25 april 2014

Att så ett frö...


Ella gillar att sy. Sammanbitet och noggrant sicksackar hon kanterna på tyget. Det här blir en träningspåse till hennes danskläder för det hon gillar allra mest är att dansa. Tre gånger i veckan tränar hon jazz, disco och hiphop... om jag nu minns rätt. Eller var det street? Hursomhelst så hade jag den stora äran att få njuta av hennes sällskap en dag under påsklovet. Att få så ett frö och lära en tioåring sy på maskin är en ynnest för en mormor som själv gärna syr.


Påsen blev jättefin fast nån bild av den blev det inte för det glömde vi. Men nöjd blev hon. Och mormor också!

Ha det gott!

16 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Så vackra bilder!
Underbara!
Hoppas du får en fin Solig helg
Kramar Kathrine

Fågel Blå sa...

Så vackra bilder!
Underbara!
Hoppas du får en fin Solig helg
Kramar Kathrine

Vardag och flärd sa...

Ja, så roligt att få lära barnbarnen något vi själva tycker är roligt! Hantverk (även om man använder symaskin) är viktigt att föra vidare. Jag sydde alla kläder när barnen var små och det har gått i arv till min dotter som gärna syr och hon är duktig på det.
Ha en riktigt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Ezter sa...

Så mysigt! Mina barn, framför allt Äldsta, har lärt sig mycket av mormor!

Lena sa...

Vad mysigt!!! Hon ser verkligen nöjd ut!
Önskar Dig en riktigt skön helg!
Kram Lena

Meta sa...

Ja men precis det är väl de vi mormödrar är till för, att lära nästa generation det som är viktigt här i livet, Bl.a att sy. Det skall börjas i tid det som krokigt skall bli eller hur.
Vad duktiga ni är båda två var och en på sitt sätt.
Ha en fin helg
kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så bra , det er jo som en ny verden det å kunne lære seg noe nytt ! Det er ei søt liten jente ! Ønsker deg en god helg ! Klem klem

lisashus sa...

Det måste vara en ynnest att få njuta av sitt barnbarn på det sättet och att även hon är intresserad av att sy, och att du kan ge vägledning! Vilken härlig samvaro!
Så fina bilder!
kram
Lisa

Eleonora sa...

O vad roligt att få se din lilla Ella. Så söt hon är.

Trevlig helg kära du och ha det så bra.

Kram från
Eleonora

Villa Ryttarängen sa...

Fina lilla Ella <3 Kraaaaam Pia

Steekjes en Stygn sa...

Roligt att få lära sig att sy från sin mormor. Hon ser så nöjd ut.
Önskar dig en trevlig helg.
Anje

Rosa i huset i vitt sa...

kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa

MårsArt sa...

Visst är det roligt att kunna föra vidare kunskaper, knep och intressen till nya generationer. Ett av mina barnbarn älskar att måla när han är hos mig.
Ha en skön helg!
Kram
Agneta

Blommiga Rutan sa...

Godkväll!

åh så söt hon är! Så roligt att hon vill lära sig att sy! Det är verkligen alldeles fantastiskt med barnbarn, man känner verkligen att man vill visa och lära så mycket. lilla Selma är ju inte ens två ännu, men redan känns det som jag lärt henne en hel del, läsa böcker tex som hon älskar och som vi gjort sedan hon var jätteliten. Tända ljus, titta och lukta på blommor och mycket annat, så roligt! Nu ser jag fram emot att få lära henne sy!

Kramar från Anncathrine

A House With A View sa...

Vilken fin liten duktig tjej! Och vilket jättefint tyg, gissar att det blev en fin påse :) Så kul att tillbringa kvalitetstid tillsammans och göra något som båda uppskattar :)

Många kramar aka

G:a Affären sa...

Det här är ett inlägg som är en fröjd att läsa för en textillärare! Och en yrkesskada är att iakttaga handfattning och hur tyget ligger i maskinen, helt rätt! Det är inte alla som har en symaskin hemma, eller ens hos mormor.
Så söt och nöjd Ella! Kul också att hon gillar att dansa.

Kramar
Cia