6 november 2014

Att unna sig en nejlika


Före jul och framförallt inför stundande flytt så har jag infört köpstopp. Inget onödigt ingår i det beslutet. Men en nejlika unnade jag mig när jag gick förbi blomsterhandeln igår. Visst är den ovanligt vacker?


Det behöver inte vara en stor bukett, en enda räcker för mig. Jag njuter av enkelheten. Och igår kväll tittade jag nog mer på den än på Bonde söker fru. Nu tycker jag att den serien håller på att överleva sig själv!

Idag ska jag visa lägenheten för nya intressenter. Känns nästan som om jag ska sälja den... lite vemodigt, jag trivs ju här. Men hjälp vad jag längtar till januari!

Novemberkram till er alla!

19 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Nejlikor har jag inte tyckt om förrän på senare år, upptäckte hur vackra de är. Hade med en bukett till mamma när jag var hos henne i fredags.
Även om man har köpstopp är en blomma tillåtet, det är bra för sinnet!
Hoppas du får en riktigt härlig helg, vännen!
Kramar Eva

Huset bakom lindarna sa...

Ja din nejlika där är fantastiskt vacker och passar så bra i din vas! Håller med dej om att bönderna inte är så intressanta längre, inte konstigt att tjejerna väljer att lämna dem frivilligt.
Så roligt att du gillade min kladdkaka, man vill ju dela med sig av det bästa!
Kram/Finas mammis

Meta sa...

Nejlikor är ingen favorit hos mig men det finns vissa godingar och den du har hör dit. Förstår att du längtar. Precis som jag till sommaren och det nya huset.
Ha en fin dag och lycka till med visningen
Kram Meta

Lena sa...

Vilken vacker nejlika! Mer än så behövs inte.
Ha det så gott!
Kram Lena

Ezter sa...

Den är himla fin! Är inte heller någon fan av nejlikor egentligen, men de är ju väldigt hållbara och har egentligen oförtjänt låg status!

Skaparglädje sa...

Hoppas det gick bra med visningen. Nejlikan är jättefin.
Kram!

Jord under naglarna sa...

Så himla fin hon är, nejlikan! Jag kan förstå att du förlorade ögonen i henne istället för Bonde söker... Jag skulle göra detsamma. ;)

Jag har precis ställt med på kö på Kepler-boken på biblioteket, spännande!

lisashus sa...

Nejlikor har ju inte varit så populära, förrän NU! Minns att det var vanligt med nejlikor i brudbuketten på 40-talet!
Din nejlika är otroligt vacker och förförisk till tusen! Visst räcker det med bara en enda!

Jag förstår att du längtar, nu när du vet att du ska flytta!

Här kom första snön idag!
Ha en fin och skön torsdag!
Kram
Lisa

Annica sa...

Jättefin nejlika! Gillar dem också trots att de har haft lite av "tantstämpel" på sig...;) Tantigt är det nya svarta!!

Ha det gott!
Annica

G:a Affären sa...

Men visst kan det vara så att en enda nejlika ger lika mycket glädje som ett fång. Den är verkligen vacker som ensam i vasen, och vilket djup det ger med färger från mörkt till ljust.
Jag ser inte på Bonde söker fru längre, men i kväll upptäckte jag bytt är bytt. Antikviteter är mitt stora intresse, men det var inte lätt att uppskatta värdet på de olika objekten. Men reklamavbrotten gör mig så irriterad och jag tappar snabbt lusten att sitta kvar.

Förstår att du längtar till januari och ett bad!

Kramar
Cia

Unknown sa...

Ja, den var otroligt vacker!! ♥ Vi har nyligen flyttat, och det känns väldigt konstigt med folk som går runt i en hem och tittar & pekar och pratar om vad man kan göra om... Otroligt vemodig känsla är det, men det blev ju så bra till sist (för oss) till slut! :-)

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, visst är den ovanligt vacker! Snittblommor kan ju inte ingå i köpstoppet!

Kram Agneta

Fågel Blå sa...

Så vacker och visst är det som du säger att det enkla är det vackra, jag älskar nejlikor och just den färgen är en favorit!
Fin Kväll till dej
Kram Kathrine

Blommiga Rutan sa...

Hej! Ja, kan tänka mig det! Hoppar nog över den boken!

Ha det så gott
Kram Anncathrine

Snäckskalsdalen. sa...

Nu har jag läst ikapp mig och självklart ska du flytta om du inte har badkar - det kan jag säga, att det hade jag också gjort! Att kunna bada badkar är en mänsklig rättighet! Och så låter den inte fel med ännu större balkong och så centralt också, mysigt! Att bo centralt i mindre stad har alltid lockat mig, det är lite 50-talskänsla över det och enligt mig är det då toppen! Gratulerar till ditt nya projekt! Och ja, jag har verkligen undrat.....
Nejlikor tycker jag om, jag vet att många inte gör det, men dom är så vackra och tåliga och så finns dom i så många underbara färger också!
Agneta kramar och gratulerar!

Melody and M.E sa...

Jag tycker så mycket om vita nejlikor, men tråkigt nog är det många som ser dem som en begravningsblomma! Din nejlika är otroligt vacker och gör sig så bra som solitär!
Här skulle det också vara köpstopp inför flytten, men
det fungerar dåligt när affärerna kommer med så mycket fint till jul!
Kram M.E

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja det er klart , en så fin Nellikk kan du unne deg ! Januar blir spennende ja , blir gøy for oss som er med på lasset også ! God natta klem til deg .

Snäckskalsdalen. sa...

Jo, apropå persiska leoparder....Nordens Ark bildades för 25 år sedan och syftet är att ta hand om utrotningshotade arter, från hela världen, i princip, försöka få dem att trivas och föröka sig och sedan planteras ut där dom egentligen hör hemma. Parken är enormt stor och man kan inte alltid se djuren för det är som en stor skog, väldigt fascinerande. Man har lyckats mycket bra hittills och det hela började med snöleoparden som man lyckats strålande med!
Kram

September sa...

Enkelt och fint.