18 augusti 2013

Min läshörna


Jag läser väldigt mycket. Nu under sommaren har jag läst på balkongen, på stranden och i skuggan av höga buskarna i min nästan egna trädgård.


Ändå är det skönast att sitta i läshörnan. Tyst och i ro läser jag där. Lånar mycket från biblioteket bland annat den jag läser just nu, Häxans tid, spänningsroman av en isländsk författare. Efter halva känns den... lite trög.


Morgan Allings biografi väntar på sin tur. Man måste varva.

Efter en intensiv men rolig heldagsvecka med barnbarnen slöar jag mest just nu. Och i det lite lågmälda men varma vädret ska jag nog sätta mig i sköna läsfåtöljen tror jag, i alla fall nu!

Hoppas ni läst många bra böcker i sommar. Ha det gott alla vänner!

26 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jaa, utan böcker, ja, vad gjorde man, det är liksom en nödvändighet, jag läser och läser och läser och ibland blir det så mycket så vardagen känns främmande, det känns lite märkligt att stiga in och ut ur bokvärlden då......

Din läshörna ser jättehärlig ut!

Agneta kramar

lisashus sa...

Vilken härlig läshörna du har och stolen har jag en exakt likadan - så skön att sitta i och lägga upp fötterna på fotpallen!!!
Visst är det ljuvligt att få försjunka i böcker. Jag har också läst en del i sommar, senaste ett par böcker av Märta Tikkanen! Intressant!

Nu känns det som vi går mot höst och mera läsning i sköna stolen!
Kram
Lisa

Ezter sa...

Böcker är viktigt!
Senaste boken jag läste var "Konsten att tala med en änkling" av Jonathan Troppes. Den var bra! Har hans "Sju jävligt långa dagar" framför mig nu :)

Ninnis sa...

Vilken underbar plats för fantasisvävning som böcker bjuder på....=)
Utan böcker stannar jag....dom är ett av många drivmedel som får mig att fungera.
Läser just nu "Davidsstjärnor" av Kristina Ohlsson.Har läst flera böcker i sommar men en som jag verkligen rekommenderar är boken"En man som heter Ove" av Fredrik Backman...jättebra...!!!

Kram Ninni

Steekjes en Stygn sa...

Så skön din hörna ser ut. Förstår att det blir många timmar där. Livet utan böcker....... Det går bara inte. Har läst en hel del den här sommaren men vintertid blir det många fler.
Ha det skönt.
Anje

tecknartina sa...

Javisst är läsandet som livsluft, din hörna ser verkligen inbjudande ut. För egen del läser jag var som helst...på färjan och bussen till stan..stående vid ugnen när jag väntar på att brödet är färdigt...ibland kan jag riktigt "lustlängta" efter att avsluta en bok, även om jag inte riktigt vill att den ska ta slut. Just nu läser jag Paul Auster, Vinterdagbok. Hans livsbeskrivning är inget speciellt men rytmen i texten är jag väldigt tilltalad av., den liksom gungar fram...
Varm hälsning fr Tina på Hönö

Elzie sa...

Härlig läshörna. Själv sitter jag mest vid köksbordet och läser. Eller i stolen i förtältet. Blivit mycket läsning i år, haha.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Lena sa...

Ser skönt ut i den hörnan!
Så många böcker har det inte blivit i sommar. Hoppas på en lugn skön höst med mycket tid för läsning!
Kram Lena

Vardag och flärd sa...

Härlig läshörna med en underbar fåtölj! Nog har jag plöjt igenom några böcker i sommar - några har jag avbrutit då jag inte tyckt om dem - och när höstmörkret kommer är det skönt att läsa. För det mesta läser jag i sängen.
Ha det fint!
Kram Eva

annika sa...

Härlig och inbjudande hörna. Förr läste jag många böcker på sommarlovet men nu.....Jag vet inte varför men jag sitter inte stilla och läser. Jo jag hade en bok i början på semestern som lästes på stranden. Så har jag lyssnat på Håkan Nessers Styckerskan från Burma.


Kram
annika

Rosor och ruiner sa...

Vilken härlig läshörna du har, stolen ser verkligen skön ut och är boken det minsta trist skulle i alla fall jag somna till tror jag...=)
Ja, läsa det måste man, och på sommaren blir det faktiskt extra mycket! Teve har jag däremot inte sett på något alls i sommar.
Morgans bok är så bra, den sträckläser man!
Kram Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

Åh vad mysigt! Nej jag är så dålig på att läsa nu ett tag, ska försöka ta mig i kragen till vintern. Dete är verkligen så härligt att sjunka in i en bra bok... Kraaaam Pia

Blommiga Rutan sa...

