28 april 2014

Hallonskott och ett marockanskt gammalt halsband


Jag tar gärna in knoppande grenar av både det ena och andra den här tiden. Hallonskott är jättevackra när de snabbt slår ut inomhus. Jag gillar det grafiska formspråket, två grenar i en vas på mitt soffbord, vackra i sin enkelhet och de är säkert hållbara ett par veckor.


Som jag sa så har jag burit runt på lite grejor och på knoppbrädan har bland annat ett gammalt marockanskt halsband hamnat.


Tillverkat av många små pyttepärlor och förmodligen har mina föräldrar köpt det på någon av sina resor under sextiotalet. Ett par gånger har jag använt halsbandet men mest har det legat bortglömt i mitt smyckeskrin. Nu får det hänga här ett tag och bara vara vackert!

Och tänk att jag har putsat fönster (det värsta jag vet) och gjort balkongen vårfin! Så nöjd jag är! Vädret har ju fortsatt att vara sagolikt så på det viset har det inte varit svårt. Nu vill jag sätta ut alla pelargoner... men jag vet ju att det är för tidigt ännu. Det är lätt att förivra sig när termometer visar +20 i skuggan!

Ha nu en fin avslutning på april och en trevlig första maj!

20 kommentarer:

Ezter sa...

Så fint det blev med hallonskotten! Dina vaser ser ut att passa väldigt bra till mina soffor ;)

Vardag och flärd sa...

Så fint med hallonkvisten, det enkla är det vackra!
Pelargonerna får nog vänta inomhus ett tag till, vi har fortfarande kalla nätter och om dagarna har sommarvärme. Undrar hur länge det varar?
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

annika sa...

Kvistar som slår ut är mycket vackert. Fint mot ditt naturfärgade bord.
Fin Ella som syr. å så roligt då de vill och törs. Min pappa lärde mig att pröva på symaskinen.

Ha en fin avslutning på april

Kram
annika

Melody and M.E sa...

Jag har aldrig tänkt på att ta in hallonkvistar! Tack för tipset! Såg igår att det vuxit upp hallonplantor där de inte ska vara, så nu ska jag förena nytta med nöje!
Kram M.E

Steekjes en Stygn sa...

Så fint halsbandet är. Någonstans i mina gömmor har jag ett nästan likadant. Kanske dags att plocka fram.
Fint med hallonkvistar. Och så skönt att ni har så fint väder. Här har det blivit en "vanlig" vår nu. Skönt det med främst med tanke på trädgården.
Ha en bra vecka.
Anje

Rost och rädisor sa...

Så vackert med hallonskotten! Hela ditt rum är ju för övrigt så harmoniskt och fint.

Ha det bra i veckan
/Anette

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så enkelt og så vakkert ! Bringebær kvister er jammen fint inne også ! Ønsker deg en fin ny uke og vi får håpe at varmen holder seg , jeg har satt Oliventrærne mine ut og håper at det går fint. Klem

Meta sa...

Det är så fint med kvistar. Jag kommer liksom av mig när kolonin slår upp sina portar. Då ligger lägenheten i malpåse till hösten. Jag tycker det är kul med lite orientaliska inplock i vår tillvaro.Ett fint jobb med halsbandet.
Ha en fin vecka och njut de sista dagarna innan Maj.
Kram Meta

lisashus sa...

Vilka fina vaser och att ta in knoppande grenar är så fint!

Så praktiskt med din knoppbräda, där du kan byta ut saker och hänga om då och då efter tycke och smak. Så fint halsbandet är och lyktan är underbar! Skönt att ha tvättat fönstren och fått balkongen fixad. Jag vet fortfarande inte hur jag ska ha det på min jättebalkong ännu...men det kommer nog! Idag blir det gräsklippningspremiär på torpet. Det är ju mest där jag lägger min pysseltid just nu.
Önskar dej en härligt solig dag!
Kram
Lisa

Eleonora sa...

Så fint och pyssligt du har gjort. Halsbandet är mycket vackert och faktiskt helt up to date!!

Vänta litet med pelargonerna - det kan bli frostnätter - men man kan ju täcka över dem till ev. kyliga nätter. Jag väntar litet till med att sätta ut mina.

Kram från
Eleonora

Rosa i huset i vitt sa...

Tänk det har jag aldrig tänkt på att ta in hallonkvistar..men det ska jag göra nu ...tack för tipset
kram Rosa

Avslutat konto sa...

Så söta hallonen är då de slår ut, men du lurar dem allt lite... det finns inga söta små humlor som kommer och göra bär på dem där inte! hih....

Här börjar trädgården grönska och det är så skönt! Visst känner man energin komma tillbaka (till och med mitt i en eländes förkylning som verkligen håller i sig)!

Sånt där halsband.. jag hade två liknande som min pappa köpte i ett indianreservat någon gång på sextiotalet i USA... undrar var de är nu? kanske i en låda... ska leta.

Kram kram på dig, från mig, som äntligen tittar in i bloggandets värld!

Linnea

Lena sa...

Fint, men det får mig att tänka på min hallonhäck..... Den har jag inte hunnit med än ;-)
Ha en fin vecka!
Kram Lena

Rosor och ruiner sa...

Klart det fina halsbandet skall hänga framme, det " gör sig " jättebra där på knoppbrädan!
Ang boendet i Sthlm, så - nej det är inget hotellrum, men det är mysigt! Det är min pappas lägenhet som vi får låna när vi är uppe i storstan, hur bra som helst! ;)
Kram Gunilla

Black Iris sa...

Du får till det så fint med små enkla medel.. Putsa fönster tycker jag är ett fånigt påfund.. Tycker som du att det är enormt tråkigt..

Kram Maidi

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hei ! Nei du det feirer vi ikke her i Norge . Hva er Valborgmesseaften ??? Fin dag til deg og klem.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å er det sånn det er , det burde vi jo feire i Norge også . Klem

Äppelblom sa...

Hoppas du haft en trevlig valborg utan spöregn och hagel som vi haft.
Må så gott och kram!

Min Skattkammare sa...

Ja, det är verkligen vackert med knoppande grenar! Jättefint på ditt bord! Jag har tagit in blommande lönnkvistar, det blev också fint.
Man insuper allt nu...även pollen, prosit! ;)
Vad näpen hon är, mormors lilla sömmerska! Mycket praktiskt att lära sig sy också.
Du är så välkommen hit igen, men tyvärr har jag inget café längre, endast försäljning av Lyckliga Hönans glass. Hoppas det lockar ändå, och du får gärna ta med egen fikakorg och sitta här i trädgården.
Önskar dig en fin dag den här första majdagen! Oj vad dagarna trippar på nu!
Ha det så gott! :)
Kram Kicki

Birgitta sa...

Jag tycker så om enkelheten och det stilrena i dina kompositioner och bilder, så vackert när tingen framträder mot en ljus bakgrund och kvistar som blommar behöver vi i denna snöblaskiga första maj, huu! Men snart blir det nog bra igen, solen skiner iaf fast det är lite kallt.

Ha det gott, kramar Birgitta