???! Klem

Anonym sa...

VACKERT!!!!
Kram
AC

Melody and M.E sa...

Det är så roligt att se alla loppisfynd i alla bloggar!
Många saker minns jag från min mormors hem och visst undrar jag var alla saker finns i dag! En sådan där flaska i träkagge stod alltid ute i matboden fylld med svagdricka, som mormor gjorde! Så fint du gjort som satt en vacker kvist i den.
Kram
M.E

Mycket annat & lite betong sa...

Så mysigt och hemtrevligt det ser ut i ditt vardagsrum! Korgstolarna ser ut att vara samma som min som jag ättiksbehandlade. Har du gjort något åt dina?
Jag låtsas inte om att hösten är på väg, inte än. Fint med kvisten.
Kul med lökburen. Din lilla köksö var ju jättesöt.

Kram Agneta

Avslutat konto sa...

Du har så fint så.. och tyget på korgstolen känner jag igen: Vi har det omvända, grå med vita rosor runt sängen.. hih.. Sött är det.

Tack för alla gulliga, uppmuntrande och omtänksamma ord! Jo, jag jobbar för hårt just nu men det är sista rycket sen är det klart. SKÖNT!

Tänk vad höst det känns nu.. kyligt om morgonen och blött i luften och kondens på bilrutorna.. BLÄ! Jag vill ha sommar en gång till! hih...

Kram på dig!
Linnea