Åh så fin läshörna du har! Förstår att det är väldigt mysigt att sitta där och läsa.
Ja,jag läser också mycket, har alltid gjort.Just nu håller jag på att läsa om alla mina gamla Maria Lang deckare, har kommit till nr 15. Så roligt! Många, många år sedan jag läste dom så jag kommer ju inte ihåg vem som var mördaren, så det är spännande! Älskar böcker. Nu håller hela huset på att översvämmas av böcker så jag måste nog försöka klämma in en bokhylla till någonstans.

Ha en fin vecka
Kram Anncathrine

Meta sa...

Vilken härlig fåtölj du har!Förstår att du gillar att sitta där och läsa.
Jag är en periodare när det gäller läsning Helst på vintern med raggsockor på och en het kopp the.
Ha en fin måndag
Kram Meta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Din läshörna ser verkligen skön och avkopplande ut. Jag har alltid läst böcker, men de senaste två månaderna har det inte blivit av. Jag har två påbörjade böcker på nattduksbordet, men ingen av dem fångar mitt intresse. I fredags klickade jag dock hem ett stort paket med böcker från en bokhandel, hoppas läslusten infinner sig igen.

Ha en fin ny vecka!
Kram,
Regina

Felix sa...

Det ser skönt ut där i läshörnan! Jag har alltid en eller ett par böcker på gång, men på sommaren är det mycket att göra i trädgården, så numera blir det mera läst på vinterhalvåret för min del. Förr läste jag mycket samtidigt som jag solade, men det blir inte mycket tid att sitta stilla när trädgårdslusten anfaller... ;-)

Sensommarhälsningar
Elisabet

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du har en koselig lesekrok, så deilig med en egen plass å sitte å lese og kose seg i ! Jeg har desverre ikke ro nok i sjelen til å lese noen bok nå , men jeg håper snart jeg kan klare å fordype meg i en god bok. Fin mandag ønsker jeg deg. Klem

Blommiga Rutan sa...

Hej igen!

Glömde säga, glassen var gjord på Toftaholm, även strutarna var bakade där.

Kram

Jennie Bergius sa...

Underbart med en läshörna, ser supermysigt ut :)
<3 Jennie

Isas Trädgård sa...

Tack snälla goa Eva-Mari för dina hälsningar - värmer extra mycket just nu !
Vilken härlig läshörna du har - som gjord för att sluka böcker. Jag har läst mycket i sommar och varvar också, som tegelstensromanen Maria av Skottland och pocketen Felicia försvann. En riktig feelgoodbok var Barnmorskan på East End, följer TV-serien precis och är så där mänsklig, varm och välskriven !
Ha det så gott i din vackra läsfåtölj !
KRAM/Isa

Avslutat konto sa...

Mysigt.. och vilken skön stol du har! Tavlan bakom med husen på tyckte jag om... härlig! Påminner mig om Hudik lite...

Här är det full rulle och lite tid för blogg men men. Andra tider kommer!

Kram kram Linnea

Black Iris sa...

Ojoj, vad jag läst genom åren. Idag lyssnar jag mest på böcker i telefonen. Det är så praktiskt att man kan sitta och handarbeta samtidigt..

Kram Maidi

Rosa i huset i vitt sa...

Läste mycket förr ..nu blir det mest tidningar man ögnar igenom men din läshörna var mysig
kram Rosa

Eleonora sa...

Har också läst litet i sommar. Avslutade en Catherine Cookson-bok i förrgår och nu ska här börjas på Gracelin O´Malley - skriven av Ann Moore. Handlingen utspelar sig på irländska landsbygden på 1800-talet.

Du har en mysig läshörna - det är viktigt tycker jag.

Ha det gott min söta vän och stor kram får du från Eleonora

Huntertanten sa...

Visst är det underbar avkoppling att fördjupa sig i böckernas värld! Ska just börja på Himlens Fånge av Carlos Ruiz Zafon. Den första av serien heter Vinden Skugga och är enligt mitt tycke helt fantastisk! Den andra Ängrlns lek var inte så bra så nu håller jag tummarna gör denna!! Kram Nina

G:a Affären sa...

Vilken härlig läshörna med den fåtöljen och fotpallen. Jag är periodare när det gäller böcker, men nu blir det inte så mycket när vardagen är här. Jag ser redan fram emot pensionen och en trave böcker! Passionen låter trevlig!

Kramar
Cia