19 januari 2014

Solstrimmor... äntligen!


Det märks att ljuset återvänder, speciellt idag när solen skiner in i köket igen. Visserligen lite silande solstrimmor... men nu känns det så välkommet!


Men vad gör jag med Julstjärnorna som står lika fina som när jag köpte dem? De känns inte roliga längre, men slänga dem... nej, det kan jag inte. De får väl hänga med tills jag behöver fönsterbrädan till andra vita skönheter. För Streptocarpusarna, som är gömda bakom gardinerna i sovrummet, bara väntar på delning, omplantering och ett nytt liv.

Så vill jag tacka för fina kommentarer över min tavla i förra inlägget. Så glad jag blir att ni också tycker om den! Hoppas er vecka blir fin. Jag ska hämta mina nya brillor på torsdag... det blir spännande!

21 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så härligt med solljuset i ditt köksfönster! Tyvärr har jag inte sett solen på länge, fast dagarna blir i alla fall lite längre nu.
Dina julstjärnor kan du ju bara inte kasta när de är så fina.
Lycka till med de nya glasögonen!
Kram/Finas mammis

Meta sa...

ojojoj nya glasögon när det är vår , vad mycket damm du skall se då. hihih.
ha en fin vecka
Kram meta

Anonym sa...

Jag skymtade solen idag, mer var det inte.
Dom vita julstjärnorna är så fina. Varför kan du inte ha dom kvar. Det är svårt att slänga det som lever. Själv har jag två röda som vägrar att ge sig.
Hoppas du får en fin start på veckan och att din söndagskväll är skön.
Kram
AC

Ezter sa...

Ja, idag var det ljust till närmare fem! härligt!

Vardag och flärd sa...

Vackert med solstrimmor! Det behöver både vi och våra krukväxter. Jag har också en julstjärna som är vacker och jag kan absolut inte slänga den, den står lite halvvägs bakom gardinen och får så göra så länge den vill.
Blir det bara ytterligare lite ljusare ska streptocarpusen delas och planteras om, några pelargoner har jag redan tagit sticklingar av.
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Steekjes en Stygn sa...

Så härligt när solen tittar in. Visst blir man gladare då. Din julstjärna är verkligen fin och en sån kan man bara inte slänga. Jag köper dem aldrig för jag tycker inte om dem. Varken den röda eller den vita.
Spännande med nya glasögon. Behöver också nya. Kniper alldeles för mycket för att kunna se.
Lycka till och en fin vecka.
Anje

Eleonora sa...

En sådan där vit julstjärna har jag också och näns inte ta dö på den.! Den får sannerligen hänga med så länge den orkar och att den är vacker kan man ju inte ta ifrån den. Bara att man själv gärna vill se något nytt.

Solstrimmor strilar in även hos mig, inte ofta - men det händer.
Kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nye briller , det blir spennende det ! Du var jo smart som valgte hvite Julestjerner ! Mine var røde og jeg har hatt de som langt oppi halsen siden tredje juledag og nå føyk de ut . God kveld til deg ! Klem

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad härligt det ser ut med den blå himlen och solstrimmorna! Här hemma har vi haft mulet hela dagen med ett lätt snöfall som bygger på snödjupet med millimeter efter millimeter med fluffig, luftig snö...
Dina julstjärnor är verkligen fina, jag skulle också ha mycket svårt att slänga dem. Nu är de ju vita så då blir det inte detsamma som om de var röda, inte så juliga...
Önskar dig en fin ny vecka!
Kramar,
Regina

Isas Trädgård sa...

Åhh så härligt med silande solstrimmor - det var länge sedan man såg en skymt av dom.
Underbar tavla i förra inlägget Eva-Mari. Ibland kan det vara skönt att få uttrycka sitt vemod och andra känslor och skapa något utifrån det.
Jag har sparat mina vita julstjärnor från förra året, de blommar inte men är som små träd, väldigt fina !
Ha det så gott kära bloggvän !
Kram/Isa

Isas Trädgård sa...

Alltså , julstjärnorna är från julen 2012!

lisashus sa...

Lyckliga du som har haft sol! Här har den inte visat sej på väldigt länge nu,även om vi slapp snöbyar idag. Så härligt det ser ut med solstrålarna som letar sej in!

Ja du, julstjärnorna är alltid ett dilemma, eftersom de står sej så länge och man har ju inte hjärta att slänga dem.

Nya glasögon - så härligt nu när ljuset är på väg tillbaka och allt! Så klarsynt du kommer att bli!

Ha en fin start på veckan!
Kramar
Lisa

Lena sa...

Så härligt med sol i köket!
Vita julstjärnor är vackra även efter jul!!!
Ha det fint!
Kram Lena

Melody and M.E sa...

Klart att dina vita julstjärnor ska få stå kvar ett tag till när de är så vackra! Fastän jag måste erkänna att jag inte brukar gråta när mina börjar tappa bladen och jag får bära ut dem i komposten! De tillhör ju julen på något sätt, speciellt om de är röda!
Önskar dig en fin vecka och hoppas att du får många solstrimmor in i ditt kök!
Kram M.E

Högagärde sa...

Jag håller med, tavlan var superfin i förra inlägget. Det där blåa på himlen har jag inte sett till här.... längtar.
Kram Elisabeth

Rosor och ruiner sa...

Jag har samma "problem" med min julen och rumsgran, de känns juliga men jag vill inte slänga dem... min röda julstjärna åkte dock ut med julsakerna, den blev som en "finne" när jag tog bort allt det andra röda =) men dina vita ser inte så juliga ut så de kan gärna stå kvar, och så lite sol på dem så där blev ju nästan lite "ljust och fräscht" !
Vilken fin tavla du gjort, fin i dubbel bemärkelse! Vacker att se på och den väcker tankar, om vad som ligger bakom ditt vemod, något du bara själv vet och har nyckeln till...
Ta hand om dig, och låt solstrimmorna lysa in på dig och ditt liv! Kram Gunilla

annika sa...

Blommorna ser fräscha och fina ut så det är bara att behålla dem. Tur att de är vita. Härligt då ljuset och strålarna letar sig in igen.

Kram
annika

Snäckskalsdalen. sa...

Solstrimmor hos Solstrimmor, nu stämmer allting!
Det är jättehärligt, men jag får lite spader samtidigt, ljuset är så lågt och så avslöjande. Ja, jag tänker damm och sånt. Hundhår, katthår och ännu mera damm.
Vita julstjärnor kan vara svåra att få att förfara har jag märkt. Jag hade en för många år sedan och den ville inte riktigt ge sig.....
Agneta kram

Skaparglädje sa...

Solens strålar den här årstiden gör att man blir så lycklig. De är så efterlängtade.
Kram!

A House With A View sa...

Vilket vackert du har det i fönstret! Jag tycker inte att du ska slänga blommorna, de gör sig jättefint där i fönstret. Jag har också julblommor kvar :) Och så vackert med gardinerna!

Många kramar aka

G:a Affären sa...

Det passar bra det med solstrimmor! Och tänk snart är vi där då de börjar värma också. Det gör du, året om!

Kramar
Cia