18 december 2013

Tips på inslagning av julklappar


Jag älskar att slå in paket! Här kommer några tips på hur man med enkla medel kan sätta sin personliga prägel på julklapparna. Allt jag använt letade jag fram ur lådor och skåp. Lite Kajsa Warg... man tager vad man haver. Därför kostade det inte heller någonting.


Bilder från gamla inredningstidningar blir jättefint omslag om inte paketet är för stort. Notpapper (från en trasig loppad sångbok) är vackert att använda. På det här stämplade jag god jul med mina gummistämplar från Clas Ohlsson. Snören, ju grövre desto bättre, är fina... och så älskar jag det spretiga bastsnöret!


 Tidningspapper, bastsnöre och en kvist, enkelt... och spännande!


Etiketter är lätta att göra själv om man har en bit kartong, eller som här, en oanvänt blad från ett album. Lättast att få fina etiketter är att klippa dem lite kantiga. Dessutom blir det snyggare. God Jul på ena sidan och till och från på andra. Om man inte har en håltång så kan man sticka hål med någonting vasst.


En servett blev perfekt på det runda bollpaketet. Det vita papperet har fått guldband och en vit påskfjäder som prydnad. En klippt och pålimmad stjärna av tidningspapper på det svarta paketet, lite mer maskulint till 19-åringen.


Vilken tomtetvivlande sjuåring som helst kan få myror i huvudet om man skriver på paketet med gammelmansdarrig hand, jag skriver med vänster för bästa effekt!

Ja, nu har jag slagit in alla mina paket för i år. Hoppas jag bidragit med några användbara tips trots att inte mycket rött eller en enda tomte använts. Nog räcker det väl med den tomte som kommer med paketen? Ha det gott!

25 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Tack för dom tipsen så fina klappar,
mysigt nu så här dagarna före Jul!
Önskar dej en fin Dag!
Kramar Kathrine

Anonym sa...

Så många fina paket!!!
I morgon blir det paketinslagning hos oss. Får se hur kreativa vi är.
Kram
AC

annika sa...

Vackra och varierande paket. Snyggt! Bra att använda det som finns och att man får tänka till lite.

Kram
annika

Meta sa...

Paket tips är alltid bra att få. Ska nog ta mig i kragen och göra mina färdiga med. det är ju såååå segt i år.
Ha en fin mitt i veckan dag
Kram Meta

Meta sa...

Hej igen!
Nu ligger receptet på fikonmarmeladen ute. Varsågod och lycka till om du gör det.
Kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så nydelige pakker , de var pakket fint inn og så smart og godt å kunne bruke av det man har i skapet ! Veldig bra å slippe å kjøpe , kjøpe hele tiden .Jeg må le av nisse/ tomtepakken ... klarte du virkelig å skrive så fint med venstre hånd, du verden ! Ønsker deg en fin dag ! Klem

lisashus sa...

Du är verkligen kreativ! Vilka fina och ovanliga paket du har gjort!
Jättekul att använda annat än köpt julpapper - så mycket roligare det blir då.
Tack för fina tips!
Kram
LIsa

Helens trädgård sa...

En fröjd för mottagaren att få sådana vackert inslagna paket.

Själv gillar jag verkligen inte att slå in alla paketen inför julen. Blir överlycklig ifall affären erbjuder sig att fixa det.

Önskar dig en härlig dag!

Merja sa...

Tack! Alltid kul med nya tips.
Ha en bra dag!

Ezter sa...

Fina paket du gjort! Så där ser det ut när jag också skriver med vänster!

Eleonora sa...

Vilken underbar fantasi du har och vilken kreativitet!! På det här området är jag nog litet lat, för det får bli vanligt julpapper och krusade julsnören. Det går bra det med - jobbigt nog ändå för mig när händerna inte vill göra som jag vill. Det har blivit jättejobbigt att slå in paket och jag tycker att alla är såå fuula. Men det får duga.

Ha det gott min vän och stor kram

Lena sa...

Vackra paket du gjort!
Slutade köpa julpapper för många år sedan.... I år fick det bli "gråpapper" och röda sidenband. Det är inte lika attraktivt som vanliga paketsnören för mina tuggande katter....;-)
Ha det gott!
Kram Lena

Winkel's Crazy Ideas sa...

Så flotte pakker, kreativt og vakkert. Så mange gode ideer! Måtte smile for jeg skriver også for nissen (tomten) med venstre hånd :-). Klem Pam

Villa Ryttarängen sa...

Vilka fina paket. Jag ska minsann härmas lite. Tidningsstjärna på brunt omslagspapper tror jag att det blir. Tack snälla du för peppning, jag blir verkligen gladare när någon bryr sig lite och kommer med goda råd. Stor varm Kraaaaaam! Pia

Huset bakom lindarna sa...

Så fina paket du gjort, förstår att du har haft kul1 jag har mitt kvar! Kram/Finas mammis

Isas Trädgård sa...

Nejmen ÅHHH så vackra klappar och vilka BRA tips !!!
Du är en tusenkonstnär Eva-Mari !!
Jag fick jättelust att slå in klappar fast just i år har vi slopat dom och dragit ett namn ur familjen istället att köpa EN klapp till !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Vardag och flärd sa...

Tack för fina tips! Vackra paket som helst ska vara orörda ... men inslagningen kostar ju inte mycket så ...
Jag har alltid avskytt att slå in paket för de har aldrig blivit som jag tänkt mig men i år har jag lyckats och jag är så stolt och hoppas mottagarna ser förändringen.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Willy sa...

It looks very nice,
and so different each.

Äppelblom sa...

Jag brukar också testa att göra paketinslagningar av tidningar och ibland reklamblad. Jag fick faktiskt lite idéer av dig också - tack för det.
Må så gott och ha en god julhelg!

Maj sa...

Jättefina paketinslagningar!

UllaMona sa...

Tack för tipsen, så jättefina paket.
Alltid lika trevligt att titta in på din blogg.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hei ! Tusen takk for god trøst . Knytkalas høres så genialt ut , men det har vi desverre ikke her . Vi hadde en gjennomgang av det med julegaver i familien for to år siden , tenkte kanskje kutte ut noen , men da ble det helvete skal jeg si deg ...åhh . Hadde jeg ikke slite sånn med de vonde armene mine , hadde det vært lettere , men , men. Ønsker deg en fin dag ! Klem

Elzie sa...

Vilka fina paket du gjort. Man skulle inte ha något emot att öppna ett av dom, haha. Och 7-åringen lär nog rynka pannan lite när han ser avsändaren på det brevet.
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

Steekjes en Stygn sa...

Så fina paket du har gjort. Enkla medel, fantasi och resultatet är helt underbart. Tack att du delade med dig.
Anje

Margareta sa...

Verkligen fina paket!!!!Säkert är innehållet också det där speciella. Tänk vad enkla medel blir fint, när man tar hand om det så här.
Gamla notblad är ju fantastiskt dekorativt och grova snören.....

Kram Margareta