22 juni 2015

Väntan på värmen


Inte bara jag väntar på värmen, nej, blommorna på balkongen väntar också. Igår blev det sol och varmare på eftermiddagen och hoppet tändes. Men idag hänger regnet i luften igen.


Rosmarinen har inte orkat växa mycket, den älskar ju sol och värme kanske mest av alla. Och det skulle vara fint om sommarvädret visade sig på lördag för då har vi släktträff hos dotter Å i Rosttäkt. 

Men, sommarväder eller inte... ha en fin vecka.

23 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det tråkigt att det är så här, ska hela sommaren regna bort? Nu tycks hoppet om sol och värme långt borta, tyvärr. Här åker mina blomkrukor in och ut för att inte bli alldeles förstörda!
Vi får bara hoppas!
Kram/Finas mammis

Ezter sa...

Som tur är kan vi inte göra något åt vädret! Men visst känns det som om sommaren regnar bort, men jag tror det vänder i juli! Då får vi kanonväder :)

Ezter sa...

Som tur är kan vi inte göra något åt vädret! Men visst känns det som om sommaren regnar bort, men jag tror det vänder i juli! Då får vi kanonväder :)

Ezter sa...

Som tur är kan vi inte göra något åt vädret! Men visst känns det som om sommaren regnar bort, men jag tror det vänder i juli! Då får vi kanonväder :)

lisashus sa...

Ja, tänk att sommaren aldrig vill blomma ut på riktigt! Så envist det är!
Vi hade också lite sol igår, men idag är det gråmulet igen och regnet hänger i luften här också och imorron ska det visst bli mera regn.
Det ser ändå fint ut på din balkong med de växterna du har.
Vi får hoppas att det vänder snart!

Så kul det låter med släktträff. Hoppas att lördagens väder är soligt och skönt!
Ha en fin vecka!
Kramar
LIsa

Lena sa...

Längtar också efter värme! Igår hade vi en solig, hyfsat varm dag tvärtemot SMHI.... Idag är det kyligt igen.
Ogräset växer garanterat i varje fall!
Ha en fin vecka!
Kram Lena

Erikslundsliv sa...

Visst längtar man efter värmen! Igår blev en riktigt vacker dag och jag hann till och med att sola lite. Blommorna vill nog ha sol men gräset det växer då så det knakar trots det kyliga vädret. Vi klipper och klipper så fort det går mellan skurarna.
Ha en fin vecka!
Kramar, Ann

MårsArt sa...

Nu har jag "läst ifatt" på din blogg. Vilken underbar gård du bor på och så fina blommor du har både inne och på balkongen. Vädret kan vi ju tyvärr inte göra något åt men man kan ju alltid ÖNSKA...
Nu önskar vi en skön vecka och solsken, särskilt på din lördag!
Kram
Agneta

Snäckskalsdalen. sa...

Nix, värmen låter vänta på sig! Jag planterade en liten toscansk trädgård, dvs, jag knuffade ner en rosmarin och en timjan och en halvdöd lavendel i en kruka, och det gjorde jag för över en månad sen, det har liksom inte hänt nåt där!
Kram Agneta

Meta sa...

Jo du nog längtar vi efter lite stabilare väder som man kan lita på. Det gäller att vara flexibel till tusen här, regn sol kyla om vart annat. Som tur är vi snart klara(ikväll)Och i morgon bitti går sista skräplasset härligt. NU är det bara det roliga kvar. Mannen är faktiskt ganska så slut. en vecka till på semestern sen får han vila med att köra buss. Hihi.
Ha det så gott på träffen
Kram Meta

Helena sa...

Hit till norra delen av landet kom solen och värmen till midsommarhelgen... men nu regnar det och har nästan varit åska i luften... Gillar din kratta jättemycket! En gammal eller är det en nyproducerad? Fin måndagskväll till dig!

Vardag och flärd sa...

Lite förbättring av vädret har vi fått här - men just nu regnar det.
Min rosmarin dog av all blåst och kyla men jag får skaffa en ny för rosmarin måste jag ha.
Ha det riktigt trevligt på släktträffen, vännen!
Kramar Eva

Skaparglädje sa...

JAg tror jag ska plocka fram ett pussel och sätta mig med det medan jag väntar på sol och värme.
Kram!

Melody and M.E sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Melody and M.E sa...

Det kommer stunder då man känner av att det är sommar, men så kommer molnen och tillbaka och regnet öser ner igen! Nu måste sommarvärmen snart komma om inte svenska folket ska deppa ihop!
Inte bara växterna utan även vi tvåbenta behöver sommarvärme för att ladda batterierna inför höst och vinter!
Hoppas några solstrålar når dig även idag.
Kram M.E

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag väntar lika ivrigt på värmen som dina blommor och rosmarinen...det har börjat värka i mina leder av kylan och detta fuktiga väder. Hörde att under midsommarhelgen ökande bokningarna av resor söderöver mot solen och värmen med 52% jämfört med förra året...jag kan förstå det. För vår del ska det så småningom bli skönt med semester så att vi kan finnas mer till hands för våra nära och kära.
Kramar,
Regina

Merja sa...

Kul med släktträff!
Ja, nog väntar man på sol och värme!! Men jag har inte gått på semester än, så ingen panik här än:)
Fin krafsa på din vägg!
Ha en fin dag!

Rost och rädisor sa...

Även om den inte vuxit så ser rosmarinen fräsch och fin ut. Annars tycker jag sommarblommorna nästan krympt sen jag satte. Hoppas du får uppehåll på lördag och jag skulle mig önska regnfritt på söndag när det är jätteloppis på gång.
Allt gott
Anette

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Koselige bilder du har 😃 i dag er det meldt 20 grader her i Vestfold , men får vel se om det kommer til å stemme . Det er ikke ordentlig sommer ennå og snart er det juli måned . Fin dag til deg ! Klem

Eleonora sa...

Ingen kan hålla med dig mer än jag! Regn blåst och kyla är vad sommaren hittills har givit mig. Studentdagen I fALUN blev min "nästan" enda soliga dag. Någon enstaka timme har solen funnits hos mig och det räcker liksom inte.

När det bär av till havet i mitten av juli hoppas jag på sol och värme. Då vågar jag nog även ta några dopp i havet.

Hoppas att Maja och du har det bra. Ha det gott önskar jag och kramar om!

Eleonora

Blommiga Rutan sa...

God kväll
Då håller vi tummarna för sol på lördag!
Ha det så gott
Kramar Anncathrine

Rosor och ruiner sa...

Ja, nog vill vi ha lite värme snart, även om jag försöker att tänka att det är skönt att va ledig oavsett väder... men lite sol hade inte varit dumt!

Kram Gunilla

Agneta Tellander sa...

Ja nu väntar vi på litet sol.Det behövs verkligen inte minst för blommorna men nästa vecka kommer den tydligen. Så fina omgivningar det är runt din lägenhet, härligt. Nästa vecka är jag i Falun några dagar vore roligt att ses. Vi hörs! Kram på dig så länge