4 oktober 2013

Så raffinerad!


Jag har ju höjt Håkan Nesser till skyarna flera gånger förut och nu gör jag det igen. Har precis läst ut hans nyaste bok Levande och döda i Winsford. En av hans bästa... igen! Han har en förmåga att med några ord lägga in precis rätt känsla i en enda mening. Ändå är det lättläst prosa, för alldeles vanliga bokläsare... och jag njuter av varenda ord. Dessutom är handlingen som vanligt, raffinerad!


Nu står den i bokhyllan bland några av hans andra böcker. Ni har väl läst Berättelse om herr Roos och Styckerskan från lilla Burma? För att nämna några ur hans digra samling.

Har precis tagit rätt på disken efter en jättetrevlig krabb- och skaldjurskväll med några av väninnorna. Oj, så gott det är med krabba... och oj, vad vi har mycket att prata om!

Hoppas ni får en fin fredag och en skön helg.

21 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jeg har ikke lest noen av hans bøker , men det er så moro å lese en virkelig god bok . God helg til deg ! Klem

Lena sa...

Längtar faktiskt efter vintern, så jag får lite tid att läsa. Nesser är en fantastisk författare, men den boken har jag inte läst än!
Älskar också krabba och alla skaldjur förresten!
Ha nu en riktigt skön helg!
Kram Lena

Steekjes en Stygn sa...

Konstig nog har jag bara läst en bok av honom och det på holländska. Jag läser in böcker till biblioteket för dem som inte ser eller ser mycket dåligt. Men jag ska nog läsahonom på svenska också. Han står på listan.
Ha en fin helg.
Anje

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en trevlig helg
kram Rosa

Ett ögonblick sa...

Så trevligt med en tjejkväll!! mycket snatter och skratt:))
Jag borde läsa mycket mer, det går i perioder och brukar bli mer på sommaren, men så icke denna sommar. Jag har en bok, jättebra, på nattduksbordet men kommer liksom inte dit, 60 sidor det senaste halvåret. fast jag gör ju andra saker förståss...
Hoppas att Du får en riktigt fin helg också!!
kram lisa

Rosor och ruiner sa...

Härligt med en bok som riktigt tar tag i en! Tyvärr är jag ingen kriminalbokstyp så jag har inte läst någon Nesser. Men bra böcker gillar jag, och tjejkvällar gillar jag =)
Kram ha en mysig helg!
Gunilla

Monachos sa...

Jag har boken på min - ska lyssna på lista - jag lyssnar mest på böcker och Håkan Nesser har ju läst in sina böcker själv men jag är osäker på om han gjort det på denna. Det tog ett tag att vänja sig men sen gör han sina böcker rättvisa och dom är bra så jag ser fram emot att lyssna på denna. Må Gott

lisashus sa...

Så härligt med en spännande och intressant bok! Har just nu inte ro att läsa alls, men det kommer nog, bara jag kommit ordning och jag längtar tills dess!!!

Visst är krabba nog den allra godaste skaldjuret att äta! Älskar krabba!
Åh, så sugen jag blev nu....!!!

Önskar dej en härlig helg!
Kramar
LIsa

Birgitta sa...

Visst är det härligt att sjunka ner med en bra bok, håller med om att Nesser håller en särskild klass, att fånga intresset genom hela boken.

Och skaldjur, så gott, det är ju i månaderna med r i som man ska frossa i skaldjur enl den gamla skolan.

Har inte kommit iväg än till dej, det är så mycket just nu runtomkring, det får väl bli ett besök lite senare.

Kramar och ha en fin helg, Birgitta

Vardag och flärd sa...

Jag började lyssna på Nesser för några år sedan men slutade för det var inte i min smak - men nu måste jag nog läsa en bok så jag kan ändra uppfattning till det bättre.
Krabbfest med väninnor, så mysigt. Förra helgen åt svärdottern och jag krabbor, det var fint.
Ha en härlig helg!
Kramar Eva

Huset bakom lindarna sa...

Bra med boktips, men tyvärr har jag inte haft ro i kroppen än i höst att sätta mej med en bok. Längtar också (Nä vad skriver jag nu!!!!) efter regniga kulna dagar så jag kan vara inomhus med rent samvete. Lånade två böcker av min dotter nyligen, jag har inte öppnat dem än! Blir inte tid över till böcker just nu! Kram/Finas mammis

Meta sa...

Är en dålig bokläsare men har faktiskt läst en Nesser. Bra att få lite tips i alla fall.
Ha en fin helg nästa fredag är jag i Borlänge.
Kram Meta

annika sa...

Han är en av mina favoriter. Att han sen kommer från Kumla gör ju inget. Just nu föredrar jag ljudböcker och denna boken står i tur att bli lyssnad på.

Ha en fin hösthelg.

Kram
annika

A House With A View sa...

Bra med boktips! Just nu är det mest plugg-böcker som gäller för mig men till nästa semester så :)

Vad himla trevligt det låter med skaldjursfest :)

Önskar dig en trevlig helg!

Kraaaaaaam aka

Felix sa...

Den boken har jag inte läst än, men jag har läst många andra böcker av Nesser, dock inte alla. Här är inte trädgårdssäsongen över än, så jag lyssnar mest på ljudböcker i bilen till och från jobbet just nu.

Vilken vacker ljuskrona du har. Förstår att den blir fin i vilken garnering som helst. ;-)

Hösthälsningar
Elisabet

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nesser är en stor favorit här också, jag flera böcker i bokhyllan, men har inte hunnit med hans senaste. Maken och jag har som tradition att lyssna på Nessers böcker när vi är ute på lite längre bilresor. Nesser läser ju upp sina böcker själv och då blir det liksom dubbelt så bra. Vad mysigt med en middag tillsammans med tjejkompisar, kan tänka mig att det inte finns någon brist på samtalsämnen. Ha en fin helg!
Kram,
Regina

Solglittret sa...

Mysigt med en god bok nu i dessa kallare/mörkare tider!
Tack för boktipset :)
Hoppas du får en fortsatt fin helg
Kram Lollo

Eleonora sa...

För mer än 20 år sedan var jag på en författarafton med Nesser i Vasastan i Stockholm. Han var då ny som författare, hade just avslutet sin lärarbana. Han var mycket trevlig, manlig och snäll nog att signera den bok jag köpte av honom.

Så mysigt väninnorna och du har det med krabba och annat. Ha det gott min vän och kram.

Skaparglädje sa...

Just nu läser jag ingenting...har ingen intressant bok. Men nu fick jag ju ett bra boktips av dig.
Kram!

Unknown sa...

Har läst någon bok av honom. Men är inte så bra på att läsa. Men på sem och faktiskt nu också läser jag, så jag är riktigt stolt över mig själv//Britt

Blommiga Rutan sa...

Ja, visst var den jättebra, hans senast bok! Har läst alla, älskar hans böcker, älskar hans språk, som du säger, man njuter av varje ord man läser. Min absoluta favoritförfattare.

Ha det så bra
Kramar Anncathrine