16 november 2014

Tapetfunderingar...

                                                                                                                         bild från Boråstapeters hemsida

Hit och dit funderar jag på tapeter till lägenheten. Ännu är det hela sex veckor kvar innan jag får tillträde men jag kan inte låta bli att redan nu börja leta. Den här har jag blivit riktigt förtjust i. Blomslinga heter den och kommer från Boråstapeters kollektion Karlslund. Jag är ju så onödigt försiktig av mig i min färgsättning... fastän jag vill så blir det bleka naturfärger till slut. Nu när jag inte har någon egen trädgård längre så kanske jag ska låta Blomslinga bli en fondvägg i mitt nya sovrum? Den är ju lite lagom romantisk och inte alltför bråkig... Och med de tre övriga väggarna vita så kanske? Vad tycker ni?

Tack för alla boktips på snälla feelgoodböcker! Många har jag redan läst men någon var ny och ska kollas efter på bibblan.

Ha en fin vecka!

26 kommentarer:

Meta sa...

Den är ju bara sååå fin passar dig perfekt tror jag. De är klart att du skall ha lite färg. Jag har tröttnat lite på det helvita så nu blir det att addera med färg känner jag
Ha det så gott
Kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Jätte, jättefin tapet som passar dig alldeles perfekt Kraaaa Pia

Vardag och flärd sa...

Det är en ljuvligt vacker tapet som det mesta passar till! Jag är också försiktig med färgerna i grunden så att jag istället kan fylla på med färgklickar.
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Snäckskalsdalen. sa...

På den gamla goda tiden (!?!?) när vi hade tapeter, vi har ju ohyvlade plankor i olika bredd som är laserade med nån färg som närmast kan liknas vid oblekt linne nu, då hade vi alltid blommiga tapeter någonstans. Jag älskar ju om det ser lite brittiskt ut så jag föll som en fura för din blomslinga! Klart du ska ha lite sådan tapet, det blir så ombonat! Och den var oerhört vacker!
Agneta kram

Ezter sa...

Jag tycker den är jättefin!

lisashus sa...

Den tapeten ser jättefin ut! Sen vet man ju inte riktigt hur den blir på en hel vägg! Men du brukar ju ha fingertoppskänsla så jag tror nog att du väljer rätt!
Jag är själv väldigt försiktig med färger på både väggar och större ytor!

Så spännande det måste vara för dej att planera lite för ditt nya boende!
Kram
LIsa

Skaparglädje sa...

Bra att vara ute i god tid. JAg tycker tapeten du fastnat för är jättefin, en fondvägg blir så snyggt. Tror jag.
Kram!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jo jeg synes at den tapeten du har der er kjempe vakker og vil bli fin på soveroms veggen din . Jeg håper at vi også snart , i hvertfall innen et år , skal pusse opp soverommet vårt også , for der er det et råttent vindu og fryktelig trist . Da har jeg også tenkt på å tapetsere den veggen bak sengen med en romantisk , gammeldags blomstrete tapet og malte vegger ellers . Off vi har så mye å gjøre her og nå begynner mannen min å bli utslitt og lei.Ikke bra dette her . Ja ja , jeg synes det er så koselig å høre om alle planene dine for det nye stedet , det er nesten det morsomste . Fin ny uke til deg ! Klem

Unknown sa...

Jättefin tapet! Perfekt som fondvägg, till kanske en annars grå eller mörkt beige vägg? :-)

Rost och rädisor sa...

Kanonfin tapet och passar så bra till din vita romantiska stil.
Kram
Anette

Maj sa...

Otroligt vacker tapet som jag tror passar utmärkt till en fond. Beroende på hur rummet ser ut där den ska sitta tror jag lätt det kan blir "för mycket".Tapet + svagt gröna väggar kan också bli vackert Lycka till! /M

Melody and M.E sa...

Det är en underbar tapet som jag själv funderat över till vårt sovrum! Själv skulle jag tapetsera hela rummet med den!
Kram M.E

Huset bakom lindarna sa...

