9 maj 2014

Mitt bästa boktips nånsin!


Mitt knä trasslar och jag får hålla mig lugn några dar. Inte svårt alls eftersom den senaste veckan varit iskall med stundtals regn. Jag läser ju alltid mycket och ibland tar jag fram en favorit för omläsning.


Bjuder på ett boktips som nog är mitt bästa nånsin. En bok som jag köpte -89 och säkert läst om fyra gånger genom åren. Nu läser jag den igen och tycker den är lika bra ... ja, nästan bättre!


Det är Snäcksamlarna, Rosamunde Pilchers första bok och enligt mig hennes bästa! Låna på bibblan eller köp den här, den är slutsåld på förlaget. Behöver jag tillägga att det är en underbar feel-goodroman? Så här står det på baksidan av min... Snäcksamlarna är en stor, varm och djupt gripande familjeroman. Den som en gång har lärt känna Penelope Keeling, varit förälskad med henne, hatat med henne och delat hennes bekymmer och glädjeämnen glömmer henne aldrig. För oss som har några år på nacken, precis som hon, är det lätt att identifiera sig...


Idag ska jag följa med en väninna till hennes nyköpta kolonilott, jättespännande! Vi ska inspektera och planera... Och så hoppas jag att vårvärmen snart kommer smygande tillbaka. Önskar er en skön helg, kanske med en bok?

20 kommentarer:

Ezter sa...

Ja, den är jättebra! Jag har precis läst en annan mycket bra bok. En liten värld, Åsa Hellbergs nya. Hennes Sonja-böcker är också jättebra!

Vardag och flärd sa...

Har också läst den boken för väldigt länge sen, kanske borde läsa om den för jag minns den inte alls. Har just läst ut Torsdagarna i parken, den var riktigt bra.
Så kul att följa med till kolonilotten och planera. Nu kanske du också blir sugen på en lott??
Ha en fin helg!
Kramar Eva

Winkel's Crazy Ideas sa...

Takk for tips, skal prøve finne ut hva den heter på Norsk. Koselig med en god bok på regnværsdager. Ønsker deg en fin helg og en flott dag i din venninnes kolonihage, så spennende. Klemmer Pam

lisashus sa...

Så härligt när man hinner läsa och inte kan göra annat. Jag tackar för tipset och har noterat. Det blir biblioteket här i byn, där jag lånar ibland.
Trist med ditt knä, men härligt ändå att du ändå kan trivas med din läsning!
Härligt med kolonier! Jag har också väninnor som har kolonilotter inne i stan och det är ljuvligt att besöka dem och bara gå omkring och titta i de små välskötta trädgårdarna!
Hoppas att ditt knä blir bättre! Ha en härlig fredag!
Kram
LIsa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Den boken fikk jeg lyst til å lese og jeg har tenkt å høre etter den på biblioteket. Kolonihage ja , det er spennende , hva skal hun dyrke der tro ? Pass godt på kneet ditt og ta det med ro , ikke bli for ivrig i åkeren nå ! Det høres ut som at vi har samme vær her som hos deg , bare 4 grader i dag også , men akkurat nå kom sola og den er etterlengtet etter en uke med kulde, vind og regn. God helg ! Klem

mysiga heestrand sa...

Tack för tipset. Den boken har jag inte läst, jag läser mycket och söker hela tiden nya böcker. Jag har också problem med leder och måste lyssna på kroppen och vila ibland. Jag har alldeles för stor tomt, det hade gott
räckt med en koloniträdgård känner jag. Det är ofta så rofullt och fint i koloniträdgårdar.
Kram och ha en fin dag
Marita i Heestrand

Lena sa...

Tack för boktipset! Dessutom hade den ju ett vackert omslag....
Hoppas knät kryar på sig.
Ha en skön helg!
Kram Lena

Huset bakom lindarna sa...

