8 december 2015

Stickbiten!


Jag blev så sugen på att sticka nånting så jag dök ner i min garnkorg och rotade runt. Hittade garn som kanske skulle räcka till... ett par tumvantar? När jag väl börjat (och repat upp en gång) så var det jätteroligt!


Började med en traditionell mudd men den såg jättetråkig ut så jag började om. Tycker mycket bättre om den här modellen som är längre. Tummen, märkt med rött garn där den ska sitta, tänkte jag sticka sist för jag var osäker om garnet skulle räcka. Nu är det ingen fara längre för jag har just varit iväg och köpt mer av precis samma sort och färg. Blev så sugen att sticka en tröja också. Det var ett tag sen jag stickade men nu har jag blivit stickbiten!

Vad pysslar ni med... förutom alla måsten?

17 kommentarer:

lisashus sa...

Så du är i sticktagen! Det ser jättemysigt ut och garnet ser skönt och gosigt ut! Vantar ja, det var längesen, och även sockor har jag ju stickat en gång. Det går i vågor detta med stickning, periodvis har jag varit alldeles stickgalen! :)
Spännande om det blir en tröja också! En riktig vintertröja, och kanske får man användning för en sån, om det blir vinter, vill säja. Ännu är det fortfarande nån slags förlängd höst, med varannandagsväder!

Åh, nu har jag läst den första delen i din kortroman "Den blå dörren"! Jag fick tidningen igår när jag besökte min faster som är prenumerant på Hemmets.
Så spännande det är och så bra du skriver, så målande och enkelt och att du får till den rätta förväntan inför nästa avsnitt!
Stort GRATTIS till vinsten av tävlingen! Jag ser fram emot att få läsa mera av dej!
Kramar
Lisa

Ezter sa...

Det är många som stickar nu! Det ser roligt ut och blir fint, men det är inget för mig...

Skaparglädje sa...

Visst är det roligt att sticka. men mindre kul att riva upp.
Kram!

annika sa...

Att sticka är kul och rogivande. Jag stickar sockor till barnbarnen men tittar ofta efter någon kofta som ser intressant ut.
Annars hinner jag inte med så mycket handarbete men det blir mer av det till hösten.

Kram
annika

Vardag och flärd sa...

Så roligt att du blivit stickbiten, det hör årstiden till tycker jag, och det är populärt att sticka. Garnet till dina vantar är vackert och ser skönt ut. Tumvantar är lagom projekt för min del, de har chans att bli klara.
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar
Eva
PS. Kan tro det var ett riktigt kackel hos dig när du hade väninnorna där! Så trevligt!

Meta sa...

Ha det gott med stickande tyvärr kan jag inte för min rygg. Jag målar mina brädor i stället det är bara ca:50 st kvar härligt.
Det är en fin form på vanten du gör den gillar jag och du kommer inte att frysa i vinter.Undrar om vintern kommer. får gärna vänta ett tag till för min del På lördag ska jag på en liten julmarknad och då kanske jag hittar ett par vantar eller tossor till mig.
Ha det gott
Kram Meta

Huset bakom lindarna sa...

Det där händer mej också ibland, men det var längesen nu.....Vilken tur att du fick fatt på likadant garn!
Kram/Finas mammis

Elzie sa...

Har inga måsten. Det får bli som det blir och klapparna är köpta sen länge.
Visst är det kul att sticka. Håller på med en väst som stickas i ett stycke. Sånt gillar jag, haha,
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

Elzie sa...

Gud vad kul att du vann tävlingen! Och att du fått ut långnovellen i tidningen. Måste ner till affären i morron och se om den finns kvar här. Vet ju sen Cafét att du skriver så bra. Och du, strunta i Jante. Vi klarar oss utan honom.
Kram igen Elzie

(Missade det inlägget tidigare!).

Villa Ryttarängen sa...

Sticka är inte min grej tyvärr. jag älskar stickade tröjor, raggsockor och vantar. Fin färg på dina vantar. Kraaam Pia

Erikslundsliv sa...

Jag önskar att jag kunde sticka lite bättre. Har nog tränat lite för lite så jag kan säkert bli bättre om jag får tid att sticka någon gång.
Just nu jobbar jag jättemycket fram till jul så det får räcka med det.
Ha det fint och sticka på!
Kram, Ann

Merja sa...

Åh va kul! Jag kanske skulle plocka fram stickorna också...men jag har mina mormorsrutor som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. annars gör jag mest kransar just nu. Ikväll blev det tre lingonkransar. och i söndags träffades Maria och jag och gjorde julkort.
Ha det gott!

Eleonora sa...

Det där med stickning har irrat runt i mitt huvud också en längre tid men hittills har jag inte hunnit börja. Har ju haft läkarbesök att ta hand om bla. Jag känner mig bättre i händerna, ingen värk, det är bara styrkan som saknas och den behöver man ju inte precis vid stickning, så jag börjar nog på något efter nyår. Då har jag fått de nya glasögonen också så att jag kan läsa beskrivningen.

Fr o m i morgon + nästa vecka ska jag börja tackla bak, städning, viss matlagning och viss julklappsinköp. Adventsfint har det i alla fall blivit med magnifika amaryllis bla.

Ha det gott och kram från
Eleonora

House and Garden by Bia sa...

Älskar stickade vantar ;)...tyvärr kan jag inte sticka...eller vill inte är kanske bättre ord, haha...men det är såå fint med hemstickade plagg ;)
Hoppas du har det bra i julfixandet...ingen stress här, här råder lagom fix ;)
Kramis bia

Lena sa...

Härliga vantar! Här pysslar jag mest med att kavla knäckebröd.....
Ha det gott!
Kram Lena

MårsArt sa...

Åh, det var lääänge sedan som jag stickade, men det är ju så roligt. Jag gav bort allt garn och alla stickor till äldsta dottern när jag flyttade. Tänkte att jag aldrig mer skulle sticka något. Känns som att man har olika faser i livet då man ägnar sig åt vissa saker. Vantarna blir säkert jättebra och om garnet tar slut...varför inte en randig tumme...eller prickig...eller blå...
Kram
Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå så fine de er da , vottene ! Sikkert også veldig gode . God helg til deg ! Klem