22 april 2015

Ledsen idag...


Idag är jag jätteledsen. I går morse upptäckte jag att min cykel var borta... bara låskabeln låg kvar, avklippt! Nån har stulit min fina Karin! Den var låst och ordentligt fastsatt i cykelstället här på innergården där jag bor.

I det stora hela ett litet problem... men i min värld ett stort. Har ju ingen bil längre och min ringa pension ger en ytterst begränsad ekonomi. Jag köpte min treväxlade cykel begagnad för två år sen och den har varit en så bra kompis som forslat mig åtskilliga mil runt omgivningarna. En ny cykel kostar jättemycket och en bra begagnad till hyggligt pris är svår att hitta.

Ja, ja... det ger sig på nåt vis. Men ledsen är jag och polisanmält har jag. Men att få tillbaka en stulen cykel kan man se sig i stjärnorna efter...

Bannade tjyv!

24 kommentarer:

G:a Affären sa...

Men har sitter jag och blir f-bannad! Snopet och ledsamt att plötsligt vara utan cykel, och de kostar en hel del även som begagnade.
Falun är inte så stort, tänk om du springer på Karin, vad gör du då?

Tröstekram från mig /Cia

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Vilka typer det finns! Min äldsta dotter bor på ett gruppboende. Någon tog sig in och snodde hennes dator när dom satt och åt i matsalen...alltså i princip mitt framför ögonen på dom...hur arg kan man bli?/Lilla gummann

Meta sa...

Nej fyy så fräcka de är!!Hoppas verkligen att det löser sig.Du ibland säljer polisen ut upphittade cyklar, de är inte så dyra. Du får kolla det.Just nu kan det ju vara svårt att hitta begagnat billigt det är ju liksom säsong för dom nu.Håller verkligen tummarna
Ha det så bra du kan idag
Kram Meta

Ezter sa...

Näää, vad tråkigt! Hoppas ändå du har tur och får tillbaka den!

Villa Ryttarängen sa...

Fy så tråkigt. jag förstår att du är ledsen och arg. Tänk att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Hoppas du får tillbaks den även om det sällan händer. Man ska inte ge upp hoppet i alla fall. Kraaaam Pia

Elzie sa...

Så trött man blir. Att dom aldrig lär sig att skilja på ditt och mitt.
Kram Elzie

Huset bakom lindarna sa...

Ja så arg och förtvivlad man blir på att det ska finnas oärliga människor. Hoppas att du får din fina cykel tillbaka, under kan ske!
Kramar från Finas mammis

Rosor och ruiner sa...

Ja, bannade tjuv!! Sånt är så tråkigt! Hoppas cykeln kommer tillrätta, fast det brukar ju vara svårt... Varför kan inte folk skilja på ditt och mitt?

Kram Gunilla

Glimmafoto sa...

Åh fy så tråkigt!
Förbannade tjuvar!!
Hoppas du får tillbaka cykeln.

Kram på dig!
/ Jonna

Helena sa...

Tänk att det finns de som inte kan låta andras saker vara ifred. Känner att jag blir arg och ledsen för din skull. Hoppas att Karin kommer tillbaka eller att det löser sig på bästa sätt. Kram

lisashus sa...

Fy, så ilsken man blir när sådant händer! Tänk, att man inte kan få ha sina saker i fred för tjyvar! Usch, så tråkigt för dej! Jag vet verkligen vad en cykel kan betyda, har blivit av med flera stycken när jag bodde i Sthlm. Hoppas ändå att det löser sej på något vis, och att Karin kommer tillbaks!
Tröstkramar!
Lisa

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Men åh så arg jag blir! Och ledsen för din skull. Så tråkigt att det ska behöva vara på det här sättet. Vad ska man göra? Släpa upp cykeln i lägenheten? Nej, fy så tråkigt att inte saker kan få vara ifred.
Håller tummarna att den hittas. Tänk om du skulle se den på stan? Vad gör man då? Tar tillbaks den? Nej, då får man kanske böter, måste säkert kunna bevisa att det är (var) din. med ramnummer el något sånt.
Tråkigt, tråkigt, hoppas verkligen att det löser sig på något sätt, med en ny fin begagnad eller att Karin blir hittad och är i bra skick.