Nu ligger den på mitt nattduksbord så nu ska den bli läst igen! Jag tittade igenom mina böcker och den jag minns speciellt är September. Jag tycker alla hennes böcker är läsvärda!
Kul att du tipsade om just dem!
Så kul med en kolonilott, de ser så mysiga ut på håll!
Ha en fin helg och hoppas att knät bättrar sig!
Kram/Finas mammis

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Javisst är den underbar! Läser om den ungefär vartannat år,mår alltid så bra när jag läst den, gör verkligen skäl för "feel good " roman! Har också haft den som boktips på bloggen för länge sedan.
Tråkigt med ditt knä, hoppas att det snart blir bättre.
Önskar en trevlig helg till dig
Kram Anncathrine

Villa Ryttarängen sa...

Härligt att hitta bra böcker. Jag har helt kommit av mig med läsandet tyvärr. Fina bilder, kikade på mitt pärlhalsband häromdagen men satte bara in örhängena. Kraaaam Pia

Skaparglädje sa...

Tack för boktipset. Låter som en väldigt bra bok.
Kram från Anne-Lie

Cajsas Faster sa...

Den gamla godingen. Jag var helt såld på henne ett tag. Ska kanske läsa om de.. Själv har jag precis läst en trevlig bok, "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" en ny bok av en svensk författare, Bivald tror jag hon hette. Den tycker du nog också om:)
Krya på dig och njut av våren. Kram Marie

Steekjes en Stygn sa...

Har alla hennes böcker och älskar dem. Just den här har jag med samma omslag som din. Köpt i Sverige någon gång för länge sen. Har läst den flera gånger.
Här skiner solen men det blir nog inget trädgårdsarbete. Känner av ryggen för mycket. Så bäst att vila sig.
Ha en fin dag
Anje

Isas Trädgård sa...

Ja, den boken kommer jag ihåg. Tror tyvärr jag gav bort min när jag flyttade.
Kan tipsa om "Livet efter dig" av Jojo Moyes som finns i pocket. Helt underbar historia som jag sträckläste 2 ggr efter varandra !
Hoppas du har en underbar dag på kolonin och att ditt knä mår bättre !
Kram/Isa

Rosa i huset i vitt sa...

Hinner aldrig läsa nuförtiden ...förr läste jag mycket ..men man kan kanske får ta sig tid
ha en fin helg
kram Rosa

MårsArt sa...

Den författarinnan gillar jag. Jag tror att jag har läst alla hennes böcker. Har sån tur att jag kan låna dem av min syster.
Det låter härligt med en dag på kolonin.
Kram
Agneta

Eleonora sa...

Snäcksamlarna är också en av mina favoriter och väl värd att läsa om. Kanske greppar jag tag i den i sommar till semestern.

Idag har du väl varit på dansavslutningen antar jag. Jag kom ju hem igår från min London resa, så för mig var en resa så tätt inpå till Falun inte tänkbar.

Så roligt om du får bli rådgivare till väninnans kollo. Det behövs alltid någon som vet och kan om blommor o jord o sånt. Jag hade ju en kolli i Bromma (utanför Stockholm) i 5 år. Men det är ganska jobbigt för många regler måste följas. Har din väninna också ett litet hus på täppan?

Ha det gott söta du och vi hörs av snart. 30 maj em kommer jag till Falun och söndag 1 juni reser jag vid 13-tiden. Det blir inte mycket tid till annat än att gratulera min Guldlock, men jag hör av mig så får vi se om vi kan få ihop det tillsammans några minuter.

Kram från
Eleonora

Meta sa...

Jag beundrar folk som kan läsa så där, det är jag jättedålig på. Hoppas att kolonilotten kändes bra, jag bara älskar min. Skulle inte må så pass bra som jag gör om jag inte hade den. Nu snart är jag i Dalarna
Ha en fin början på veckan
Kram Meta

Avslutat konto sa...

Nämen vad lustigt vännen...
Jag HAR den boken, fick den av mamma men har inte läst den... Har just rensat ut böckerna jag behöver bli av med för jag har inte plats, och hade du inte skrivit detta hade den nog åkt med. Då ska jag verkligen läsa den innan jag lämnar vidare den! :))

Det är så här ibland.. rätt budskap i rätt tid!

Kramar och önskan om en fin dag och ett friskare knä!

Linnea <3

Rost och rädisor sa...

Blir ju jättesugen på att läsa när du säger att det är ditt bästa boktips nånsin. Lägger titeln på minnet och tackar för tipset.
Hoppas ni hade det trevlig på kolonin.
Allt gott
/Anette