9 januari 2017

Kanske i senaste laget...


Här kommer ett tips som jag såg i finska livsstilsprogrammet Strömsö, lite i senaste laget nu, men ljusslingorna får vara kvar ett tag till, eller hur? Fortfarande är det mer mörkt än ljust även om det sakta men säkert går åt rätt håll.


Hur som helst så hade de klätt små blomklockor runt ljusen på en ljusslinga som hängde i ett fönster. Jag tyckte det var så fint. Det var först långt senare, det vill säga i förrgår, som jag mindes det igen, just som jag skulle slänga en tom äggkartong.


För det är just ur en äggkartong de kan klippas, de söta blommorna! Jag tror att de såg ut såhär ungefär, eftersom jag inte såg när de tillverkades på Strömsö. Bara att klippa upp flikar, sex uddar blev bra, och ett litet hål på toppen som kunde träs över lilla ljuset i slingan.


De nya äggen jag köpte ligger nu i en skål istället och fler klockor har klippts. Det går åt många kartonger men jag tror inte de behöver sitta på precis alla ljusen. Fint tycker jag... och kanske ett tips till hösten?

En fin januarivecka önskar jag er.

11 kommentarer:

Lena sa...

Åh, så fint! Vilket bra tips! Tycker alltid att det blir så mörkt när julen kastas ut.... Fast än har jag inte kastat ut den ;)
Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Lena

Eva-Lotta sa...

Det ser fint ut! Så här kommer jag fortsättningsvis försöka kommentera.

Erikslundsliv sa...

Så fint, tack för tips!
Några ljusslingor har jag kvar men annars är julen slut för min del. Nu vill jag ha rent, fräscht och lite mindre saker framme än över julen. Lite nya blommor får det bli snart också, det hör januari till.
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

lisashus sa...

Vilket jättefint tips! Brukar också se på Strömsö när det faller sej. Alltid kul med smart återbruk av saker som är helt otippade, som här! Så jättefint det blev hos dej och ljusslingor har jag året runt,särskilt denna tid. Oxveckorna behöver lysas upp! Tack för tipset och ha det gott! Kram
Lisa

Agneta Tellander sa...

Så gulligt. Ska absolut prova. Behöver litet förströelse om någon dag då det värsta lagt sig efter operationen idag. Var en pärs denna gång. Bedövningen tog inte överallt. Men nu är det gjort efter 1, 5 timmars pina. Det fram emot ljuset som snart återkommer om någon vecka 😊

House and Garden by Bia sa...

Jag har ljusslingor kvar lite här och var, men bara små ;)
Lyser ju upp lite i mörkret...fin idé, så kan man ju måla klockorna om man vill ;).
Ha en fin vecka !
Kram

annika sa...

Vilket lysande tips 😊. Jag har också ljusslingor året runt, även i husbilen.
Tack för dina kloka ord hos mig. Jag njuter av båda liven nu.

Kram
annika

Anonym sa...

Vad fint med små klockor på ljusslingan, ett bra pyssel! Kanske provar framöver.
Hoppas du såg att jag vill läsa din nya bok när den kommer. Har läst en novell eller vad det nu heter i Hemmets veckotidning och tyckte den var bra! Säljer du via bloggen eller kommer dom i butik?
Ha en fin dag!
Nettan

Felix sa...

God fortsättning! Tack för det fina tipset! Som alltid har du så bra idéer. :-) Här har vi kvar ljusstakarna i fönstren någon vecka till. På landet blir det så mörkt när de mysiga ljusen i fönstren försvinner.

Januarihälsningar
Elisabet

Meta sa...

Stromsö gillar jag synd bara att det ofta kolliderar med andra program Kul med äggkartongerna så söta det blev
Ha det gott i slutet av veckan
kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Neimen ojj det var fint ! Det skal jeg prøve å lage . Klem