Kramar Anncathrine

Vardag och flärd sa...

Det är förskräckligt att ta någon annans saker! Förmodligen skulle cykeln bara vara ett transportmedel till något ställe och slängdes sedan, så osannolikt dumt. Jag vet ju att du tycker om att cykla ut i naturen så jag hoppas verkligen det löser sig på något sätt. Jag hade en cykel som jag målade illande grön och gul, ändå blev den stulen. Och även nästa cykel så nu har jag cykeln inlåst i källaren.
Hoppas du finner något annat att glädja dig åt för du ska inte vara ledsen - bara förbaskad!
Kramar Eva

Vform sa...

OJ, NEJ!
Hoppas att den kommer åter ... håller tummarna!!
"Nya" fina bordet och alla dina spirande växter kanske ger dig glädje trots denna tråkighet!
STOR KRAM ♥

Felix sa...

Trist att folk inte kan skilja på mitt och ditt! Hoppas att du kan få någon ersättning på hemförsäkringen, som åtminstone räcker en bit på väg till en ny eller begagnad cykel.

Soliga vårhälsningar
Elisabet

Melody and M.E sa...

Så ledsen jag blir för din skull! Jag har också en Karin som tar mig hit och dit och skulle bli riktigt arg om någon stal henne. Jag förstår dem som tar med sig cykeln in och ställer den i sin hall, men det är ju inte roligt att trängas med cykeln i sin hall.
Stor kram
M.E

Margareta sa...

Så trist.Visst blir man både arg och lessen.En cykel är ju verkligen som en vän.
Förra året var det en stöldraid här i byn.Hos grannen stals det flera motorsåg och hos oss en cykel....Det blev oro i lägret..polisanmälan och ..För vår del slutade det ändå bra. Cykeln hittades i en skogsdunge inte alls långt hemifrån.Den var bara inkastad i skogen..stackars cykel.
Men motorsågarna är för alltid borta..
Hoppas att du på något sätt får en cykel..helst din egen.
Kram Margareta

Agneta Tellander sa...

Nej fy katten att folk inte kan hålla sig till egna ägodelar. Så tråkigt hoppas personen åker omkull och slår sig! Hoppas du hittar en ny billig och bra cykel;-) kram

Lena sa...

Usch, vad jobbigt!Tänk att folk inte kan låta bli!!
Hoppas det löser sig på ett eller annat sätt - dottern har faktiskt fått tillbaka sin stulna cykel vid två tillfällen!
Kram Lena

Erikslundsliv sa...

Det är så tråkigt när folk inte kan låta andras saker vara i fred! Jag hoppas verkligen att du hittar din Karin och att hon är välbehållen. Jag håller alla tummar och tår jag har!
Varma kramar, Ann

Willy sa...

That is a very sad story.
Maybe it is an idea to keep an eye on the sales websites. It happens sometimes that thieves sell stolen stuff.
I hope everything turns out all right.
Best regards,

Hanna sa...

Fy så tråkigt
Ha en fin helg
Hanna

Eleonora sa...

Nää fy bubblan - nu blir jag ledsen för din skull.

Ser att du nu även är ute på FB och självklart har jag skickat en vänförfrågan till dig. Önskar ber och hoppas att du ska få tillbaka cykeln genom polisen.
Kram kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hehhe beklager men jeg måtte le av dine sluttord , bannade tjuv !! Men så trasig at man ikke skal få ha en dritt i fred , alt blir stjålet nå til dags og det er synd. Jeg kjøpte sykkel til min voksne sønn her om dagen gjennom Finn eller Blocket som dere i Sverige har , 300 kr for en fullt brukbar sykkel med 21 gir. Jeg leste lenger oopp at du har kjøpt deg en annen og det er bra ! God klem til deg .