23 maj 2022

Oäkta


Efter ett besök på Mio tidigare i år så köpte jag till min egen förvåning en kvist sidenpion. Jag som absolut inte gillar sidenblommor! Men den här var så mild och vacker och talade till min romantiska sida. När jag nu hittade den i linneskåpet där jag stoppat in den så letade jag en lämplig vas och satte den där. Och jag tycker det blev fint. Nuförtiden är de verkligen naturtrogna och tänk så bra för alla allergiker att det finns ersättning.


Ett tag får den stå här i väntan på äkta vara. För pioner är verkligen min svaghet. En av alla mina svagheter, menar jag.

Annars omger jag mig gärna med torkade fröställningar av olika slag. Strån, kvistar och torkade buketter. Något som säkert inte undgått någon. Även om de inte lever längre är de inte riktigt lika oäkta som en konstgjord pion. Eller... vad tycker ni?

En ny fin majvecka önskar jag er.

8 kommentarer:

Eval8 sa...

Vissa sidenblommor är så naturtrogna att man nästan måste känna på dem.
Pioner är favoriter, tyvärr tycker jag att det är mycket myror i dem.
Önskar dig också en fin vecka!

Vit Hortensia sa...

Nej, det konstgjorda har aldrig samma känsla som det levande hur naturtrogna de än är, men jag har också en konstgjord blomma....en milt rosa/beige magnolia i badrummet. Ibland ersätter jag den med något blommande från trädgården på sommaren, men för det mesta står den där lika fin vecka ut och vecka in.
Tycker din pion passar så bra i den rustika vasen så njut av den tills de äkta finns att köpa, eller fås :-)
Soliga kramar till dig!
Birgitta

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

J'espère que vous allez bien et que le temps est clément dans votre coin de Suède. Ici, enfin un peu de pluie ce qui va faire du bien à la nature et les agriculteurs seront soulagés de voir leurs plantations arrosées !

Je n'aime pas particulièrement les fleurs artificielles mais je dois dire que lorsque l'on a pas la chance d'avoir un jardin ou de pouvoir acheter des bouquets de fleurs (les fleurs en bouquets sont chères maintenant) les fleurs artificielles peuvent être une solution pour egayer la maison.

Passez une bonne journée.

Hélène

Rosor och ruiner sa...

Många svagheter har man, och pioner är en av dem för mig med ;) Och den här fuskpionen var riktigt fin tyckte jag! Piontiden är ju så kort så varför inte njuta av lite fusk i väntan!
Håller med om torkade kvistar, de har ju varit levande en gång, och kommer från naturen, det kan man ju inte säga om tillverkade pioner!

Må gott, trevlig majvecka till dig med!
Kram Gunilla

Mamma C sa...

Både jag och gubben var emot oäkta blommor förr.
Men man är inte bättre än att man kan ändra på sig och det gjorde vi när vi bodde i huset i Sverige. Då hade vi sidenorkidéer i fönstren.
Din pionblomma ser verkligen äkta ut.
Ha en ny bra vecka.
Kram Carin

lisashus sa...

Den ser verkligen äkta och och är så fin i färgen. Du brukar ju dessutom torka dina pioner och de duger också bra tycker jag. Har sett en kvinna som gör helt fantastiska pappersblommor på instagram. Jag har aldrig sett något liknande, de ser verkligen helt äkta ut! Hon är otroligt skicklig. Visst kan man ha fejkblommor bara de håller måttet och det gör ju den här.
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Man gör som man vill. En oäkta blomma håller ju länge och fyller sin funktion. Jag har några oäktingar lite här och var i mörka hörn. Kraaam Pia

Bettys beundran sa...

Vad bra att du köpte Pionen. Jag bodde på hotell i Köping förra helgen och på receptionsdisken står en pion som jag är helt säker på att den är konstgjord. Nästa morgon hade den tappat några kronblad på disken - då var jag tvungen att känna på den, då rasade nästan hela blomman. Lite snopet!