20 augusti 2017

Knappar, knappar... och knappar!


Jag har alltid sparat på knappar. Har hur många som helst. Man vet aldrig när man behöver en. Men, tänkte jag häromdagen, det är ju synd att de bara ska ligga där i sina burkar och vänta på att bli använda.


Ett trist kuddfodral hade sett sin bästa dagar och varför inte göra ett fribroderi med knappar? Plockade ihop ett gäng vita och sandfärgade och satte igång.


Började med att rita en cirkel som jag broderade en rad lite större runt. Sen fortsatte jag att fylla i med mindre knappar helt fritt. Det var så roligt! Jag fäste tråden noga innan jag hoppade till nästa knapp. Och rätt som det var så var broderiet färdigt!


Och kudden får leva vidare ett tag till. Tröttnar jag är de bara att sprätta av. Men...


... när jag var klar så märktes det knappt att jag använt några vita knappar alls. Och de andra färgerna har jag miljoner av... ja, kanske en liten överdrift. Räcker till många fler fribroderier... om jag vill!

Hur har ni det med knappar?

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilken bra idé! Det blev ju jättefint!

lisashus sa...

Så jättefint det blev och att du samlar på knappar, och dessutom kan göra något med dem! Vilken idé! Jag vet nog ingen som är så påhittig som du, som kommer på så udda saker liksom! Alltid blir det på pricken - så BRA! Så kul att du vill dela med dej!
Kudden är verkligen ursnygg!

Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Så fin kudden blev med alla knapparna, du kan du! Jag har samlat knappar i hela mitt vuxna liv och har tänkt att barnbarnen ska sortera dem i färger åt mig .... men misstänker att jag får göra det själv .... nån gång.
Ha en fin vecka!
Kramar Eva

September sa...

Så fint! Jag har en massa knappar men de gånger jag behöver några finns inga som passar så jag får köpa nya. Det här var ett bra tips som jag kanske stjäl...

Maggan sa...

Vilken fin ide att sätta fast knappar på ett kuddfodral dekorativt blev det även. Även här hemma hos mig finns det en hel del knappar som jag har ärvt man borde kanske göra någonting fint av dem.Ha det bra/Margareta

Tante Mali sa...

Soooo sweet!
Happy days
Elisabeth