Helt underbar tapet, precis mina färger!
Kram/Finas mammis

Isas Trädgård sa...

Ljuvlig tapet Eva-Mari - blir perfekt i ett sovrum.

Håller också på att titta på tapeter till vårt nya sovrum (vi skall byta rum) och har fastnat för en liknande. Tror den heter Stensöta och kommer från Rusta. Vit botten med gröna blad - det sover vi gott i !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Lena sa...

Väldigt vacker tapet! Vad roligt att planera för nya lägenheten.
Ha en fin vecka!
Kram Lena

Annica sa...

Den tapeten är verkligen jättefin! Skulle passa att ha i hela rummet! Den är så mild och fin att den är svår att tröttna på.
Så underbart skoj att välja tapeter och planera! Önskar dej stort lycka till!

Allt gott!
Annica

Felix sa...

Nu har jag läst ikapp det som jag har missat. Ser att du ska flytta igen... Tur att du har vanan inne och inte har hunnit samla på dig så mycket sedan sist. ;-)

Den där tapeten kan nog bli fin som fondvägg. Jag skulle inte våga välja stormönstrat, för hela vårt hus var en orgie i stora mönster och olika grälla färger när vi flyttade in för drygt 30 år sedan. Sedan har det mest blivit naturvitt eller näraliggande färgskala. ;-)

Ditt "gamla" vitrinskåp blev jättefint. Vi har två antikbetsade vitrinskåp - med kulfötter. Fast de får nog vara som de är, så länge som vi trivs med dem. ;-)

Jag hör till dem som inte gillar Keplers böcker. Jag har bara läst den första, men tyckte att det var alldeles för mycket våld. Så jag tänker inte läsa någon mer av deras böcker. Det finns så mycket annat att läsa.

Nu är det snart dags att ta fram den fina enkla adventsstjärnan som jag fick av dig för några år sedan.

Novemberhälsningar
Elisabet

G:a Affären sa...

Helt ljuvlig tapet, och som fondvägg tror jag också på!
Vilket härligt stadium du är i nu med planering, möblering och långa varma bad även om det bara är i tankarna. Att få längta är skönt det också!

Kramar /Cia

Eleonora sa...

Den tapeten blir jättefin som fondvägg!

G:a Affären sa...

Kikade in hos Eija, Norrfrid med inlägg den 11/11, Lantliv. Jag tror det är den tapeten hon har i rummet Rogivan. Det är alltid kul att se hur den ser ut på en hel vägg eller ett helt rum. Litet tips bara.

Kramar /Cia

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin tapet! Det är roligt med tapeter, även om jag är som du, lite feg i min färgsättning.... men en fondvägg är fint och jag har själv funderingar på att sätta upp nåt blommigt i vår ena hall, och resterande vita väggar. Det har jag iofs funderat på i många år, men det nerprioriteras alltid tyvärr... men nån gång så!

Kram Gunilla

A House With A View sa...

Vilken vacker tapet!!! Jag älskar ju tapeter och denna var riktigt fin tycker jag. Varför inte tapetsera alla väggar i sovrummet istället för en fondvägg :)

Kramar aka

lisashus sa...

Hej!
Du skrev att du hade hittat ett lärkträd, men inte nådde grenarna!
Jag plockar aldrig från trädet utan från de grenar som fallit ner på marken!
Titta där så hittar du säkert både kottar och grenar!
Kram
Lisa

Steekjes en Stygn sa...

En underbar tapet. Blir säkert bra som fondväg. Mjuk färgskala.
Vet inte om hon finns på svenska men läste just några böcker av Erica James. Du skulle också tycka om dem.
Ha det fint
Anje

Agneta Tellander sa...

Hej Eva-Mari!

Tycker att tapeteen är jättefin. Kommer säkert passa in i din miljö!Ha det så gott i höstrusket!
//Agnetha

Blommiga Rutan sa...

Åhhhh så vacker! Ljuvliga färger, romantisk och alldeles underbar!
Kram