12 juni 2015

Vår fina grönskande innergård


Vill visa lite av vår fina innergård som jag är så glad över. Många bilder blev det... välkommen in!


Även om de här har den klassiskt blå aklejafärgen så ser jag också vita, cerise, ljusrosa och vaniljfärgade som är på gång.


Gården är uppbyggd i olika etage med många träd...


... och den här klätterrosen, en av två, ska det bli spännande att följa blomningen på.


En liten söt lekplats finns där några rabarberplantor breder ut sig. Min balkong skymtar... högst upp i hörnet till vänster.


Doftande syrener, blommar som bäst i examenstid!


Många olika häck- och buskplanteringar överallt. Här någon sorts spirea?


Mot väggen har ett hav av nävor börjat blomma.


Rönn, lönn och lind, träden blommar här och där. Det finns en tydlig tanke bakom all plantering och det märks att underhållet har fungerat bra. Mycket med hjälp av de tre tanterna som frivilligt åtagit sig rollerna som trädgårdsmästare! Kvarteret, som heter Pilen, byggdes 1992 så trädgården har några år på nacken. Ni förstår hur fint det blir när de olika perennerna börjar blomma! En riktig oas som ligger så gott som mitt i stan!

Sommaren har börjat visa sig, det är examenstider här med syrener och liljekonvaljer som blommar som bäst ... och vet ni? Jag hörde just att den här sommaren ska bli den finaste i mannaminne!

Njut av tillvaron, just... precis... nu!

20 kommentarer:

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Vilken grönskande gård! Förstår att Du trivs i Ditt hem!/Lilla gummann

Meta sa...

En till som är uppe med tuppen hihi. Har lite svårt att sova just nu hoppas det ändrar sig när vi ska börja jobba på allvar med rivningen nu går jag liksom bara och väntar.Det var verkligen en fin innergård du har. Hos mig är det ett stort område så det blir inte så där mysigt på alla ställen. Men vi har mycket träd och planteringar ändå. Vad härligt du bor och kan se så mycket av det fina varje dag
Ha en fin och skön examensdag
Kram Meta

Mycket annat & lite betong sa...

Det var verkligen en fin innergård.
Så roligt för dig som är trädgårdsintresserad. Spännande att följa så här första sommaren.

Trevlig helg!
Kram Agneta

Merja sa...

Det ser verkligen fint ut! Förstår att du trivs. Tycker att det ser ut som Rönnspirea på en av bilderna... Den får fin höstfärg.
Är långledig och antagligen blir det trädgård för hela slanten:)
Ha en skön helg!

Ezter sa...

En riktig oas!

nattugglan sa...

Men det va nog den snyggaste innergården jag ha sett...Så många växter av alla de slag. o jag tycker också att det ser ut som rönnspirea. Förstår om du trivs där. kramar

lisashus sa...

Åh, så mycket fint ni har på er gård! Vilken lycka att kunna blicka ut över allt detta och att kanske även få delta lite i trädgårdsfixet, sådär lite lagom! Vilken njutning att leva mitt i allt detta, att kunna följa årstidens växlingar!
Så jätteroligt att få se din fina gård!
Njut av fredagen!
Kramar
Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Ack, så otroligt fint och välskött överallt och vilken mångfald av växter, det verkar nästan otroligt att det finns så fina bostadsområden, det är liksom inte dom man ser i press och tv. Tänk vilken tur du haft som hittade det här fina stället, det måste vara en ren fröjd var gång du går ut och var gång d kommer tillbaka! Eller tittar ut från din balkong!
Det var väldigt roligt att få se!
Agneta kram

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin gård du har, den ser verkligen välskött ut! En skön oas! Får du pyssla lite i den om du har lust också månne?
Och lilla Maja, jaså är hon döv? Ja, det är nog lättare med en katt än en hund, som vi hade i våras. En innekatt dessutom, det blir bra för henne, va gosig hon verkar vara, vilken puss du fick i förra inlägget ;)

Njuter ja de gör jag, precis gått på semester!
Kram Gunilla

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Neimen så koselig det er der du bor da og du har hjørneleiligheten , så flott ! Jeg må si at de har vært flinke til å beplante så fint rundt huset , virkelig pent !!! Det var moro å se alle bildene ! God helg til deg , som vet å kunne kose deg ! Klem klem

Blommiga Rutan sa...

Åhhhhh, vilken oas, så fint, så fantastiskt mycket olika växter och så fint planterat. Förstår verkligen att du trivs där! Ser rofyllt och fint ut, man kan inte tro att det ligger så mitt i stan som du säger.

Önskar en skön, solig helg till lilla Maja och dig

Kramar Anncathrine

Skaparglädje sa...

Så fint med en grön, välskött innergård.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Det är så roligt att se att även omgivningen är betydelsefull för de boende! Jag har illusionen om att livet skulle vara mer fridfullt om omgivningen såg ut som hos dig istället för en kal gräsmatta och några träd här och där som för en tynande tillvaro. Jag vet att det kostar lite mer men kan de boende må bra tror jag att pluskontot blir större. Du skulle kanske göra de tre tanterna sällskap i arbetet?
Ha en härlig sommarhelg, fina Eva-Mari!
Kramar Eva

House and Garden by Bia sa...

älskar innergårdar...såå mysigt !!
Fina bilder du visar !
Ha en fin kväll och morgondag...
Kram bia

Jord under naglarna sa...

Underbart med en egen oas så där i stan, välskött och mysig utemiljö även om man bor i lägenhet! Din balkong ser också mysig ut! Hör blommar tulpaner och hägg nu. Syrenerna hinner nog inte slå ut till midsommar. Må så gott.

Helena sa...

Vilken ljuvlig och lummig trädgård. Hög mysfaktor och vacker! Tänker att där kan man sitta länge och bara njuta, träffa andra i kvarteret och må riktigt gott! Fin söndag till dig!/Helena

Rost och rädisor sa...

Ser ju ovanligt trevligt ut och vilken bonus att trädgården har tre frivilliga skyddslingar.
Allt gott
Anette

Erikslundsliv sa...

Så fint med en grön gård trots att du bor i stan. Det bästa av två världar har du ju då. Där kan du njuta och ha det bra hela sommaren!
Ha det bra i veckan!
Kram, Ann

Margareta sa...

Så grönt och lummigt det kan vara även i en stad. Trevligt med både blommor och rabarber.Man förstår att det finns eldsjälar bakom.
Och nu är ju allt bara så vackert...

Önskar dig en fin midsommarvecka!
Kram Margareta

G:a Affären sa...

Vilken trevlig trädgård, och mitt i stan! Och just att det är på olika plan gör mycket liksom de svängda linjerna. Det är många hyresområden som skulle behöva inspireras härifrån! Så fint.
Dubbel lycka för dig med fina lägenheten och trädgården!

Kramar /Cia